Dynia - wszystko o odmianach i uprawie cz.1
- Tula
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 lut 2009, o 15:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Dynia - wszystko o odmianach
Kobitki, jak ta Atlantic rośnie ! Liścienie rozłożyła i są prawie jak moja dłoń ! (dobra, ja mam dość małe dłonie ale i tak jak na siewkę to gigantyczna ! )
Poziomki uzyskujemy przez przewracanie pionków.
-
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 15 gru 2009, o 11:41
To ładnie się zapowiada
- NITKA
- 1000p
- Od: 29 sie 2010, o 11:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witajcie Nie mogę się już doczekać, kiedy będę mogła ją wysiać Póki co, obracam torebeczkę z nasionkami w łapce i puszczam wodze wyobraźni
pozdrawiam, Anita
- Tula
No to zobaczcie! Posiałam to nasionko 26 lutego. Patrzcie jak w ciągu doby rośnie. Jak tylko fotosik przestanie się buntować to wstawię jeszcze aktualne foto.
PS. Ten karton od mleka jest litrowy.
PS. Ten karton od mleka jest litrowy.
-
- Od: 25 lut 2010, o 21:44
piekne:D mi w 3 dni skiełkowała dynia figolistna.. mam takie same doniczki jak i Ty;)
- Tula
A tu bardziej aktualne fotki mojej Atlantic Giant (już teraz to moja, ale tak w ogóle to nasionka z Akcji tylko już się pogubiłam od kogo były
Wyszły już też Table Ace Acorn Squash (nic nie pokręciłam w nazwie ? ) skiełkowały 4/4, wyszły Delicaty z wynikiem 2/2 czyli na razie 100% wschodów
Wyszły już też Table Ace Acorn Squash (nic nie pokręciłam w nazwie ? ) skiełkowały 4/4, wyszły Delicaty z wynikiem 2/2 czyli na razie 100% wschodów
- Sunrise
- 200p
- Od: 25 sty 2010, o 19:13
Tula jaka ona jest śliczna Ja jeszcze muszę się wstrzymać czy inne dynie też już posiałaś? Jak możesz to wklejaj zdjęcia, chociaż sobie na razie pooglądamy jak u Ciebie rosną, dopóki swoich nie wysiejemy
- Tula
Posiałam na razie tylko te, co napisałam wcześniej i jeszcze nie ma co pokazywać - ogonek z liścieniami. Jeszcze nie wszystkie się wyprostowały. No i żadna nie jest tak imponująca jak Atlantic, tej to robię zdjęcia codziennie
Mam jeszcze nasiona Jumbo Pink Banana, Hokkaido, Delicata i takiej małej, ozdobnej dyńki w kształcie gruszki (niewiele większa od dużej gruszki). Dzisiaj (teraz ) dosiewam pomidory i zastanawiam się nad dyniami. Siać - nie siać i zaczekać. No nie wiem co robić.
Mam jeszcze nasiona Jumbo Pink Banana, Hokkaido, Delicata i takiej małej, ozdobnej dyńki w kształcie gruszki (niewiele większa od dużej gruszki). Dzisiaj (teraz ) dosiewam pomidory i zastanawiam się nad dyniami. Siać - nie siać i zaczekać. No nie wiem co robić.
- Tomek-Warszawa
- Od: 11 lut 2008, o 13:45
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ale ładne dynie Ja swoje posieje w połowie kwietnia a czy lepiej jest moczyć nasiona przed siewem? Bo ja raz zrobiłem mały eksperyment i te które moczyłem to więcej wykiełkowało a tych nie moczonych mniej wykiełkowało
Tu możesz pomóc poszkodowanym w powodzi - viewtopic.php?t=127991
Otwarcie drzwi i wyjście do ogrodu jest najbardziej ekscytującym wydarzeniem każdego dnia.
Otwarcie drzwi i wyjście do ogrodu jest najbardziej ekscytującym wydarzeniem każdego dnia.
-
- 200p
- Od: 19 wrz 2010, o 23:49
Hejho dyniarze:D
kto poradzi odnośnie dyni bananowej? Zastanawiam się nad jumbo pink i blue... pomożecie?
kto poradzi odnośnie dyni bananowej? Zastanawiam się nad jumbo pink i blue... pomożecie?
-
- Od: 25 lut 2010, o 21:44
Ale nie rozumiem jakiej rady oczekujesz;)
-
- 200p
- Od: 19 wrz 2010, o 23:49
czy warto jak smakowo wypadają i jak długo się przechowują