Storczyki Storczykowej
- Storczykowa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Jeanne
- 1000p
- Od: 21 gru 2007, o 16:08
To chyba jednak nie ja , choć nie wiem o jakiego dokładnie ci chodzi ja białego w różowe kropki nie mam żadnego, marzy mi się jedynie biały w bordoweStorczykowa pisze: Ale teraz mi się marzy taki biały w rózowe kropki, ktos sobie chyba wstawiał w swoim wątku takiego, chyba to była Jeanne, ale nie jestem na 100% pewna.
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Moje storczyki
- Storczykowa
ale masz, to on (fotkę wzięłam z twojego wątku, by ci pokazać, o jakiego mi chodzi):Jeanne pisze:To chyba jednak nie ja , choć nie wiem o jakiego dokładnie ci chodzi ja białego w różowe kropki nie mam żadnego, marzy mi się jedynie biały w bordoweStorczykowa pisze: Ale teraz mi się marzy taki biały w rózowe kropki, ktos sobie chyba wstawiał w swoim wątku takiego, chyba to była Jeanne, ale nie jestem na 100% pewna.
marzę o takim. strasznie mi się podoba.
a tobie się marzy ever spring?
- Jeanne
- 1000p
Aaaa ten on nie jest biały tylko taki bardziej seledynowy i mi się zdaje że to nie kropki tylko cętki
Ale się wyjaśniło o jakiego chodzi
Dodam że właśnie przekwitł po 7 miesiącach kwitnienia więc całkiem niezły wynik 8) to mój najdłużej kwitnący i teraz idzie mu nowy pęd
Och tak, Ever Spring lub Elegant Polka Dots to moje marzenia
Ale się wyjaśniło o jakiego chodzi
Dodam że właśnie przekwitł po 7 miesiącach kwitnienia więc całkiem niezły wynik 8) to mój najdłużej kwitnący i teraz idzie mu nowy pęd
Och tak, Ever Spring lub Elegant Polka Dots to moje marzenia
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Moje storczyki
- Storczykowa
a ja bym chciała takiego w te kropeczki (lub cętki) rózowe... ale nie umiem spotkać. widziałam je w sklepach tylko 2 razy: 1. raz 2,5 roku temu, drugi raz w sobotę, ale T. mi nie chciał kupić ://///// skąd ja takiego wytrzasnę? a gdzie ty kupiłaś swojego? też takiego chcę. a ever spring to mam 4 (każdy inny). ever spring i podobne są bardzo fajne i ciekawe. każdy kwiat ma inny układ plamek.
a tak poza tym to jestem chyba jedyną osobą na storczykowym forum, której nie rośnie żaden pęd. powoli tracę nadzieję, że kiedykolwiek wyrosną. ja nie jestem cierpliwa. codziennie rano zaglądam do storczyków i nie widząc pędów jestem strasznie zawiedziona. Jestem smutna za każdym razem, jak czytam o waszych pędzikach (albo o niebieskich Vandach) - bo też bym chciała mieć... co do Vand, to niektórzy z was sobie zamarzą o Vandzie i niedługo potem ją kupują, a ja czekam odkąd zaczęłam zbierać storczyki (czyli 4 lata) i nie mam tej wymarzonej. mam parę Vand, ale je kupiłam dlatego, bo nie kupiłam tamtej, a nienawidzę z wystawy wychodzić z pustymi rękami i mam nadzieję że nigdy nie będę musiała (wolałabym wcale nie jechać niż pojechać i sobie nic nie kupić).
a tak poza tym to jestem chyba jedyną osobą na storczykowym forum, której nie rośnie żaden pęd. powoli tracę nadzieję, że kiedykolwiek wyrosną. ja nie jestem cierpliwa. codziennie rano zaglądam do storczyków i nie widząc pędów jestem strasznie zawiedziona. Jestem smutna za każdym razem, jak czytam o waszych pędzikach (albo o niebieskich Vandach) - bo też bym chciała mieć... co do Vand, to niektórzy z was sobie zamarzą o Vandzie i niedługo potem ją kupują, a ja czekam odkąd zaczęłam zbierać storczyki (czyli 4 lata) i nie mam tej wymarzonej. mam parę Vand, ale je kupiłam dlatego, bo nie kupiłam tamtej, a nienawidzę z wystawy wychodzić z pustymi rękami i mam nadzieję że nigdy nie będę musiała (wolałabym wcale nie jechać niż pojechać i sobie nic nie kupić).
