Moje i córki, Bożena - Babopielka
- Babopielka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 9 wrz 2007, o 19:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- aanula
- Od: 21 cze 2007, o 10:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Dlaczego jeszcze u Ciebie do tej pory nie byłam ...
Ogród przecież Twój znam od dawna a domowe gdzieś mi umknęły ale właśnie nadrobiłam zaległości
Muszę przyznać, że roślinki masz imponujące
Fiołki śliczne szczególnie ten pełny i biały z różowym środkiem
Agawa ech... czy doczekam żeby moja była taaaaka ...
Begonie też super jedną nawet mam taką jak Twoja ale ta druga bardziej mi się podoba
Jakoś begonie nie bardzo u mnie chcą rosnąć właśnie jedna mi padła Dostałam od Oli z naszego Forum, wyrosły dwa listki a trzeci padł i teraz widzę,że następne mi marnieją ...
Kaktusiki córci super!! Ostatnio na mnie napadła ochota na kaktusy i parę kupiłam, ale oczywiście wszystkie są jeszcze maciupkie ...
No i dopatrzyłam się starca ... którego ostatnio szukam po sklepach
Ogród przecież Twój znam od dawna a domowe gdzieś mi umknęły ale właśnie nadrobiłam zaległości
Muszę przyznać, że roślinki masz imponujące
Fiołki śliczne szczególnie ten pełny i biały z różowym środkiem
Agawa ech... czy doczekam żeby moja była taaaaka ...
Begonie też super jedną nawet mam taką jak Twoja ale ta druga bardziej mi się podoba
Jakoś begonie nie bardzo u mnie chcą rosnąć właśnie jedna mi padła Dostałam od Oli z naszego Forum, wyrosły dwa listki a trzeci padł i teraz widzę,że następne mi marnieją ...
Kaktusiki córci super!! Ostatnio na mnie napadła ochota na kaktusy i parę kupiłam, ale oczywiście wszystkie są jeszcze maciupkie ...
No i dopatrzyłam się starca ... którego ostatnio szukam po sklepach
- Babopielka
- aanula
- Od: 21 cze 2007, o 10:38
Bożenko jesteś kochana Chętnie zaopiekuję się i starcem i kaktusikamiBabopielka pisze:Aanula -mogę się podzielić starcem -już wysłałam go kilku osobom z forum ,ale mój dobrze rośnie jak na razie więc nie ma problemu ,a i kaktusami też mogę się podzielić bo mają dużo maluchów i córa nie będzie miała nic przeciwko jak je trochę skubnę
- agaxkub
- Od: 3 paź 2007, o 09:59
tfu tfu potwierdzamBabopielka pisze:Aanula -mogę się podzielić starcem -już wysłałam go kilku osobom z forum ,ale mój dobrze rośnie jak na razie więc nie ma problemu ,a i kaktusami też mogę się podzielić bo mają dużo maluchów i córa nie będzie miała nic przeciwko jak je trochę skubnę
większość późno jesiennych wymian pada a starzeć od Bożenki jak wariat nowe kulki już puszcza ;o))
a odkąd zaczełam go traktować spryskiwaczem to nawet się uśmiecha do mnie ;o))
- Babopielka
- Babopielka
- agaxkub
- Od: 3 paź 2007, o 09:59
ja nie podlewałam dużo jak radziłaś i zaczęły się marszczyć kuleczki
a teraz odkąd za czyjąś chyba Basi poradą zaczęłam spryskiwać to kuleczki nabrały wigoru
i przyrostki powoli zaczyna być widać
tylko ja posadziłam nie tak jak niektórzy coby zwisały, tylko poukładałam sznureczki na ziemi i lekko przycisnełam ;o))
niech sobie rośnie bo bardzo mi się podoba ;o)) i już kombinuje gdzie i jak powiesze jak zaznie zwisać ;o))
a teraz odkąd za czyjąś chyba Basi poradą zaczęłam spryskiwać to kuleczki nabrały wigoru
i przyrostki powoli zaczyna być widać
tylko ja posadziłam nie tak jak niektórzy coby zwisały, tylko poukładałam sznureczki na ziemi i lekko przycisnełam ;o))
niech sobie rośnie bo bardzo mi się podoba ;o)) i już kombinuje gdzie i jak powiesze jak zaznie zwisać ;o))
- Babopielka
agaxklub i bardzo dobrze zrobiła sadząc go do ziemi na donice ,a nie żeby wisiał ,bo małe nie ukorzenione powinny być rozkładane na ziemi w doniczce ,dopiero jak sobie podrośnie to może wisieć ,a tak to by miał za dużo do utrzymania i pewnie dlatego mają z nim problem.Ja dostałam od Marcia2003 takie (nie znam nazwy ) inne jest w jej wątku też fajne wiszące i posadziłam całe no i zaczęło usychać ,więc poobrywałam te łezki i posadziłam pojedynczo i jakoś się trzyma
- Babopielka