Ogród Biedronki641 cz.5
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 lis 2009, o 20:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród Biedronki641 cz.5
U Kamila kupowałam przez allegroo i jeszcze z listy dostępnych,ale jestem z nim w kontakcie telefonicznym.
Zakupy zrobiłam na miarę możliwości dowozu -neseser,4 godziny jazdy.Po wielu próbach sadzenia męskiego osobnika do krakowskiej aktinidii,którego zjadł ślimak,zakupiłam w pierwotnej szkółce na Słomianej sporą doniczkę,więc i tak było mi ciężko.
Zakupy zrobiłam na miarę możliwości dowozu -neseser,4 godziny jazdy.Po wielu próbach sadzenia męskiego osobnika do krakowskiej aktinidii,którego zjadł ślimak,zakupiłam w pierwotnej szkółce na Słomianej sporą doniczkę,więc i tak było mi ciężko.
Halina
- aneczka1979
- Od: 14 cze 2010, o 21:44
Alu jakie śliczne są goryczki! I to jeszcze w moim ulubionym ogrodowym kolorze.
Życzę Ci też z całego serca, by przetaczniki nie łapały Ci mączniaka.
Życzę Ci też z całego serca, by przetaczniki nie łapały Ci mączniaka.
- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Przetacznik śliczny no i dzielżan cudny, bardzo podobają mi się dzielżany i planuję powiększyć sobie ich kolory
- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Chryzantemy coraz ładniejsze pąki mają , zazdroszczę Ci tej goryczki , ja wiosną kupię sobie jeszcze raz .
- Biedronka641
- Od: 5 cze 2012, o 17:17
Halinko ja też parę roślin kupowałam u Kamila.Byłam zadowolona.
Aneczko a Twój ulubiony kolor to róż czy niebieski? Coś mnie nachodzi na przetaczniki.Skoro piszesz o mączniaku to zapewne je lubi Pysznogłówki też lubi a na wiosnę są i potem jeszcze kwitną. Zresztą już mnie nic nie zdziwi.Mam tylko nadzieje,że przyszły rok będzie lepszy dla roślin.
Iwonko ja w tym roku nabyłam trzy dzielżany i też myślę o ich powiększeniu. Teraz są niskie odmiany. Myślałam,że kupię odmianowe na targach ale wyboru nie było.
Gieniu z 27 sadzonek kupionych a 12 kolorów niewiele jeszcze kwitnie. Są w pączkach i mam nadzieję,że jeszcze zdążą zakwitną a jesień będzie ładna.Nie taka jak dziś.
Gieniu to goryczka Little Pinkie. Ma jeszcze pączki ale czy zdąży je wszystkie rozwinąć. A masz Divę? Ja mam,ale nie zakwitnie. Najgorsza to Zuiko Rindo . Nie wiem jak jej dogodzić, by była na poziomie L.P. Oby tylko przezimowała. Teraz na jesiennych targach było dużo goryczek,ale to nie sztuka je kupować ,jak wypadają.
Pada ,zimno brr. Robiłam dziś przecier pomidorowy.Zamroziłam koperek,który teraz jest ładniejszy niż na wiosnę.
Inne kolory są na takim etapie.
Jeszcze próbują kwitnąć.
Nowy nabytek, bo stare 10 letnie ,jesienne poszły po tej zimie.
Drzewa zmieniają kolorki liści i już niestety opadają.
Aneczko a Twój ulubiony kolor to róż czy niebieski? Coś mnie nachodzi na przetaczniki.Skoro piszesz o mączniaku to zapewne je lubi Pysznogłówki też lubi a na wiosnę są i potem jeszcze kwitną. Zresztą już mnie nic nie zdziwi.Mam tylko nadzieje,że przyszły rok będzie lepszy dla roślin.
Iwonko ja w tym roku nabyłam trzy dzielżany i też myślę o ich powiększeniu. Teraz są niskie odmiany. Myślałam,że kupię odmianowe na targach ale wyboru nie było.
Gieniu z 27 sadzonek kupionych a 12 kolorów niewiele jeszcze kwitnie. Są w pączkach i mam nadzieję,że jeszcze zdążą zakwitną a jesień będzie ładna.Nie taka jak dziś.
Gieniu to goryczka Little Pinkie. Ma jeszcze pączki ale czy zdąży je wszystkie rozwinąć. A masz Divę? Ja mam,ale nie zakwitnie. Najgorsza to Zuiko Rindo . Nie wiem jak jej dogodzić, by była na poziomie L.P. Oby tylko przezimowała. Teraz na jesiennych targach było dużo goryczek,ale to nie sztuka je kupować ,jak wypadają.
Pada ,zimno brr. Robiłam dziś przecier pomidorowy.Zamroziłam koperek,który teraz jest ładniejszy niż na wiosnę.
Inne kolory są na takim etapie.
Jeszcze próbują kwitnąć.
Nowy nabytek, bo stare 10 letnie ,jesienne poszły po tej zimie.
Drzewa zmieniają kolorki liści i już niestety opadają.
- cyma2704
- Od: 5 mar 2013, o 17:31
Alu jak się jedzie z kimś, to człowiek uzależniony od kierowcy. Jednak zaszalałaś, tyle doniczek, a przetacznik piękny i jeszcze kwitnie. Biały od ciebie wsadziłam na niebieską rabatę i ładnie się rozrósł. U mnie już nic nie zakwitnie, a twoje chryzantemy jeszcze zakolorują ogród. U nas też pada trzeci dzień, ale ja się cieszę. Twoja glina pewnie nasiąkła maksymalnie.
