Nasze 1500 m2
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 lip 2014, o 15:28
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Nasze 1500 m2
Asiu I scenariusz komedii gotowy
Jurku ale sam widzisz na ile się zdało całe to planowanie
Jurku ale sam widzisz na ile się zdało całe to planowanie
Pozdrawiam Małgosia poprzednie wątki - Nasze 1500 m2; Wyznania kwiatoholiczki ;)
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
- AloesIk
- Od: 23 lut 2011, o 16:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Całkiem ciekawy wątek , wpisuję się by nie przeoczyć
Działeczka super, widać , że działacie
Widzę truskawki Ja u siebie dopiero drugą dziś zjadłem
Pozdrawiam
-
"Rodzina zastępcza"
Co zrobić z roślinkami, które np.:
- widzimy pierwszy raz na oczy, a zapadający zmrok nie pozwala na siedzenie przed komputerem i sprawdzanie ich wymagań
- przyjechały właśnie całą skrzynką z zaprzyjaźnionego ogrodu
- których nazw nawet nie znamy
- dla których rabata jest dopiero w trakcie tworzenia
Ja zrobiłam coś, co nazwałam "rodziną zastępczą" , czyli wydzieliłam kawałek ziemi, na którym lądowały wszystkie ww roślinki
Wokół nich wyrosła rabata
dołączyły do nich kolejne kwiatki, zarówno te do dalszej adopcji, jak i te, które miały tam zamieszkać na stałe
a one cierpliwie czekały na nowe domki
W tym roku spora część wyemigrowała na stałe miejsca (a przynajmniej mam taką nadzieję, że to będą ich stałe miejsca ), ale kilka ciągle jeszcze tam tkwi...
Najgorsze, że od niektórych zaginęła dokumentacja (czyt. znaczniki) i sama już nie wiem co tam posiadam
-- 1 cze 2015, o 21:46 --
AloesIK witam Bardzo się cieszę z kolejnych odwiedzin W stopce pięknie zapraszasz do siebie, więc pędzę z rewizytą
Co zrobić z roślinkami, które np.:
- widzimy pierwszy raz na oczy, a zapadający zmrok nie pozwala na siedzenie przed komputerem i sprawdzanie ich wymagań
- przyjechały właśnie całą skrzynką z zaprzyjaźnionego ogrodu
- których nazw nawet nie znamy
- dla których rabata jest dopiero w trakcie tworzenia
Ja zrobiłam coś, co nazwałam "rodziną zastępczą" , czyli wydzieliłam kawałek ziemi, na którym lądowały wszystkie ww roślinki
Wokół nich wyrosła rabata
dołączyły do nich kolejne kwiatki, zarówno te do dalszej adopcji, jak i te, które miały tam zamieszkać na stałe
a one cierpliwie czekały na nowe domki
W tym roku spora część wyemigrowała na stałe miejsca (a przynajmniej mam taką nadzieję, że to będą ich stałe miejsca ), ale kilka ciągle jeszcze tam tkwi...
Najgorsze, że od niektórych zaginęła dokumentacja (czyt. znaczniki) i sama już nie wiem co tam posiadam
-- 1 cze 2015, o 21:46 --
AloesIK witam Bardzo się cieszę z kolejnych odwiedzin W stopce pięknie zapraszasz do siebie, więc pędzę z rewizytą
Pozdrawiam Małgosia poprzednie wątki - Nasze 1500 m2; Wyznania kwiatoholiczki ;)
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
- cyma2704
- Od: 5 mar 2013, o 17:31
Małgosiu, żeby choć jedno drzewo mieć na działce. Plany miałaś ambitne. Pewnie byłyby zrealizowane wtedy, gdyby firma przyjechała zrobiła ogród i odjechała. Ja już na drugi dzień bym przesadzała. Twoja rodzina zastępcza wyjątkowo skromniutka. Takich rodzin zastępczych, to mam ze trzy.
-
Soniu skromniutka, bo niestety nie mam zdjęć, gdy palca tam się już nie dało wsadzić Każda roślinka miała jakieś 10 cm2
Ty nie masz drzew na działce? A co to za problem wsadzić?... No wiesz - firma przyjedzie, wsadzi i...już. Ale czy to będzie "nasz" ogród? A gdzie przyjemność ganiania ze szpadlem? Te umorusane ziemią ubrania, bolące wieczorem kości? Taki gotowiec to chyba nie dla mnie
Ty nie masz drzew na działce? A co to za problem wsadzić?... No wiesz - firma przyjedzie, wsadzi i...już. Ale czy to będzie "nasz" ogród? A gdzie przyjemność ganiania ze szpadlem? Te umorusane ziemią ubrania, bolące wieczorem kości? Taki gotowiec to chyba nie dla mnie
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
- Ola2310
- Od: 24 maja 2015, o 13:37
- Kontakt:
No jaka zorganizowana jesteś !!!Ale z takim pomocnikiem to na pewno pomysły same się sypały...
Piesio zaglądał czy dla niego też zarezerwujesz jakąś grządeczkę, w której mógłby kopać do woli i zakopywać kosteczki...Widocznie się nie doczekał i padł...
Piesio zaglądał czy dla niego też zarezerwujesz jakąś grządeczkę, w której mógłby kopać do woli i zakopywać kosteczki...Widocznie się nie doczekał i padł...
