Róże kocham,hortensje podziwiam,byliny poznaję-Annes 77
- bejsonki84
- 200p
- Od: 7 maja 2014, o 11:09
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Róże kocham,hortensje podziwiam,byliny poznaję-Annes 77
Witaj Aniu, siedzę teraz w pracy i płaczę razem z Tobą. Wiem, co to stracić ukochaną babcię - moja zmarła 4 lata temu a ja ciągle ją widzę, jak siedzi w swojej kuchni, w swoim starym fartuchu i namawia mnie żebym zjadła jeszcze trochę ciasta, bo mi upiekła, a ja taka chuda
Wypłacz co musisz wypłakać, bo to naprawdę pomaga, nie można dusić w sobie. Pozdrawiam gorąco i przytulam
Wypłacz co musisz wypłakać, bo to naprawdę pomaga, nie można dusić w sobie. Pozdrawiam gorąco i przytulam
Pozdrawiam Werka
Pocieszam się myślą, że zwierzęta nijakiej świadomości nie mają, bo byłoby jeszcze więcej zrozpaczonych istot na świecie.
Wisława Szymborska
Pocieszam się myślą, że zwierzęta nijakiej świadomości nie mają, bo byłoby jeszcze więcej zrozpaczonych istot na świecie.
Wisława Szymborska
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 10 wrz 2015, o 20:35
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Aniu, to przykre Ciepło Ją wspominasz, widać jak wiele dla Ciebie znaczyła. Trzymaj się, Kochana
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Wzruszająco napisałaś o swoim uczuciu do babci. Bardzo bym chciała, aby moje wnuczki też tak kiedyś pięknie o mnie mówiły.
- nena08
- Od: 8 lut 2012, o 10:06
Aniu , pięknie napisałaś. Zostaną Ci wspomnienia. Ja takich nie mam. Jedna babcia zmarła tak dawno, że jej prawie nie pamiętam, a druga wolała moją siostrę cioteczną.
- Annes 77
- Od: 6 maja 2008, o 19:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kochani wiedziałam,że jak skreślę do Was parę słów,wtedy kiedy jestem taka smutna i rozczarowana to znajdę ukojenie
Bardzo Wam za to dziękuję Naprawdę było mi to potrzebne,podzielić się nie tylko radością,ale i też smutkiem,który jest nieodłącznym elementem naszego życia...tak jak pory roku,które przemijają...
Czasami sobie myślę,że może niedobrze jest kochać ludzi,bo gdy umierają to nie można przejść do porządku dziennego...
Może gdybym tak nie kochała babci,byłoby mi łatwiej i szybciej bym zapomniała? Wiem,że muszę się otrząsnąć,ale troszkę to potrwa zanim znów radośnie będę się uśmiechała,a moje wpisy będą entuzjastyczne ...
Jeszcze raz bardzo Wam dziękuję,że jesteście
Marlenko to mądre co napisałaś,bardzo Ci dziękuję za ten post.Na pewno z czasem będę z radością babcię wspominać,a nie płakać...
Tolinko dziękuję
Reniu dziękuję...
Majeczko dziękuję za info,może ktoś przyłączy się do wspólnych zakupów z Dragera?
Dorotko wiem,że na każdego czas przychodzi,próbuję to sobie wytłumaczyć...
Hortensje rosną dosyć ładnie,raz im dałam na wiosnę nawozu do kwasolubów i to wszystko.
Soniu
Bejsonki moja babcia również mnie zawsze chciała ugościć,dzieliła się wszystkim i lubiła dobrze zjeść
Była wyjątkowa...znała język niemiecki,przeżyła wojnę,opowiadań nie było końca...Trochę żałuję,że ostatnimi czasy za mało ją odwiedzałam,więc jeśli macie swoje babcie,to często je odwiedzajcie,one tego bardzo potrzebują
Iwonko dziękuję,moja babcia znaczyła dla mnie bardzo wiele,jej spokój i ciepło udzielało się wszystkim.
Wandziu piszę to co czuję właśnie teraz...pozostała pustka,chciałabym do niej zadzwonić,ale nigdy już z nią nie porozmawiam i to mnie smuci Wszystkie babcie kojarzą mi się z dobrem i cierpliwością...czas,który mają dla swoich pociech jest bezcenny...
Aniu to smutne co piszesz,babcia powinna kochać wszystkie wnuki bez wyboru...
Mam kilka fotek sprzed dwóch dni,kiedy to pojechałam z moją mamcią na działkę po tygodniu.Myślałyśmy,że zastaniemy suche badyle,a tu proszę nie było tak źle.Jedna hortensja miała zwieszone liście,szybko nalałam jej w nogi wody...i ożyła ufff
Ostróżka
Lions Rose
Hanstadt Rostock
Winter L
Hercules
Guernsey Cream
Późna odmiana jabłek
Pozdrawiam ...
Bardzo Wam za to dziękuję Naprawdę było mi to potrzebne,podzielić się nie tylko radością,ale i też smutkiem,który jest nieodłącznym elementem naszego życia...tak jak pory roku,które przemijają...
Czasami sobie myślę,że może niedobrze jest kochać ludzi,bo gdy umierają to nie można przejść do porządku dziennego...