- aneczka1979
- Od: 14 cze 2010, o 21:44
U mnie niestety mączniak lubi i przetaczniki i pysznogłówki właśnie.
A kolor to oczywiście niebieski. Choć najwięcej mam różu w różnych odcieniach.
A kolor to oczywiście niebieski. Choć najwięcej mam różu w różnych odcieniach.
- Biedronka641
Soniu kierowca był czasowy. Gorzej było ze mną. Szukałam białego przetacznika,ale nie było to kupiłam takiego jasnoróżowego. Kochaniutka ja Ci nie dawałam białego przetacznika, bo jeszcze się go nie dorobiłam. Jeśli dobrze pamiętam to Ci wysłałam ożankowy,a on jest niebieski.
Soniu u mnie już dolało tak ,że woda miejscami stoi . Wisłoka wylała ,to teraz powinno już przestać padać.Zwykle tak było. Dobrze,że w sobotę wykopaliśmy jarzyny, bo teraz w tym błocie to nie miałam bym ochoty wykopywać. Oczywiście sarny wymłóciły mi natkę selerów. Został tyko korzeń .Potem zabrały się za seler naciowy.
Co roku im siałam buraki ćwikłowe a one w tym roku poczęstowały się i natką buraków i zieleniną z selerów. Nawet nie wiem kiedy.
Aniu tak się też domyślałam. Podglądam Twój wątek,ale ostatnio mam dużo pracy w ogrodzie i mało piszę. Ale zimą obiecuje,że nadrobię zaległości. Ja tam lubię wszystkie kolory . Choć rabaty niebieskie stworzyłam dwie,ale jeszcze nie dokończone. Jeszcze wiosną poprzesadzam tam swoje niebieskości i może coś dokupię.
Soniu u mnie już dolało tak ,że woda miejscami stoi . Wisłoka wylała ,to teraz powinno już przestać padać.Zwykle tak było. Dobrze,że w sobotę wykopaliśmy jarzyny, bo teraz w tym błocie to nie miałam bym ochoty wykopywać. Oczywiście sarny wymłóciły mi natkę selerów. Został tyko korzeń .Potem zabrały się za seler naciowy.
Co roku im siałam buraki ćwikłowe a one w tym roku poczęstowały się i natką buraków i zieleniną z selerów. Nawet nie wiem kiedy.
Aniu tak się też domyślałam. Podglądam Twój wątek,ale ostatnio mam dużo pracy w ogrodzie i mało piszę. Ale zimą obiecuje,że nadrobię zaległości. Ja tam lubię wszystkie kolory . Choć rabaty niebieskie stworzyłam dwie,ale jeszcze nie dokończone. Jeszcze wiosną poprzesadzam tam swoje niebieskości i może coś dokupię.
- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Alu to ten czas właśnie kiedy drzewa zmieniają kolor liści jest najpiękniejszy jesienią, tylko żeby p[pogoda się ustabilizowała troszkę
- nifredil
- Od: 26 mar 2012, o 23:21
Alu, u ciebie sarny poczęstowały się nacią selerów, u mnie ślimaki wgryzły się od góry i w korzeniu takiego selera zrobiły sobie tymczasowe mieszkanie Zbyt późno to zauważyłam i tak naprawdę nie ma co wyrywać.
Goryczki są naprawdę zjawiskowe, ale skoro piszesz, że lubią wypadać to pewnie się nie skuszę. Będę podziwiała u ciebie
Goryczki są naprawdę zjawiskowe, ale skoro piszesz, że lubią wypadać to pewnie się nie skuszę. Będę podziwiała u ciebie
-
- Od: 18 lis 2009, o 20:37
Alu,jak mi się rozrośnie ten mój biały przetacznik Chartotte to się mogę z Tobą podzielić.
A ja mam tyle pięknego naciowego selera i namawiam sąsiadkę aby suszyła na zimę dla miniaturowych królików,bo nie mam co z nim robić.
A ja mam tyle pięknego naciowego selera i namawiam sąsiadkę aby suszyła na zimę dla miniaturowych królików,bo nie mam co z nim robić.
Halina
- Biedronka641
Witam.
Zimno i deszczowo.
Iwonko na razie nie ma co liczyć na polską,złotą jesień.
Sabinko nie sugeruj się moją opinią. Jeśli Ci się goryczki podobają, to je zaprosić do siebie. A nóż trafisz z miejscem i będą Ci pięknie rosły.
Halinko dziękuję .Charlottę już mam posadzoną a na innego czekam, bo mam obiecanego.
Nówka u mnie.
Zimno i deszczowo.
Iwonko na razie nie ma co liczyć na polską,złotą jesień.
Sabinko nie sugeruj się moją opinią. Jeśli Ci się goryczki podobają, to je zaprosić do siebie. A nóż trafisz z miejscem i będą Ci pięknie rosły.
Halinko dziękuję .Charlottę już mam posadzoną a na innego czekam, bo mam obiecanego.
Nówka u mnie.
- alicjad31
- Od: 28 lip 2013, o 20:38
Alu u mnie też pada i nici z prac ogrodowych ,a jeszcze się przeziębiłam to dodatkowo klops .
Jeżeli chodzi o odpowiednie miejsce sadzenia roślin to nie raz ze swoimi wędrowałam po ogrodzie ,aż znalazłam odpowiednie miejsce dla danej roślinki .
Pozdrawiam
Jeżeli chodzi o odpowiednie miejsce sadzenia roślin to nie raz ze swoimi wędrowałam po ogrodzie ,aż znalazłam odpowiednie miejsce dla danej roślinki .
Pozdrawiam
Pozdrawiam Alicja