Chmielakowo- czyli początki

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Chmielakowo- czyli początki

Post »

Witaj Paulinko. Piękny ogród u Ciebie się zapowiada. Cudowne powojniki, róże i cała reszta. Z przyjemnością będę obserwowała Twój ogród. Pozdrawiam :wit .
gloff
1000p
1000p
Od: 2 gru 2011, o 10:21

Post »

Dzień dobry :wink: Fajny ogród się zapowiada :D
chmielakowo
200p
200p
Od: 11 mar 2015, o 20:32

Post »

Oj zmotywaliście mnie do pokazania co u mnie :)
Niestety plany moje, które były dosyć rozległe ulegną chwilowemu przedłużeniu w czasie, bo czeka nas wiele zmian związanych z naszym domem, musimy podnieść ziemię o jakieś 5 cm żeby zrównać ją z powstałą kostką, wykopać piwnicę na hydrofor , skończyć wreszcie elewacje domu.
Dokonałam kilku zakupów wiosennych:
- róże: Eden rose, Vanilla, Chopin, Artemis, Luise Odier, Cesar, Pastella, Pomponella, Acropolis
- dalie:
Obrazek
- orlika:
Obrazek
- lilie: 1x salomon star, 1x fifty fifty
- rozchodnik
- jeżówka coconut lime
- hortensja polar bear

A to odrobina wiosny obecnie u mnie:

Obrazek

Obrazek

Rododendron, którego staram się uratować, poprzedni właściciele kompletnie go zaniedbali
Obrazek

Obrazek

Krokusy
Obrazek

I moje rododendrony, zasadzone zeszłego roku, niestety chyba dopadła je szara pleśń
Obrazek
Awatar użytkownika
bejka1970
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2012, o 18:50

Post »

Paulinko nawet jak ci wydaje,że niewiele się u ciebie dzieje to warto robić zdjęcia :D dopiero porównując fotki widzę że dużo się zmieniło mimo że w sezonie często łapię doła pod tytułem to mi się nie udało,tamto nie urosło :? Zobaczysz za rok będziesz się dziwić kiedy to urosło :D
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj :wit . Świetna lista różana, dalie cudownej urody i pozostałe rośliny także będą tylko zdobiły Twój ogródek. Prace remontowe zrobicie i wszystko powoli będzie piękne. Przede mną też w przyszłości położenie kostki i inne sprawy tego typu. Póki co planujemy remont łazienki i na to pójdzie większość funduszy. Kibicuję i zaglądam ,tak więc byle do wiosny. Pozdrawiam :wit .
Awatar użytkownika
RenataC
100p
100p
Od: 24 sie 2012, o 08:15
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Piękne róże kupiłaś. Oj będzie się działo na wiosnę ;)
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Kontakt:

Post »

Paulinko dalie piękne kupiłaś. Będą cię cieszyć latem swoimi kolorami...
Lista zakupionych róż też dorodna... ;:138 Niektóre z nich kupiłam na jesień i jestem bardzo ich ciekawa...
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Paulinko zakupy świetne, będziemy porównywać róże. ;:215 Mam trzy z twojej listy, a także jeżówkę i misia polarnego. :) Masz wiosnę w lutym, a u mnie spadło 3-4 cm śniegu. Plany niestety życie weryfikuje, ale tym bardziej potem z ochotą je zmieniamy i realizujemy. ;:108
chmielakowo
200p
200p

Post »

Ewelinko dalie były po całe 2,49 to żal było nie brać, choć nie wiem czy to na pewno moja bajka :)

Soniu
jeżówki, chopin, trawy czy hortensje to miłość którą odnalazłam u Ciebie w ogrodzie :) byle do wiosny ;:65

Beata
to prawda dwa lata temu był tu gąszcz mimoz sięgający prawie mojego co prawda niskiego, ale jednak wzrostu :D , teraz jest nieco już ogarnięte i mimozy tylko za płotem, ale niestety koszty prac wokół jak i w domu, nie pozwalają mi na duże wydatki w stronę ogrodu.

Renata mam nadzieję, że wszystkie róże się u mnie przyjmą , bo jednak ziemia średnio korzystna ;:223 wiosny doczekać się nie mogę, bo nie tylko roślinek, ale i słońca mi strasznie brak

Olu
mam nadzieję , że polubię dalie i nie wyrosną mi jakieś pomyłkowe jaskrawe, bo już mnie straszono Nettowymi zakupami, czas pokaże, majątku nie wydałam.

Kochani jak myślicie kiedy mogę dać moim rododendronom oprysk na ta szarą pleśń i jaki polecacie?
I drugie pytanie czy te bulwy dalii zasadzić prosto do ziemi, czy najpierw dać im czas w donicy?
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Paulinko. Rzeczywiście cena powalająca to zapewne też bym kupiła. W dodatku takie piękne kolorki mają. Gdzie Ty to kupiłaś ?? U mnie takich cudów nie ma a jeśli już to cena taka, że oczy wychodzą. Ja staram się omijać drogie rośliny bo jak padną to szkoda mi pieniędzy ;:218 . Bardzo często korzystam z internetowych zamówień bo mam tam to czego chcę, w dobrej cenie i nie muszę szukać po sklepach. Ma to niestety też swoje minusy bo nie wybiorę najlepszej jakości cebul, kłączy itp. W każdym razie przy małych dzieciach czasem trudno mi pojeździć i kupić coś konkretnego , jeśli już to zakupy roślin robię " przy okazji" . Pozdrawiam ciepło i słoneczka życzę :wit .
chmielakowo
200p
200p

Post »

Ewelinko kupiłam w Netto, był naprawdę spory wybór.

Tymczasem dzisiaj w Lidlu z Mają kupiłyśmy:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

i chciejstwo mojej córki też musiało zostać spełnione ;:306 kupiłyśmy zupełnie mi nie znaną roślinkę, ale robiącą mega wrażenie na Mai

Obrazek

Obecnie za oknem biało i nie zamierza przestać padać ;:124
Awatar użytkownika
becia123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 wrz 2012, o 18:21

Post »

Różyce ładniutkie artemis ,Chopina mam będziesz z nich zadowolona lilie też urocze .Przy domu zawsze masa wydatków znam to choć dom mamy stary ciągle remonty.My hydrofor wstawiamy do studni a na zimę wyjmujemy. Piwniczka to fajna sprawa Mamy niedużą pod domem na opał piec co,. Wiosna nadejdzie szybko zobaczysz. ;:196 :wit
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj. Piękne nabytki z Lidla, ja dopiero jutro będę tam w okolicach to wstąpię. Tylko czy coś jeszcze zostanie ;:306 . Miałam już nic nie kupować ale słyszałam, że floksy i piwonie były to prawda ?? Na to akurat mogę się skusić. Lilie mają przyjść z internetowych zakupów więc nie kupuję. Pozdrawiam i słoneczka życzę :wit .
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”