Moje małe zielone co nieco -cz. II
- zara
- 500p
- Od: 6 maja 2015, o 12:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moje małe zielone co nieco -cz. II
Taki piękny puch to mi się na Boże Narodzenie marzył ZIMO jedna
Olu u nas na północy tylko chłód a śniegu ani płatkami w moich stronach a Tobie nie zazdroszczę choć widok piękny
Och chyba my do Wielkanocy to ogrodów swych nie uraczym w pełni
Łap gorące pozdrowienia nich to białe " coś " już popłynie
Olu u nas na północy tylko chłód a śniegu ani płatkami w moich stronach a Tobie nie zazdroszczę choć widok piękny
Och chyba my do Wielkanocy to ogrodów swych nie uraczym w pełni
Łap gorące pozdrowienia nich to białe " coś " już popłynie
- carterka
- 500p
- Od: 29 sie 2008, o 13:01
- Kontakt:
Olu nigdy nie słyszałam o tej zasadzie cięcia róż i tnę jak popadnie . Tzn. jak już się cieplej zrobi .
Dzisiaj już wiosna, przynajmniej po wyglądzie nieba, więc może na Święta nie będzie bałwanków
Dzisiaj już wiosna, przynajmniej po wyglądzie nieba, więc może na Święta nie będzie bałwanków
Pozdrawiam Agata
mój wątek - Moja zieleń
mój wątek - Moja zieleń
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 lip 2014, o 15:28
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Łatwo powiedzieć- od razu do grodu, ale jak gdy śnieg nadal leży?... Chyba, że w śnieg powtykam O zależności między różami, a forsycją też nie słyszałam Swoje tnę, gdy już widać pączki, bo wtedy wiem, które pędy są zdrowe. Nie spieszę się z tym za bardzo, bo w jednym roku z powodu dłuższego zaplanowanego wyjazdu obcięłam wcześnie i cały krzak zmarzł co prawda zimy były wtedy inne niż obecnie, ale uraz pozostał
Pozdrawiam Małgosia poprzednie wątki - Nasze 1500 m2; Wyznania kwiatoholiczki ;)
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
- sweetdaisy
- Od: 15 sty 2015, o 19:21
Czytam o oprysku z miedzianu, dziewczyny, a jak opryskujecie, bo moje różyce wciąż w kopcach.
Rozgarniacie kopce do oprysku a potem zagarniacie z powrotem czy już zostawiacie?
Rozgarniacie kopce do oprysku a potem zagarniacie z powrotem czy już zostawiacie?
- nifredil
- Od: 26 mar 2012, o 23:21
Ola, miedzianem pryskałam w poniedziałek. Dla części róż to był ostatni dzwonek bo pączki mają coraz większe Nie rozgarniałam jeszcze kopców, więc oprysk skupił się na wystających pędach i tym co spłynęło po łodydze w ziemię . Z cięciem czekam do kwitnienia forsycji.. na moje oko powinna zacząć się otwierać na święta, albo kilka dni po świętach - pączki ma bardzo duże
- Ola2310
- Od: 24 maja 2015, o 13:37
- Kontakt:
Witajcie Kochani
Beatko po śniegu już nie ma śladu a dziś rankiem trochę przymroziło ,(u mnie było -5 )ale potem była piękna pogoda. A ja znów w rozjazdach...Więc dzień mi zleciał biegusiem...
Aniu miałam zamiar pryskać jutro. Zepsuł mi się spryskiwacz ciśnieniowy i dziś kupiłam nowy...
I jestem zła bo nie zauważyłam że nie ma jednej części. Jutro znów muszę jechać z nim z powrotem. A myślałam że szybko wyskoczę po pracy różyczki opryskać... Potem miałam w planach okna myć.
Zara właśnie, gdzie ta zima była w grudniu? Ciepłe pozdrowienia się przydały , stopiły śnieg. Dziś już było piękne słoneczko ,aż pies poczuł wiosenne promyki i wylegiwał się w słonku na kocyku...
Agatko kwitnienie forsycji to taki ogrodniczy wyznacznik że już można ciąć róże...
U mnie jeszcze trochę na nią poczekam... Może w święta już zakwitnie, o ile by była słoneczna pogoda cały czas...
Małgoś u mnie już śnieg nie leży, może u ciebie już też znikł?
