Storczyki Jolanty
- Jolusia
- 1000p
- Od: 25 gru 2008, o 19:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Vanda juz lada dzien rozwinie paczki. Tym razem tylko 4, jednak zawsze ma 6 do 8 paczköw. Bardzo ladnie widac jej intensywny niebieski kolor.
Wychowany od malucha Phalaenopsis chibae. Czekalam 1,5 roku na jego kwitniecie. Jego paczusie sa bardzo malutkie i takie ladniutkie.
Wierny kompan z powtörnym kwitnieniem i jeszcze jednym pedem z drugiej strony Phalaenopsis lobbii
przesympatyczna i mila roslina
Phragmipedium grande kupione w zeszlym roku ( pazdziernik). Liczylam ze moze zakwitnie, ale cöz zamiast kwiatka pojawila sie nowa pseudobulwa ktöra mnie niezwykle cieszy, bo ten storczyk ma byc trudny w uprawie :P
Wychowany od malucha Phalaenopsis chibae. Czekalam 1,5 roku na jego kwitniecie. Jego paczusie sa bardzo malutkie i takie ladniutkie.
Wierny kompan z powtörnym kwitnieniem i jeszcze jednym pedem z drugiej strony Phalaenopsis lobbii
przesympatyczna i mila roslina
Phragmipedium grande kupione w zeszlym roku ( pazdziernik). Liczylam ze moze zakwitnie, ale cöz zamiast kwiatka pojawila sie nowa pseudobulwa ktöra mnie niezwykle cieszy, bo ten storczyk ma byc trudny w uprawie :P
- Anusska
- 1000p
- Od: 10 paź 2008, o 15:59
Dzieje się u Ciebie, oj, dzieje Vanda rzeczywiście ma ładny kolor...
Ma się rozumieć, że będą fotki w pełnym rozkwicie?
Phalaenopsis chibae ma dziwne kwiatuszki, z tego co widziałam, choć ciekawe
Podobne ma bodajże phalaenopsis minus - też z odchylonymi do tyłu bocznymi płatkami
O phalaenopsis lobii pisać nie muszę To jedno z moich chciejstw, które być może
spełnię niedługo na wystawie Możesz napisać coś o jego uprawie
Do sabotkopodobnych przekonana nie jestem, ale phragmipedium grande, muszę
przyznać, jest śliczne :P I te jego wąsy...
Ma się rozumieć, że będą fotki w pełnym rozkwicie?
Phalaenopsis chibae ma dziwne kwiatuszki, z tego co widziałam, choć ciekawe
Podobne ma bodajże phalaenopsis minus - też z odchylonymi do tyłu bocznymi płatkami
O phalaenopsis lobii pisać nie muszę To jedno z moich chciejstw, które być może
spełnię niedługo na wystawie Możesz napisać coś o jego uprawie
Do sabotkopodobnych przekonana nie jestem, ale phragmipedium grande, muszę
przyznać, jest śliczne :P I te jego wąsy...
- Jolusia
- 1000p
- Od: 25 gru 2008, o 19:34
Anusska o uprawie Phalaenopsisa lobbii pisalam tutaj, zachecam do przeczytania http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... &start=196
Jeszcze chcialabym pokazac Dendrobium victoria reginae ktöre mam od miesiaca, a ono wariuje
Jeszcze chcialabym pokazac Dendrobium victoria reginae ktöre mam od miesiaca, a ono wariuje
- Storczykowa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
-
- Od: 25 mar 2009, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Jolus
Jeden dzień do Ciebie nie zajrzałam a tu tyle nowości, och vanda już widzę że piękna a dendrobium jaki nietypowy kolorek. Piękności same ,jak zwykle u Ciebie.
Jeden dzień do Ciebie nie zajrzałam a tu tyle nowości, och vanda już widzę że piękna a dendrobium jaki nietypowy kolorek. Piękności same ,jak zwykle u Ciebie.
Pozdrawiam Mirka
Moje wątki
Moje wątki
- AnnaL
- Od: 2 lut 2008, o 14:45
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Joluś u Ciebie same piękności i nowości aż miło zaglądać i podziwiać , no i nie daj ...... znowu coś dopisze do listy chciejstw.
Początek mojej przygody.
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam ))
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam ))