Chmielakowo- czyli początki
- ewelkacha88
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 22 maja 2013, o 17:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Chmielakowo- czyli początki
Witaj Paulinko. Piękny ogród u Ciebie się zapowiada. Cudowne powojniki, róże i cała reszta. Z przyjemnością będę obserwowała Twój ogród. Pozdrawiam .
Dzień dobry Fajny ogród się zapowiada
-
- 200p
- Od: 11 mar 2015, o 20:32
Oj zmotywaliście mnie do pokazania co u mnie
Niestety plany moje, które były dosyć rozległe ulegną chwilowemu przedłużeniu w czasie, bo czeka nas wiele zmian związanych z naszym domem, musimy podnieść ziemię o jakieś 5 cm żeby zrównać ją z powstałą kostką, wykopać piwnicę na hydrofor , skończyć wreszcie elewacje domu.
Dokonałam kilku zakupów wiosennych:
- róże: Eden rose, Vanilla, Chopin, Artemis, Luise Odier, Cesar, Pastella, Pomponella, Acropolis
- dalie:
- orlika:
- lilie: 1x salomon star, 1x fifty fifty
- rozchodnik
- jeżówka coconut lime
- hortensja polar bear
A to odrobina wiosny obecnie u mnie:
Rododendron, którego staram się uratować, poprzedni właściciele kompletnie go zaniedbali
Krokusy
I moje rododendrony, zasadzone zeszłego roku, niestety chyba dopadła je szara pleśń
Niestety plany moje, które były dosyć rozległe ulegną chwilowemu przedłużeniu w czasie, bo czeka nas wiele zmian związanych z naszym domem, musimy podnieść ziemię o jakieś 5 cm żeby zrównać ją z powstałą kostką, wykopać piwnicę na hydrofor , skończyć wreszcie elewacje domu.
Dokonałam kilku zakupów wiosennych:
- róże: Eden rose, Vanilla, Chopin, Artemis, Luise Odier, Cesar, Pastella, Pomponella, Acropolis
- dalie:
- orlika:
- lilie: 1x salomon star, 1x fifty fifty
- rozchodnik
- jeżówka coconut lime
- hortensja polar bear
A to odrobina wiosny obecnie u mnie:
Rododendron, którego staram się uratować, poprzedni właściciele kompletnie go zaniedbali
Krokusy
I moje rododendrony, zasadzone zeszłego roku, niestety chyba dopadła je szara pleśń
Paulina
Chmielakowo-początki
Chmielakowo-początki
- bejka1970
- Od: 23 sty 2012, o 18:50
Paulinko nawet jak ci wydaje,że niewiele się u ciebie dzieje to warto robić zdjęcia dopiero porównując fotki widzę że dużo się zmieniło mimo że w sezonie często łapię doła pod tytułem to mi się nie udało,tamto nie urosło Zobaczysz za rok będziesz się dziwić kiedy to urosło
Trzy rabatki... to jeszcze nie ogród I
Trzy rabatki... to jeszcze nie ogród II
https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 91&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Trzy rabatki... to jeszcze nie ogród II
https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 91&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
- ewelkacha88
Witaj . Świetna lista różana, dalie cudownej urody i pozostałe rośliny także będą tylko zdobiły Twój ogródek. Prace remontowe zrobicie i wszystko powoli będzie piękne. Przede mną też w przyszłości położenie kostki i inne sprawy tego typu. Póki co planujemy remont łazienki i na to pójdzie większość funduszy. Kibicuję i zaglądam ,tak więc byle do wiosny. Pozdrawiam .
- RenataC
- 100p
- Od: 24 sie 2012, o 08:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Piękne róże kupiłaś. Oj będzie się działo na wiosnę ;)
Renata Różany ogródek
- Ola2310
- Od: 24 maja 2015, o 13:37
- Kontakt:
Paulinko dalie piękne kupiłaś. Będą cię cieszyć latem swoimi kolorami...
Lista zakupionych róż też dorodna... Niektóre z nich kupiłam na jesień i jestem bardzo ich ciekawa...
Lista zakupionych róż też dorodna... Niektóre z nich kupiłam na jesień i jestem bardzo ich ciekawa...
- cyma2704
- Od: 5 mar 2013, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Paulinko zakupy świetne, będziemy porównywać róże. Mam trzy z twojej listy, a także jeżówkę i misia polarnego. Masz wiosnę w lutym, a u mnie spadło 3-4 cm śniegu. Plany niestety życie weryfikuje, ale tym bardziej potem z ochotą je zmieniamy i realizujemy.
