Tulipany cz.3
- Jolek
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 12 maja 2013, o 21:24
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Tulipany cz.3
Jeśli nie masz plagi nornic to tulipanami w donicy się nie zainteresują. Dla nich to żadna przeszkoda - jedna norka wyjściowa obok donicy , druga wejściowa w donicy .W tym roku prawie nie było zimy bo jak by była czapa śnieżna przez większość zimy to żadne doniczki w ziemi nie pomogą.
- Mariusz DLW
- 200p
- Od: 10 mar 2013, o 12:41
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Prawdę mówiąc, nic nie rozumiem. Chodzi Ci o to, że jeśli nornic plagę ma się w ogrodzie, to nie ma na nie żadnego sposobu, tak? I że im sroższa zima, tym gorzej? To dlaczego u mnie w zeszłym roku nie zeżarły prawie nic?
Mariusz
Kaktusowy wątek sprzedażowy - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=11&t=68063" onclick="window.open(this.href);return false;
Kaktusowy wątek sprzedażowy - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=11&t=68063" onclick="window.open(this.href);return false;
- Jolek
- Od: 12 maja 2013, o 21:24
Mariusz DLW Piszę z własnego doświadczenia, jak jest u Ciebie nie wiem. Wiem , że u mnie wokół ugór i las, do tego hodowcy drobiu do których i ja się zaliczam, naprawdę gryzoni nie brakuje. Doniczki wkopane w ziemię to żadna przeszkoda gdy wyczują rarytas. Ja mam swoje tulipany też w takich doniczkach i skrzynkach a jednak zdarzają się wygryzienia jak opisałam wyżej. Szkoda, że nie zrobiłam zdjęć aby to pokazać i co w takiej doniczce zostaje. W czasie zim gdzie wysoka pokrywa utrzymuje się przez większość czasu po roztopie widzę ogrom zniszczeń jakie gryzonie potrafią zrobić. Zazwyczaj już w styczniu muszę interweniować. Mam swój sposób na zabezpieczenie cebulek. Jest dużo preparatów którymi można odstraszyć gryzonie od cebulek, im bardziej śmierdzące tym lepsze. Ostatnio jak zalewałam norki to pies z kotem nie nadążyli łapać myszy polnych czy tp, bo co 3 kroki to dziura w ziemi jak w serze.
- asta6265
- Od: 8 sty 2012, o 12:01
Mój kawałek świata
Pozdrawiam Anka
Pozdrawiam Anka
tulipan - uprawa w mieszkaniu
Witam,
posiadam tulipany w doniczce / w domu/ , po przekwitnięciu obcięłam kwiat zostawiając łodygę która już całkowicie wyschła,moje pytanie: czy już w tym momencie mam wykopać i oczyścić cebule, oraz oddzielić tzw cebule przybyszowe, czy jeszcze za wcześnie?
z góry dziękuję za odpowiedz
agapa
posiadam tulipany w doniczce / w domu/ , po przekwitnięciu obcięłam kwiat zostawiając łodygę która już całkowicie wyschła,moje pytanie: czy już w tym momencie mam wykopać i oczyścić cebule, oraz oddzielić tzw cebule przybyszowe, czy jeszcze za wcześnie?
z góry dziękuję za odpowiedz
agapa
- anezob69
- 200p
- Od: 8 maja 2014, o 12:07
Re: tulipan - uprawa w mieszkaniu
Czy podlewałaś dalej ten tulipan czy zasuszyłaś?
Po przekwitnięciu usuwa się kwiat aby nie dopuścić do tworzenia nasion, jednakże nadal należny podlewać. Trwa to tak długo, aż liście same zaczną żółknąć i się zasuszać. Dopiero wtedy można wykopać cebulki.
Po przekwitnięciu usuwa się kwiat aby nie dopuścić do tworzenia nasion, jednakże nadal należny podlewać. Trwa to tak długo, aż liście same zaczną żółknąć i się zasuszać. Dopiero wtedy można wykopać cebulki.
Witam,
tak, podlewałam , usunęłam kwiat, i teraz liście już wyschły czyli wykopuje cebulki ..., a kiedy mogę ponownie je posadzić do doniczki? / nadmieniam, że chcę je trzymać tulipany w mieszkaniu/
tak, podlewałam , usunęłam kwiat, i teraz liście już wyschły czyli wykopuje cebulki ..., a kiedy mogę ponownie je posadzić do doniczki? / nadmieniam, że chcę je trzymać tulipany w mieszkaniu/
- Rennni
- Od: 22 lip 2012, o 21:53
Przepraszam za błędy w tekście, ale ja nie jestem z Polski, czytam i rozumiem ale nie mogę napisać tekst ... piszę tylko przez online tłumacza ;-)
- Eliza52
- Od: 7 wrz 2014, o 11:42
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Pozdrawiam Ela