Moje kwiaty od A do Ż cz.6
- Kasiula17
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 lis 2013, o 22:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moje kwiaty od A do Ż cz.6
Czyli burza sprawiła nowinki? ale kolorowo i niech nowinki cudnie rosną i kwitną.
- Reni4
- Od: 21 wrz 2009, o 15:01
Kasiula17..czasem i tak bywa że na dobre wychodzi
iwona0042..Oki nie wyślę..ale może przy okazji coś się wymyśli:)
Zimno i mokro nadal...prace wstrzymane. ale ręce odpoczywają tak że wszystko ku dobremu idzie po deszczach zielenieje w oczach..rośnie wszystko jak na drożdżach
-- N 10 kwi 2016 12:00 --
iwona0042..Oki nie wyślę..ale może przy okazji coś się wymyśli:)
Zimno i mokro nadal...prace wstrzymane. ale ręce odpoczywają tak że wszystko ku dobremu idzie po deszczach zielenieje w oczach..rośnie wszystko jak na drożdżach
-- N 10 kwi 2016 12:00 --
- Reni4
- Reni4
- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Piękne kolory Reniu, deszcz potrzebny, ale ta zimnica wcale , siewki moje też od jakiegoś czasu w namiocie, dziś ma być w nocy tylko 3 st. trochę się martwie, ale nie biorę do domu, będzie co ma być, nie dam rady nosić
- cyma2704
- Od: 5 mar 2013, o 17:31
Reniu ale u ciebie ogród w słońcu. Różowa sasanka prześliczna. Moje siewki w garażu, ale część też na polu, a zimno paskudne.
-
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Witaj Reniu,ogród pięknie wysprzątany i już tyle wiosennych roślinek kwitnie ,to zimno trochę je wstrzymało i skulone przeczekują ,ja też siewki dałam na pole i jak nie ma mrozu to nic im nie powinno być,niech się hartują ,pozdrawiam i ciepełka ze słoneczkiem życzę
- Reni4
Dziewczyny kochane dziękuje.... ten tydzień mam masę roboty..rozbieramy starą szopę..przesadzam wszystko z rabaty przed szopą....jestem skonana od rana do wieczora..na ogrodzie..
Od chmurnego, zadeszczonego Damiana /12.04/ może być w pogodzie zmiana.
Od św. Apoloniusza (18.04)zieleń się rusza.
KALENDARZ OGRODNICZY 2016 r.
Mój piękny ogród
13.04.2016
Dobry dzień na sadzenie i przesadzanie drzew i krzewów ozdobnych oraz wieloletnich pnączy. Posadzone rośliny obficie podlewamy i przycinamy.
14.04.2016
Do 11:05 możemy przesadzić o podzielić byliny kwitnące latem i jesienią. Potem przygotowujemy rozsadę selera naciowego, kapusty brukselki oraz brokułów.
15.04.2016
Dobry dzień, by wysiać wprost do gruntu nasiona szpinaku, kopru, pora, pietruszki naciowej, kolendry, ogórecznika, trybuli i cząbru, a także wysadzić rozsadę kalarepy.
16.04.2016 r.
Do piątku bardzo skuteczne będą przeprowadzone opryski drzew i krzewów owocowych i ozdobnych przeciwko chorobom grzybowym i szkodnikom.
17.04.2016
Ścięte tego dnia gałązki forsycji, migdałka trójklapowego czy żylistka długo postoją w wazonie, zachowując świeży i ładny wygląd.
Od chmurnego, zadeszczonego Damiana /12.04/ może być w pogodzie zmiana.
Od św. Apoloniusza (18.04)zieleń się rusza.
KALENDARZ OGRODNICZY 2016 r.
Mój piękny ogród
13.04.2016
Dobry dzień na sadzenie i przesadzanie drzew i krzewów ozdobnych oraz wieloletnich pnączy. Posadzone rośliny obficie podlewamy i przycinamy.
14.04.2016
Do 11:05 możemy przesadzić o podzielić byliny kwitnące latem i jesienią. Potem przygotowujemy rozsadę selera naciowego, kapusty brukselki oraz brokułów.
15.04.2016
Dobry dzień, by wysiać wprost do gruntu nasiona szpinaku, kopru, pora, pietruszki naciowej, kolendry, ogórecznika, trybuli i cząbru, a także wysadzić rozsadę kalarepy.
16.04.2016 r.
Do piątku bardzo skuteczne będą przeprowadzone opryski drzew i krzewów owocowych i ozdobnych przeciwko chorobom grzybowym i szkodnikom.
17.04.2016
Ścięte tego dnia gałązki forsycji, migdałka trójklapowego czy żylistka długo postoją w wazonie, zachowując świeży i ładny wygląd.
-
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Fajne porady piszesz,ja właśnie to wszystko mam zaplanowane do zrobienia,więc spoko mogę brać się za robotę ,wiosenne kwiatuszki sliczne
- cyma2704
- Od: 5 mar 2013, o 17:31
Reniu pracuj, tylko pamiętaj o kręgosłupie. Rewolucje w ogrodzie zawsze są męczące. Ja nie mam czasu na ogród w tym tygodniu, ale jak się w przyszłym dorwę. Niech ten Damian zmienia pogodę na słoneczną.
- Reni4
koziorozec..cieszę się że coś się przydaje:)moje plany psuje co chwile deszcz...ale idę do przodu ..
cyma2704..wczoraj się Damianowi udało..ale dzisiaj na razie leje. kręgosłup o sobie zapomnieć nie daje..
iwona0042..jednak wysłałam go na dach..ale nie tylko po fotki..blachę ściągał a przy okazji takie zrobił..
nie jest to tak jakbym chciała ale coś tam widać..
ogród na górnym..podzielony na dwie strony..prawa i lewa..na prawo jest dwie kwatery .i tu znowu na prawo jest ...różanka a na lewo iglaczarnia
lewa strona za studnią tu jest mix..choć tez są tak jakby dwie kwatery jedna zaraz przed domem to pierwsza cebulowa a druga dalej to nowa z bylinami, krzewami, borówkami i cebulami po środku rabatka w zakolu..
widok na dony zasłoniły mu drzewa..tam schodzi się po schodach z boku domu..
jeszcze dużo formowania iglaków zostało..
cyma2704..wczoraj się Damianowi udało..ale dzisiaj na razie leje. kręgosłup o sobie zapomnieć nie daje..
iwona0042..jednak wysłałam go na dach..ale nie tylko po fotki..blachę ściągał a przy okazji takie zrobił..
nie jest to tak jakbym chciała ale coś tam widać..
ogród na górnym..podzielony na dwie strony..prawa i lewa..na prawo jest dwie kwatery .i tu znowu na prawo jest ...różanka a na lewo iglaczarnia
lewa strona za studnią tu jest mix..choć tez są tak jakby dwie kwatery jedna zaraz przed domem to pierwsza cebulowa a druga dalej to nowa z bylinami, krzewami, borówkami i cebulami po środku rabatka w zakolu..
widok na dony zasłoniły mu drzewa..tam schodzi się po schodach z boku domu..
jeszcze dużo formowania iglaków zostało..
- Kasiula17
- Od: 18 lis 2013, o 22:22
Ciepło to zieleń szybko wychodzi a jak kolorowo. na rabacie z cebulami coś będzie jeszcze sadzone? szkoda miejsca.
Cudnie Renatko, masz piękne widoczki.
Cudnie Renatko, masz piękne widoczki.
- Reni4
Kasiu tam juz palca nie wciśnie ..lilie wszędzie wychodzą"