Moje cudeńka - miaaa
- Spy
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 25 lip 2009, o 15:47
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
No, no Echinopsisy masz cudo Czerwony G. z pewnością kwitnie =)
Pozdrawiam. Krzysztof.
/Pustynni Strażnicy/
/Pustynni Strażnicy/
- miaaa
- Od: 12 lut 2008, o 13:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Krzysiu cieszę się, że zakwitnie, bo chociaż mam go już jakiś czas to będzie jego pierwsze kwitnienie
Beatko czasem na All... można upolować ja na tego polowałam juz jakiś czas i udało się wreszcie
Tomku dziękuję za pomoc w identyfikacji nie ukrywam, że cieszę się, że to właśnie Echinopsis obrepanda
Basiu lecę już do Ciebie, bo muszę odrobić zaległości w lekturze Twojego wątku przy okazji porównam kaktusiaka i zobaczę jak kwitł :P a co do źródła masz na myśli pewną Panią sprzedajacą kaktusy na All... ??? :P
Mam jeszcze jednego bardzo podobnego, którego zakupiłam pod nazwą Lobivia carminantha, ale z tego co widzę, to jest to samo
Beatko czasem na All... można upolować ja na tego polowałam juz jakiś czas i udało się wreszcie
Tomku dziękuję za pomoc w identyfikacji nie ukrywam, że cieszę się, że to właśnie Echinopsis obrepanda
Basiu lecę już do Ciebie, bo muszę odrobić zaległości w lekturze Twojego wątku przy okazji porównam kaktusiaka i zobaczę jak kwitł :P a co do źródła masz na myśli pewną Panią sprzedajacą kaktusy na All... ??? :P
Mam jeszcze jednego bardzo podobnego, którego zakupiłam pod nazwą Lobivia carminantha, ale z tego co widzę, to jest to samo
- blabla
- -Moderator Forum-.
- Od: 6 sie 2007, o 06:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Z tego co widzę w literaturze to L.carminantha obecnie uznawana jest za synonim L.pentlandii. Ale roślinka ze zdjęcia na pewno nie należy do kręgu L.pentlandii. Wygląda ona na miniaturowego Echinopsis obrepanda lub jakąś formę L.cardenasiana lub L.calorubra. Wszystko zależy od barwy i długości kwiatka.
Pozdrowienia, Tomek
Mój wątek
Mój wątek
- miaaa
- Od: 12 lut 2008, o 13:58
Re: Moje cudeńka - miaaa
-
- Od: 27 maja 2006, o 19:35
Roślinki od Rosiowej są zaczarowane. U mnie też tak pięknie rośnie i już 2 razy kwitła
Dziel się swoją wiedzą. To sposób na osiągnięcie nieśmiertelności.
-
- Od: 16 lut 2009, o 18:26
Bo Gosia je czaruje przed wysyłką
- koniczynka
- Od: 12 kwie 2008, o 19:06
jak ty dbasz o swoją Stępolke moja mi coś marnieje w oczach