Może już dasz radę wsadzić cebulki... Ja się z moimi na razie nie spieszę... Może po świętach dopiero.
Ale musiałabym wkopać różę z kartonika bo już zaczyna wystawiać noski. A jakbym pryskała miedzianem to chciałabym aby się na tą kąpiel załapała...
Zuzka też zastanawiałam się jak tu pryskać ,jak jeszcze róże w kopcach siedzą.
Ale chyba zrobię tak jak Sabinka. Coś tam im po krzaczku zawsze spłynie...
Sabinko właśnie że męczy mnie temat pryskania bo nie mam kiedy się za to zabrać a już niedługo krzaczki będą puszczać listki... Trzeba się pospieszyć...
Beatko po śniegu już nie ma śladu a dziś rankiem trochę przymroziło ,(u mnie było -5 )ale potem była piękna pogoda. A ja znów w rozjazdach...Więc dzień mi zleciał biegusiem...
Aniu miałam zamiar pryskać jutro. Zepsuł mi się spryskiwacz ciśnieniowy i dziś kupiłam nowy...
I jestem zła bo nie zauważyłam że nie ma jednej części. Jutro znów muszę jechać z nim z powrotem. A myślałam że szybko wyskoczę po pracy różyczki opryskać... Potem miałam w planach okna myć.
Zara właśnie, gdzie ta zima była w grudniu? Ciepłe pozdrowienia się przydały , stopiły śnieg. Dziś już było piękne słoneczko ,aż pies poczuł wiosenne promyki i wylegiwał się w słonku na kocyku...
Agatko kwitnienie forsycji to taki ogrodniczy wyznacznik że już można ciąć róże...
U mnie jeszcze trochę na nią poczekam... Może w święta już zakwitnie, o ile by była słoneczna pogoda cały czas...
Małgoś u mnie już śnieg nie leży, może u ciebie już też znikł?
Może już dasz radę wsadzić cebulki... Ja się z moimi na razie nie spieszę... Może po świętach dopiero.
Ale musiałabym wkopać różę z kartonika bo już zaczyna wystawiać noski. A jakbym pryskała miedzianem to chciałabym aby się na tą kąpiel załapała...
Zuzka też zastanawiałam się jak tu pryskać ,jak jeszcze róże w kopcach siedzą.
Ale chyba zrobię tak jak Sabinka. Coś tam im po krzaczku zawsze spłynie...
Sabinko właśnie że męczy mnie temat pryskania bo nie mam kiedy się za to zabrać a już niedługo krzaczki będą puszczać listki... Trzeba się pospieszyć...
-
- 200p
- Od: 11 mar 2015, o 20:32
ooo to może i ja jutro opryskam, ale chyba ych sadzonych w tym roku prykać nie powinnam prawda?
Paulina
Chmielakowo-początki
Chmielakowo-początki
- Ola2310
- Kontakt:
Paulinko a nad tym to się nie zastanawiałam... Myślałam że wszystkie , te młode też...
No to znów mam do myślenia...
Dziewczyny pomóżcie...
No to znów mam do myślenia...
Dziewczyny pomóżcie...
- Annes 77
- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Dziewczynki pierwszoroczniaków nie nawozimy,ale pryskać możemy
- Ola2310
- Kontakt:
Aniu jesteś wielka, dzięki ci bardzo.
No właśnie tak myślałam , przecież ten oprysk nie zaszkodzi im , a wręcz odwrotnie...
No właśnie tak myślałam , przecież ten oprysk nie zaszkodzi im , a wręcz odwrotnie...
- Beaby
- Od: 16 lut 2014, o 13:16
Olu, ja także czekam na forsycję, przynajmniej nie muszę się zastanawiać czy już pora na róże i nie tylko.
- cyma2704
- Od: 5 mar 2013, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Olu zima, wiosna, a my w amoku biegamy na rabatki. Zawsze się zastanawiam, jak sprzedający nie zauważa, że towar niekompletny. Ja powsadzałam część bylin dzisiaj i przykryłam włókniną.
-
- 200p
- Od: 11 mar 2015, o 20:32
Dzięki dziewczyny za odpowiedź, bo już mi się wszystko myli, musze założyć zeszyt z notatkami
Paulina
Chmielakowo-początki
Chmielakowo-początki