- Jeanne
- 1000p
Ja kupiłam swojego w OBI na Dzień Kobiet miał wtedy 2 kwiaty rozwinięte, a reszta pączków rozwinęła się u mnie + wypuścił 9 nowychStorczykowa pisze:a ja bym chciała takiego w te kropeczki (lub cętki) rózowe... ale nie umiem spotkać. widziałam je w sklepach tylko 2 razy: 1. raz 2,5 roku temu, drugi raz w sobotę, ale T. mi nie chciał kupić ://///// skąd ja takiego wytrzasnę? a gdzie ty kupiłaś swojego? też takiego chcę. a ever spring to mam 4 (każdy inny). ever spring i podobne są bardzo fajne i ciekawe. każdy kwiat ma inny układ plamek.
Przekwitł dopiero teraz ale pędy nadal zielone no i rośnie mu nowy więc za kilka miesięcy znów będę cieszyć oczy kwiatami faktycznie jest ciekawy i dość niespotykany, widziałam takiego tylko raz (był jedyny i od razu wylądował w koszyku )
Ale nie trać nadziei, może jeszcze kiedyś na takiego trafisz.
Pocieszaj się myślą że masz kilka Ever Springów lub podobnych a ja żadnego
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Moje storczyki
- Storczykowa
ever springi spotykałam kilka razy, głównie na wystawach, a tylko raz widziałam w kwiaciarni (i oczywiście go kupiłam. to ten z mojego avatara). a ten w kropki... cudo... chciałabym coś takiego mieć. niestety do obi jeżdżę bardzo rzadko (może jutro będę, jak się uda), bo mam daleko. a takiego kropkowanego jak jeszcze kiedyś spotkam to sobie muszę kupić. bardzo mi zależy na takim.
a ever springi to mam takie:
kwitną tylko 2 ostatnie.
miałam jeszcze jednego, ale usechł rok temu.
kwitną tylko 2 ostatnie.
- Jeanne
- 1000p
Najchętniej to wszystkie 4 bym "przygarnęła" na swój parapet
Obie mamy jakiś konkretny cel w życiu hehe
Obie mamy jakiś konkretny cel w życiu hehe
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Moje storczyki
- Storczykowa
a ja bym chętnie przygarnęła takiego w różowe kropeczki... niestety nigdy nie udało mi się ich spotkać na wystawie. jakbym spotkała, to bym kupiła. żałuję, że sobie 2 lata temu nie kupiłam, jak miałam okazję, ale nie wiadomo,czy miałabym go teraz. wtedy kupiłam innego, bo R. mi pozwolili tylko na jednego. Mam go do dziś, ma się dobrze, a jego listki są nakrapiane, choć nie tak nakrapiane jak listki innego mojego wymarzonego storczyka.
mi się marzą teraz:
- taki w rózowe kropki jak twój
- taki z listkami w kropki, jak ten, który jest na pierwszej stronie wątku madzik
- Vanda niebieska lub niebieskofioletowa w kratkę
- Phalaenopsis equestris (ale jego sobie chyba odpuszczę, bo podobno jest drogi).
mi się marzą teraz:
- taki w rózowe kropki jak twój
- taki z listkami w kropki, jak ten, który jest na pierwszej stronie wątku madzik
- Vanda niebieska lub niebieskofioletowa w kratkę
- Phalaenopsis equestris (ale jego sobie chyba odpuszczę, bo podobno jest drogi).
- Storczykowa
Kurcze jakie piękneStorczykowa pisze:ever springi spotykałam kilka razy, głównie na wystawach, a tylko raz widziałam w kwiaciarni (i oczywiście go kupiłam. to ten z mojego avatara). a ten w kropki... cudo... chciałabym coś takiego mieć. niestety do obi jeżdżę bardzo rzadko (może jutro będę, jak się uda), bo mam daleko. a takiego kropkowanego jak jeszcze kiedyś spotkam to sobie muszę kupić. bardzo mi zależy na takim.
kwitną tylko 2 ostatnie.
I ile ich stoi na parapecie u Ciebie
Bomba, gratuluje
No a ten pęd na ostatnich fotkach - imponujący.
Beata