-
Olu oj tak - pomocnik z niego nie lada, np. gdy był jeszcze szczeniakiem, a ja odprawiałam modły na kolanach przy rabatkach to on kładł mi się na łydkach, bo kto to widział leżeć na trawie Albo gdy pani taszczy ciężary super jest plątać się pod nogami czy trochę po niej poskakać... "Użyźnianie" trawy to standard
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
- cyma2704
- Od: 5 mar 2013, o 17:31
Małgosiu miałam projekt ogrodu, ale ani jeden procent z tamtej koncepcji nie zostało zrealizowane. Szkielet ogrodu oczywiście musi być stały, ale przesadzanie i zmiany to sama przyjemność. Dziś polowałam na ślimaki i kręgosłup mi padł od pełzania po ziemi, ale i tak jestem szczęśliwa.
-
soniu ani 1% To by się projektant "ucieszył" jakby zobaczył Co później robisz z tymi ślimakami? Ja mam zawsze dylemat
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
- Ola2310
- Od: 24 maja 2015, o 13:37
- Kontakt:
Gosiu bo te nasze psiaki takie delikatne i wychuchane że nawet trawka w dupcie kłuje...Moja Daisy to samo.Położy się ,ale jak widziałaś na kocyku...
Niedawno przyszłam z pracy , czekam na całość rodzinki z obiadem i uciekam na ogródek.Mam jeszcze trochę pielenia i chcę posadzić flance petuni na stałe miejsce do skrzynek...
Ale gdzieś tam słychać burzę...czyżby znowu miało padać?
Niedawno przyszłam z pracy , czekam na całość rodzinki z obiadem i uciekam na ogródek.Mam jeszcze trochę pielenia i chcę posadzić flance petuni na stałe miejsce do skrzynek...
Ale gdzieś tam słychać burzę...czyżby znowu miało padać?
- Mariolcia1962
- 1000p
- Od: 25 wrz 2013, o 18:43
Małgosiu witam Cię serdecznie , fajnie opowiadasz o swoich poczynaniach w ogrodzie .
Ja także jestem zwolenniczką aranżowania sama rabat , te projekty i wykonanie ogrodów to nie dla mnie .
Nie ukrywam ,że bardzo mi się podobają zrobione ogrody przez fachowców .
Nie ma jak to pobiegać po rabatach z roślinkami ,poprzesadzać je z 3 razy ,a wieczorem w kąpieli z pianą
prostować zbolałe kości .
Ja także jestem zwolenniczką aranżowania sama rabat , te projekty i wykonanie ogrodów to nie dla mnie .
Nie ukrywam ,że bardzo mi się podobają zrobione ogrody przez fachowców .
Nie ma jak to pobiegać po rabatach z roślinkami ,poprzesadzać je z 3 razy ,a wieczorem w kąpieli z pianą
prostować zbolałe kości .
Mój ogród na wsi
Pozdrawiam Mariola
Pozdrawiam Mariola
-
Olu wiem już z twojego wątku, że udało ci się zrealizować plany U mnie oczywiście nie obyło się bez deszczu, na szczęście padało krótko, acz intensywnie, więc zdołałam jeszcze popracować w ogrodzie, a nawet porządnie się spocić...
Mariolu witam serdecznie Mnie również podobają się te wymuskane ogrody, jednak u siebie wolę swój - niedoskonały, tworzony metodą prób i błędów, w pocie czoła, ale z miłością, pasją... Ja swoje kości moczę pod prysznicem, za to z hydromasażem Często gdy pracuję w ogrodzie na spacer z pieskami idzie jedna pani, dzisiaj mówi, że mnie to tylko w ogrodzie widzi i że taki ogród to chyba dużo pracy wymaga, ja jej na to, że dla mnie to sama przyjemność - nie wyglądała na przekonaną Nie mam pojęcia, dlaczego ludzie nie rozumieją, że można woleć rycie w ziemi niż siedzenie w fotelu Trochę podejrzałam twój nowy ogród, nie miałam czasu na dłuższą wizytę, ale koniecznie muszę obejrzeć wszystko dokładnie
Mariolu witam serdecznie Mnie również podobają się te wymuskane ogrody, jednak u siebie wolę swój - niedoskonały, tworzony metodą prób i błędów, w pocie czoła, ale z miłością, pasją... Ja swoje kości moczę pod prysznicem, za to z hydromasażem Często gdy pracuję w ogrodzie na spacer z pieskami idzie jedna pani, dzisiaj mówi, że mnie to tylko w ogrodzie widzi i że taki ogród to chyba dużo pracy wymaga, ja jej na to, że dla mnie to sama przyjemność - nie wyglądała na przekonaną Nie mam pojęcia, dlaczego ludzie nie rozumieją, że można woleć rycie w ziemi niż siedzenie w fotelu Trochę podejrzałam twój nowy ogród, nie miałam czasu na dłuższą wizytę, ale koniecznie muszę obejrzeć wszystko dokładnie
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
- wagabunga123
- 1000p
- Od: 11 lip 2013, o 14:34
Małgosiu, projekt Ja nie mam weny do takich rzeczy - efekt tego taki, że ciągle coś przesadzam
Jeśli potrafisz o czymś marzyć, to potrafisz także tego dokonać - Walt Disney
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena