Witam wieczorkiem!
Oczywiście dzień spędzony ogrodowo. Wystawiłam jedną szklarenkę na taras i wstawiłam tam trochę rozsad, zaciągnęłam folię i ponieważ ma być w nocy 8 - 9 st to zostawiłam towarzystwo na tarasie. W tunelu wstawiłam stół i zaczęłam siać. Nie wysiałam nawet połowy nasion, a miejsce na stole wypełnione
![ojoj ;:oj](./images/smiles/ojoj.png)
Pokropiłam drzewa Promanalem, bo na opakowanie było napisane oprysk II-III to chyba najwyższy czas
![ojoj ;:oj](./images/smiles/ojoj.png)
Więc spędziłam dzień spokojnie bez ekstremalnych wysiłków i czynności
![lezy-ze-smiechu :;230](./images/smiles/lezy-smiech.gif)
Szybko wieczór mija, bo po 19 zamykam kurnik i właściwie mam parę godzin na domowe przyjemności. Kury dzisiaj pobiły rekord w nieśności i w gnieździe było 10 jaj
Beatko jaka ostatnia co Ty opowiadasz, pierwsza
![tuli ;:168](./images/smiles/hug.gif)
Ja też dzisiaj poczułam prawdziwą wiosnę, bo deszcz pachniał
Renatko jak będziecie gotowi to chętnie dostarczę materiału do szczepienia, tylko nie wiem czy to będzie szczepienie letnie? i kiedy trzeba pobrać zrazy?
Julciu rzeczywiście tak też mogę zrobić gdzie dobrze spadną to wcisnę, a gdzie nie bardzo to do doniczki
Dziękuję za porady
Karolinko to jest bardzo ładny krzew, który kwitnie pod koniec lata kiściami kwiatów na końcu gałęzi
Mariolko po takich zdjęciach widać naszą pracę i nakłady na ogród
![super ;:333](./images/smiles/thumbsup.gif)
Przeglądanie dawnych zdjęć uświadamia też jakie rośliny przepadły w ogrodzie
![Very Happy :D](./images/smiles/icon_biggrin.gif)
Dziękuję za odwiedziny i zapraszam serdecznie
Agatko dziewczyny (i chłopak) mnie zainspirowały prosząc o pesteczki. Zaczęłam wybierać pestki z pozostałych jabłek i wysiałam
Zeberko mój noc detektywistyczny wywąchał, że masz na imię Sara
![tuli ;:168](./images/smiles/hug.gif)
Ja z czasem siewki przepikuję do doniczek (takie najmocniejsze) i niech rosną skoro takie żywotne
![vic :uszy](./images/smiles/uszy.gif)
Podejrzewamy, że te bordowe siewki powtórzą cechy rośliny matecznej, bo taka jest jabłoń
![super2 ;:215](./images/smiles/thumbup.gif)
Zapraszam serdecznie i dziękuję za odwiedziny
Lucynko ja też poczułam prawie majowy zapach, prawie bo nie było aż tak ciepło. Ciekawa jestem jak przetrwają noc moje rozsady na tarasie. Posiałam sporo nasion w tunelu, oraz wyniosłam kilka rozsad do tunelu. Popikowałam trochę kwiatów. Wszystko okryłam włókniną zimową
Popracowałam dzisiaj też w ogrodzie, ale bez większego wysiłku po wczorajszym szaleństwie obornikowym
Będzie Ci się dobrze spało po kilku godzinach na powietrzu
Asiu podstawowa zasada to wysuszyć dobrze nasiona i dopiero potem siać. Ja od razu wsadziłam w ziemię i do tunelu do stratyfikacji zaniosłam. Jakiś tydzień temu zauważyłam że wszystko kiełkuje. Pigwowce miałam owoce od koleżanki bardzo duże i ładne, wyjęłam pestki wysiałam i wyrósł mi las pigwowców. Część rozdałam, a część rośnie i już od dwóch lat owocuje (po 4 latach). Cytrusy też siałam ale od cytrusów jest specjalistką nasza Kasia to nie wchodzę w jej domenę
Iwonko ja do obiadu miałam ładny dzień i dopiero po obiedzie zaczęło kropić, ale do pracy w tunelu było ok. Pachniało wiosną i było bardzo przyjemnie. Rano pojechaliśmy zaszczepić Lolę, a potem zlałam owocowe Promanalem. Mam nadzieję że te kilka godzin wystarczyło drzewom
A u Ciebie widzę powtórka z rozrywki
Aguś jaka gapa wątek jest dopiero drugi dzień i miło mi że mnie znalazłaś
Dobrego wieczoru!