Najpopularniejsze rośliny jednoroczne w naszych ogrodach
-
- 500p
- Od: 23 mar 2007, o 17:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Przepraszam wszystkich i dziękuję za sprostowanie. Miałam na myśli kanaryjską, przecież czytałam nazwę z opakowania, ale napisało się coś innego. Mam pytanie. Czy ta kanaryjska może być użyta jako roślina płożąca? Chciałam ją posiać obok cebulowych, żeby przykryła latem łyse plamy. Czy można ją posiać razem z naszą nasturcją ?
Czy lepiej każdą oddzielnie.
Czy lepiej każdą oddzielnie.
- flowers
- Przyjaciel Forum
- Od: 17 cze 2007, o 21:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Marysiu z powodzeniem może się płożyć, też tak u mnie rosła Kwitnie obficiej, jeżeli rośnie w pełnym słońcu.
Myślę, że można razem posadzić kanaryjską i naszą, ale kanaryjska ma drobniejsze kwiaty i mogą być mniej zauważalne w sąsiedztwie tej o większych kwiatach
Przepraszać nie masz za co
Myślę, że można razem posadzić kanaryjską i naszą, ale kanaryjska ma drobniejsze kwiaty i mogą być mniej zauważalne w sąsiedztwie tej o większych kwiatach
Przepraszać nie masz za co
Pozdrawiam, Jagoda
Jednoroczne w ogrodzie
Tu Jana Wrocław. Jestem nowa. Pozdrawiam wszystkich forumowiczów, W sprawie najpiękniejszych jednorocznych, to jednak aksamitka. Sama się wysiewa, jeat piękna i wyganie nicienie z ziemi, a także nie lubią jej nornice.
- judyta
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 10 lut 2008, o 14:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Zagłosuję i ja w sprawie roślin jednorocznych...w moim przypadku dodam wszędobylskich i dzięki im za to!
1. wilec
2.aksamitka
3.cynie
4.astry
5.słoneczniki
1. wilec
2.aksamitka
3.cynie
4.astry
5.słoneczniki
serdecznie pozdrawiam, judyta.
U judyty na prowincji ; jud-linki
nadwyżki ogrodowe i parapetowe;
U judyty na prowincji ; jud-linki
nadwyżki ogrodowe i parapetowe;
-
- 100p
- Od: 13 mar 2007, o 18:19
A mój TOP 10 to :
1.lobelia przylądkowa
2.gazania
3.pelargonia (chociaż jej nie trzeba wysiewać)
4.aksamitka (królująca u wszystkich )
5.niecierpek ( w tym roku po raz pierwszy go wysiałam-dotąd zawsze był z bazaru)
6.cynia( do tego roku nie rosły u mnie, ale niedawno je wysiałam i mam nadzieję, że 6 miejsce zachęci je do bujnego wzrostu )
7.surfinie
8.begonia
9.żeniszek
10.stokrotka( no niby dwuletnia...ale tez siana )
1.lobelia przylądkowa
2.gazania
3.pelargonia (chociaż jej nie trzeba wysiewać)
4.aksamitka (królująca u wszystkich )
5.niecierpek ( w tym roku po raz pierwszy go wysiałam-dotąd zawsze był z bazaru)
6.cynia( do tego roku nie rosły u mnie, ale niedawno je wysiałam i mam nadzieję, że 6 miejsce zachęci je do bujnego wzrostu )
7.surfinie
8.begonia
9.żeniszek
10.stokrotka( no niby dwuletnia...ale tez siana )
Aneta