Może gdybym tak nie kochała babci,byłoby mi łatwiej i szybciej bym zapomniała? Wiem,że muszę się otrząsnąć,ale troszkę to potrwa zanim znów radośnie będę się uśmiechała,a moje wpisy będą entuzjastyczne ...
Jeszcze raz bardzo Wam dziękuję,że jesteście
Marlenko to mądre co napisałaś,bardzo Ci dziękuję za ten post.Na pewno z czasem będę z radością babcię wspominać,a nie płakać...
Tolinko dziękuję
Reniu dziękuję...
Majeczko dziękuję za info,może ktoś przyłączy się do wspólnych zakupów z Dragera?
Dorotko wiem,że na każdego czas przychodzi,próbuję to sobie wytłumaczyć...
Hortensje rosną dosyć ładnie,raz im dałam na wiosnę nawozu do kwasolubów i to wszystko.
Soniu
Bejsonki moja babcia również mnie zawsze chciała ugościć,dzieliła się wszystkim i lubiła dobrze zjeść
Była wyjątkowa...znała język niemiecki,przeżyła wojnę,opowiadań nie było końca...Trochę żałuję,że ostatnimi czasy za mało ją odwiedzałam,więc jeśli macie swoje babcie,to często je odwiedzajcie,one tego bardzo potrzebują
Iwonko dziękuję,moja babcia znaczyła dla mnie bardzo wiele,jej spokój i ciepło udzielało się wszystkim.
Wandziu piszę to co czuję właśnie teraz...pozostała pustka,chciałabym do niej zadzwonić,ale nigdy już z nią nie porozmawiam i to mnie smuci Wszystkie babcie kojarzą mi się z dobrem i cierpliwością...czas,który mają dla swoich pociech jest bezcenny...
Aniu to smutne co piszesz,babcia powinna kochać wszystkie wnuki bez wyboru...
Mam kilka fotek sprzed dwóch dni,kiedy to pojechałam z moją mamcią na działkę po tygodniu.Myślałyśmy,że zastaniemy suche badyle,a tu proszę nie było tak źle.Jedna hortensja miała zwieszone liście,szybko nalałam jej w nogi wody...i ożyła ufff
Ostróżka
Lions Rose
Hanstadt Rostock
Winter L
Hercules
Guernsey Cream
Późna odmiana jabłek
Pozdrawiam ...
- kania
- Od: 25 maja 2009, o 10:09
Aniu, i ja Ciebie wirtualnie utulam. Wiem, że jest Ci ogromnie smutno ale ciesz się, że tak dużo czasu mogłaś spędzić ze swoją babcią. Przypuszczam, że większość z nas rozstała się z babciami o wiele wcześniej. Jakie szczęście miała Twoja babcia, że mogła uczestniczyć w tylu etapach Twojego życia i, że Ty zdążyłaś dojrzeć do tego wieku, w którym mogłaś tę więź docenić. Moja babcia odeszła, gdy miałam siedemnaście lat i pstro w głowie...
Aniu, bardzo Ci współczuję Pamiętaj że kochane osoby zostają w sercu, nigdy nie odchodzą
- wagabunga123
- 1000p
- Od: 11 lip 2013, o 14:34
Aniu, z każdym dniem będzie Ci łatwiej, zobaczysz
Ogród pięknie Was przywitał, Winter L
Ściskam mocno
Ogród pięknie Was przywitał, Winter L
Ściskam mocno
Jeśli potrafisz o czymś marzyć, to potrafisz także tego dokonać - Walt Disney
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
-
- Od: 8 lip 2014, o 15:28
Aniu strasznie mi przykro z powodu twojej babci Sama pożegnałam swoją w listopadzie, więc niestety wiem jak to jest Jaka dziura pozostaje po człowieku... I te bukiety robione na cmentarz zamiast do wazonu... Poczucie, że tylko tyle można teraz zrobić... Trzymaj się kochana
Pozdrawiam Małgosia poprzednie wątki - Nasze 1500 m2; Wyznania kwiatoholiczki ;)
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
- dorotka350
- -Moderator Forum-.
- Od: 26 maja 2014, o 20:18
Aniu, bardzo mi przykro z powodu Twojej babci To wielka strata kiedy odchodzi bliska osoba. Twój żal i smutek jest zupełnie zrozumiały. Musi upłynąć sporo czasu żeby wspomnienie o babci już tak nie bolało. Utulam Cię mocno
- Annes 77
- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Ochłodziło się i to mocno,dziś wiał przeszywający,zimny wiatr...trzy dni temu było jeszcze ciepło i tego dnia pojechałam z mamcią posadzić Silver Dollar z Auchana.Porobiłam kilka fotek.Właśnie ponownie buchnęła kwieciem Mariatherese. Ona nigdy mnie nie zawodzi.
Lions Rose jest całkiem zdrowa,inne róże po zgubieniu części liści próbują nadrobić.Trawy za to mają się najlepiej,pięknie powiewają im piórka i się kołyszą...
Ostatnio w Lidlu kupiłam trochę cebulek,pogrzebałam w pudłach i ciekawe zestawy znalazłam.
