Czereśnia - zamieranie
Re: Obumierająca 2 letnia czereśnia. Proszę o pomoc.
Dzięki Klakier. m am nadzieję że nie jest za późno na podawanie "leków". A znasz może jakieś preparaty które by miały cynk i magnez?
Wg mnie mało prawdopodon niedobory. Raczej korzenie nie 'pracują. Drzewko było sadzone z gołym korzeniem czy z doniczki?
- seedkris
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 lut 2009, o 11:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Podobnie wyglądały liście na pigwowcu po herbicydzie.
Pozdrawiam z Podlasia seedkris
- maryann
- Od: 3 wrz 2007, o 14:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Mikroskładnikowe nawozy dolistne- najlepiej chelaty. Np.: http://www.poli-farm.pl/pub/documents/3 ... ratach.pdfszaqual pisze:Dzięki Klakier. m am nadzieję że nie jest za późno na podawanie "leków". A znasz może jakieś preparaty które by miały cynk i magnez?
Tyle z patrzenia na ładnego,
co ze słuchania mądrego.
(Badania przeprowadzone na Uniwersytecie w Oslo w 2015 roku wykazały, że mózg uwalnia dopaminę do naszego organizmu, kiedy patrzymy na coś przyjemnego)
co ze słuchania mądrego.
(Badania przeprowadzone na Uniwersytecie w Oslo w 2015 roku wykazały, że mózg uwalnia dopaminę do naszego organizmu, kiedy patrzymy na coś przyjemnego)
Otóż drzewko było sadzone z doniczki.pelikano11 pisze:Wg mnie mało prawdopodon niedobory. Raczej korzenie nie 'pracują. Drzewko było sadzone z gołym korzeniem czy z doniczki?
-- 20 maja 2015, o 16:09 --
Tato twierdzi że pryskał wokół drzewka Randupem żeby trawę wypalić... To może być przyczyną takiego stanu?seedkris pisze:Podobnie wyglądały liście na pigwowcu po herbicydzie.
- NOWY 83
- Od: 11 lis 2014, o 20:23
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Glifosat morze przenikać przez młodą korę , oby to nie to bo po drzewku .
Cholera szkoda drzewka, przesadzenie coś by dało? Lub jakieś odżywki?
Opryskaj :Asahi SL + cynk + mangan.Pozdrawiam klakier.
Dzięki zaraz skoczę do sklepu i dam znać o wynikach.klakier7 pisze:Opryskaj :Asahi SL + cynk + mangan.Pozdrawiam klakier.
- seedkris
- Od: 1 lut 2009, o 11:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Z doświadczenia, lepiej posadzić nowe. Ta czereśnia po roundup, pociągnie jeszcze jakiś czas, ale łatwo zimą wymarznie.
Pozdrawiam z Podlasia seedkris
-
- 200p
- Od: 27 sty 2012, o 22:07
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ja obstawiam niedomyty opryskiwacz po środku chwastobójczym. Pozdrawiam.
Żeby tak wyglądało po glifosacie to musiałby opryskać młode liście, a wszystkie liście, nawet te które wyrastają tak wyglądają. Więc ja obstawiam zbitą bryłę korzeniową/zawinięte korzenie/brak wody. A jak było w zeszłym roku?
W zeszłym roku dobrze się rozwijała. Miała nawet ze 5 czereśni.pelikano11 pisze:Żeby tak wyglądało po glifosacie to musiałby opryskać młode liście, a wszystkie liście, nawet te które wyrastają tak wyglądają. Więc ja obstawiam zbitą bryłę korzeniową/zawinięte korzenie/brak wody. A jak było w zeszłym roku?