W. o...zwierzętach gospodarczych cz.4
- Ginka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 21 wrz 2014, o 16:07
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: W. o...zwierzętach gospodarczych cz.4
Wychodzi na to, że nie ma co z tym zrobić, jeśli kurze będzie przeszkadzać ta deformacja i będzie mało przez to jeść, to mogę pilnikiem przypiłować pojedynczymi ruchami w stronę końca i wyrównać troszkę to co odstaje, ewentualnie jeśli jest to zagojone to nie powinno się nic dziać (natomiast gdy jest to niewygojone może się wdać infekcja i może się to miejsce rozwarstwiać, więc trzeba to wtedy zabezpieczyć...jutro je obejrzę i zobaczę jak sprawa z wygojeniem stoi).
Co do tego drugiego, to był komentarz od weterynarza specjalisty, więc trzeba podejść do tej kwestii na poważnie .
Psiura jest kurakami zafascynowana, tylko one nią trochę mniej ( jak się rozszaleje, to za nimi biega zamiast chodzić ), tak ją interesuje ich zapach że wpycha nos pod kuper żeby je obwąchać , już jej zmyłam raz G... z czubka głowy .
Co do tego drugiego, to był komentarz od weterynarza specjalisty, więc trzeba podejść do tej kwestii na poważnie .
Psiura jest kurakami zafascynowana, tylko one nią trochę mniej ( jak się rozszaleje, to za nimi biega zamiast chodzić ), tak ją interesuje ich zapach że wpycha nos pod kuper żeby je obwąchać , już jej zmyłam raz G... z czubka głowy .
"Rolnik sam w dolinie"...a na imię mu Kasia.
"Śpieszmy się kochać ludzi...tak szybko odchodzą"
-
- 200p
- Od: 20 maja 2009, o 11:09
Ginka pisze:już jej zmyłam raz G... z czubka głowy .
No to pies pasterski i to na całego
ania
- Ginka
Jak mi się będzie tak panierować w tym "KOKO chanel", to chyba wszystkie koguty z okolicy będą chciały ją przelecieć .
- Ginka
Cuda cudeńka można kupić na tej wolierze, patrze teraz na jajka Maransów- to te z czerwonymi jajkami (kury wyglądają na ciężką rasę ), jajek do wyboru do koloru nic tylko kwoki szukać .
-
- 200p
Ginka, Maransy to rzeczywiście duże kury Mam jedną kurkę i jak się ją podniesie, to jest co do ręki wziąć
U mnie w inku robi się głośno Na razie nadklute jajka, ciekawe ile wyjdzie małych. Oby jak najwięcej
U mnie w inku robi się głośno Na razie nadklute jajka, ciekawe ile wyjdzie małych. Oby jak najwięcej
ania
- Aquaforta
- Od: 26 cze 2012, o 16:28
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Też chciałabym mieć różne rasy kur. Tylko możliwości powierzchniowe mocno obraniczone
Ale jeśli udałoby mi się odkupić od sąsiada kawałek, to akurat byłoby dla spełnienia marzeń. Póki co sąsiad twardy-pole to nieużytek, nic nie rośnie, ale nie sprzeda. Może kiedyś...
Ale jeśli udałoby mi się odkupić od sąsiada kawałek, to akurat byłoby dla spełnienia marzeń. Póki co sąsiad twardy-pole to nieużytek, nic nie rośnie, ale nie sprzeda. Może kiedyś...
Pozdrawiam
-
- 200p
Gosiu, skąd ja to znam Pola nie użytki, chaszcze rosną, drzewka na dziko się rozrastają, a ludzie nie chcą sprzedać :/
U mnie w inku głośno Na razie na pewno jest jedna kaczusia i kurczak Tyle widziałam przez szybkę :P
U mnie w inku głośno Na razie na pewno jest jedna kaczusia i kurczak Tyle widziałam przez szybkę :P
ania
- BRZOSKWINKA
- Od: 17 maja 2010, o 18:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ha, sama mam takie pole. Dla dzieci
„Wpatrz się głęboko, głęboko w przyrodę, a wtedy wszystko lepiej zrozumiesz.” Albert Einstein
Pozdrawiam, Joasia
Pozdrawiam, Joasia
-
- 200p
Brzoskwinko, ale co innego pola dla dzieci trzymane, bo budowlane, a co innego takie jak u nas górki i pagórki, że traktorem nie wjedzie, a dla kóz było by idealne.
ania
- BRZOSKWINKA
- Od: 17 maja 2010, o 18:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ale moze tez dla dzieci. Żeby same sobie kiedys sprzedaly i miały zastrzyk finansowy.
„Wpatrz się głęboko, głęboko w przyrodę, a wtedy wszystko lepiej zrozumiesz.” Albert Einstein
Pozdrawiam, Joasia
Pozdrawiam, Joasia
- Ginka
Uf, dobrze że sobie przypomniałam o odkrytej rukoli bo się nieźle rozsypało.
No to tak, dzisiaj drzwiczki zamocowane (jedynie jeszcze pianką szpary uszczelnić), kury dziwadła bo zamiast się schować to łażą gdy śnieg pada, a jak nie pada to siedzą w środku (no oczywiście nie wszystkie).
Miałam sprawdzić stan dziobów i zadanie wykonałam, niestety 3 kurki mi się nie podobają (ta z brzydką dolną częścią okazała się nie taka tragiczna, jedynie szpic po lewej skorygować), ale 3 miały źle obcięte górne części i dzisiaj zauważyłam właśnie ziemię pod płytką, czyli się rozwarstwia...dlatego poprosiłam przed chwilą o poradę weterynarza z woliery, może da się to jakoś zakleić jakąś żywicą na zimno czy coś w tym stylu ).
No to tak, dzisiaj drzwiczki zamocowane (jedynie jeszcze pianką szpary uszczelnić), kury dziwadła bo zamiast się schować to łażą gdy śnieg pada, a jak nie pada to siedzą w środku (no oczywiście nie wszystkie).
Miałam sprawdzić stan dziobów i zadanie wykonałam, niestety 3 kurki mi się nie podobają (ta z brzydką dolną częścią okazała się nie taka tragiczna, jedynie szpic po lewej skorygować), ale 3 miały źle obcięte górne części i dzisiaj zauważyłam właśnie ziemię pod płytką, czyli się rozwarstwia...dlatego poprosiłam przed chwilą o poradę weterynarza z woliery, może da się to jakoś zakleić jakąś żywicą na zimno czy coś w tym stylu ).
- Milcia120
- 500p
- Od: 1 lut 2014, o 12:18
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
. Leże i kwiczęGinka pisze:Jak mi się będzie tak panierować w tym "KOKO chanel", to chyba wszystkie koguty z okolicy będą chciały ją przelecieć .
Pokażcie zdjęcia pisklaczków.
Wesołych świąt.
- Ginka
A właśnie poprosimy zdjęcia z Wielkanocnego stołu (niekoniecznie z udziałem drobiu w wersji kulinarnej ).