Z różyczek zamówię może ze 3 róże...
Kasiu dziękuję za miłe słowa...i właśnie dlatego jest mi ciężko,babcia była w najważniejszych momentach mojego życia,zawsze mnie wspierała i mogłam na nią liczyć.Kiedy byłam chora na zwykłą grypę rozmawiała ze mną przez tel i pocieszała,że będzie dobrze.'
Z rzewnością wspominam tamte chwile i wiele bym dała,żebym mogła choć raz usłyszeć jej głos...
Aniu to prawda,zawsze będę nosiła w sercu wspomnienie z uśmiechem na ustach
Marlenko mam nadzieję,że z czasem ból będzie mniejszy,w końcu mam moich rodziców,męża i dzieci
Małgosiu dziękuję ...tak tylko zostaną wspomnienia i fotografie oraz filmiki...babcia kochała kwiaty,będę jej nosiła na cmentarz....
Dorotko dziękuję za Wasze zrozumienie,jesteś kochana...muszę oswoić się z myślą,że już na dzień Babci nigdy nie zaniosę kwiatka Taka kolej losu ja wiem,ale dwa dni wcześniej była w pełni sił ...może dlatego tak trudno mi uwierzyć w to co się stało...
Lions R bardzo zdrowa,jestem z niej mega zadowolona,duże kwiaty z żółtymi pylnikami,liście ciemnozielone,błyszczące...
William M z rozplenicą ...
Princesse Aleksandra of K
Rosenfaszination
Hercules
czy to czerwiec,czy to wrzesień obficie kwitnie Mariatherese
Rhapsody jeszcze zdążyła
Brokuły tylko dwa z całej paczki...
Cebulowe zakupy za mną
Miłego tygodnia kochani
Lions Rose jest całkiem zdrowa,inne róże po zgubieniu części liści próbują nadrobić.Trawy za to mają się najlepiej,pięknie powiewają im piórka i się kołyszą...
Ostatnio w Lidlu kupiłam trochę cebulek,pogrzebałam w pudłach i ciekawe zestawy znalazłam.
Z różyczek zamówię może ze 3 róże...
Kasiu dziękuję za miłe słowa...i właśnie dlatego jest mi ciężko,babcia była w najważniejszych momentach mojego życia,zawsze mnie wspierała i mogłam na nią liczyć.Kiedy byłam chora na zwykłą grypę rozmawiała ze mną przez tel i pocieszała,że będzie dobrze.'
Z rzewnością wspominam tamte chwile i wiele bym dała,żebym mogła choć raz usłyszeć jej głos...
Aniu to prawda,zawsze będę nosiła w sercu wspomnienie z uśmiechem na ustach
Marlenko mam nadzieję,że z czasem ból będzie mniejszy,w końcu mam moich rodziców,męża i dzieci
Małgosiu dziękuję ...tak tylko zostaną wspomnienia i fotografie oraz filmiki...babcia kochała kwiaty,będę jej nosiła na cmentarz....
Dorotko dziękuję za Wasze zrozumienie,jesteś kochana...muszę oswoić się z myślą,że już na dzień Babci nigdy nie zaniosę kwiatka Taka kolej losu ja wiem,ale dwa dni wcześniej była w pełni sił ...może dlatego tak trudno mi uwierzyć w to co się stało...
Lions R bardzo zdrowa,jestem z niej mega zadowolona,duże kwiaty z żółtymi pylnikami,liście ciemnozielone,błyszczące...
William M z rozplenicą ...
Princesse Aleksandra of K
Rosenfaszination
Hercules
czy to czerwiec,czy to wrzesień obficie kwitnie Mariatherese
Rhapsody jeszcze zdążyła
Brokuły tylko dwa z całej paczki...
Cebulowe zakupy za mną
Miłego tygodnia kochani
- Ola2310
- Od: 24 maja 2015, o 13:37
- Kontakt:
Cebulowe zakupy super. Będzie się działo wiosną...
Pieknie kwitną ci hortensje i kłoszą się trawy. U mnie też się ochłodziło, pada, mokro i czuć momentami dosłownie zimę.
Mam wielką nadzieję , że jeszcze trochę pięknych, ciepłych dni przed nami...Nie damy się tak szybko...
Pieknie kwitną ci hortensje i kłoszą się trawy. U mnie też się ochłodziło, pada, mokro i czuć momentami dosłownie zimę.
Mam wielką nadzieję , że jeszcze trochę pięknych, ciepłych dni przed nami...Nie damy się tak szybko...
- kania
- Od: 25 maja 2009, o 10:09
Trawy tak pięknie grają ze światłem, a u mnie nie rosną . Jedynie mozga trzcinowata ma się dobrze.
To miło ze strony niektórych róż, że cieszą nas o tej porze urodą. Te, które pokazałaś są prześliczne. U mnie bardo źle wyglądają wilkokwiatowe i trochę mnie tym denerwują.
To miło ze strony niektórych róż, że cieszą nas o tej porze urodą. Te, które pokazałaś są prześliczne. U mnie bardo źle wyglądają wilkokwiatowe i trochę mnie tym denerwują.