-
- 200p
Ewelinko dalie były po całe 2,49 to żal było nie brać, choć nie wiem czy to na pewno moja bajka
Soniu jeżówki, chopin, trawy czy hortensje to miłość którą odnalazłam u Ciebie w ogrodzie byle do wiosny
Beata to prawda dwa lata temu był tu gąszcz mimoz sięgający prawie mojego co prawda niskiego, ale jednak wzrostu , teraz jest nieco już ogarnięte i mimozy tylko za płotem, ale niestety koszty prac wokół jak i w domu, nie pozwalają mi na duże wydatki w stronę ogrodu.
Renata mam nadzieję, że wszystkie róże się u mnie przyjmą , bo jednak ziemia średnio korzystna wiosny doczekać się nie mogę, bo nie tylko roślinek, ale i słońca mi strasznie brak
Olu mam nadzieję , że polubię dalie i nie wyrosną mi jakieś pomyłkowe jaskrawe, bo już mnie straszono Nettowymi zakupami, czas pokaże, majątku nie wydałam.
Kochani jak myślicie kiedy mogę dać moim rododendronom oprysk na ta szarą pleśń i jaki polecacie?
I drugie pytanie czy te bulwy dalii zasadzić prosto do ziemi, czy najpierw dać im czas w donicy?
Soniu jeżówki, chopin, trawy czy hortensje to miłość którą odnalazłam u Ciebie w ogrodzie byle do wiosny
Beata to prawda dwa lata temu był tu gąszcz mimoz sięgający prawie mojego co prawda niskiego, ale jednak wzrostu , teraz jest nieco już ogarnięte i mimozy tylko za płotem, ale niestety koszty prac wokół jak i w domu, nie pozwalają mi na duże wydatki w stronę ogrodu.
Renata mam nadzieję, że wszystkie róże się u mnie przyjmą , bo jednak ziemia średnio korzystna wiosny doczekać się nie mogę, bo nie tylko roślinek, ale i słońca mi strasznie brak
Olu mam nadzieję , że polubię dalie i nie wyrosną mi jakieś pomyłkowe jaskrawe, bo już mnie straszono Nettowymi zakupami, czas pokaże, majątku nie wydałam.
Kochani jak myślicie kiedy mogę dać moim rododendronom oprysk na ta szarą pleśń i jaki polecacie?
I drugie pytanie czy te bulwy dalii zasadzić prosto do ziemi, czy najpierw dać im czas w donicy?
Paulina
Chmielakowo-początki
Chmielakowo-początki
- ewelkacha88
Witaj Paulinko. Rzeczywiście cena powalająca to zapewne też bym kupiła. W dodatku takie piękne kolorki mają. Gdzie Ty to kupiłaś ?? U mnie takich cudów nie ma a jeśli już to cena taka, że oczy wychodzą. Ja staram się omijać drogie rośliny bo jak padną to szkoda mi pieniędzy . Bardzo często korzystam z internetowych zamówień bo mam tam to czego chcę, w dobrej cenie i nie muszę szukać po sklepach. Ma to niestety też swoje minusy bo nie wybiorę najlepszej jakości cebul, kłączy itp. W każdym razie przy małych dzieciach czasem trudno mi pojeździć i kupić coś konkretnego , jeśli już to zakupy roślin robię " przy okazji" . Pozdrawiam ciepło i słoneczka życzę .
-
- 200p
Ewelinko kupiłam w Netto, był naprawdę spory wybór.
Tymczasem dzisiaj w Lidlu z Mają kupiłyśmy:
i chciejstwo mojej córki też musiało zostać spełnione kupiłyśmy zupełnie mi nie znaną roślinkę, ale robiącą mega wrażenie na Mai
Obecnie za oknem biało i nie zamierza przestać padać
Tymczasem dzisiaj w Lidlu z Mają kupiłyśmy:
i chciejstwo mojej córki też musiało zostać spełnione kupiłyśmy zupełnie mi nie znaną roślinkę, ale robiącą mega wrażenie na Mai
Obecnie za oknem biało i nie zamierza przestać padać
Paulina
Chmielakowo-początki
Chmielakowo-początki
- becia123
- Od: 12 wrz 2012, o 18:21
Różyce ładniutkie artemis ,Chopina mam będziesz z nich zadowolona lilie też urocze .Przy domu zawsze masa wydatków znam to choć dom mamy stary ciągle remonty.My hydrofor wstawiamy do studni a na zimę wyjmujemy. Piwniczka to fajna sprawa Mamy niedużą pod domem na opał piec co,. Wiosna nadejdzie szybko zobaczysz.
- ewelkacha88
Witaj. Piękne nabytki z Lidla, ja dopiero jutro będę tam w okolicach to wstąpię. Tylko czy coś jeszcze zostanie . Miałam już nic nie kupować ale słyszałam, że floksy i piwonie były to prawda ?? Na to akurat mogę się skusić. Lilie mają przyjść z internetowych zakupów więc nie kupuję. Pozdrawiam i słoneczka życzę .