Ranczo Nokły cz. 4.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
tadeusz48
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2007, o 17:20
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ranczo Nokły cz. 4.

Post »

ASIU- dziękuję za odwiedziny, tym iglakiem jest jałowiec, którego trochę na siłę ciągnę "za uszy" do góry, inaczej rozrastał by się na szerokość. Świerk 'Brewera' też mam w ogrodzie, ale jest jeszcze malutki.

Obrazek

EWELINO- dziękuję za odwiedziny, ano, można poszaleć ,najczęściej to szaleję z kosiarką, tak 6-8 godzin dziennie przez 23-25 razy w roku.A ta pani na ostatnim zdjęciu to jest "uwielbiany " zwierzak mojej synowej, do ogrodu,wiosną zagląda gdy one wszystkie opuszczą ogród, tak je "uwielbia'.

GENIU- miło Cię widzieć w naszym ogrodzie po Twoich "wywczasach",Ty to masz sposób na szybkie pozbycie się zimy, mam nadzieję że już jesteś w pełni sprawna i gotowa do pracy z łopatą na na obydwie nogi.

Pierwsze kwiaty już są w ogrodzie, kolejne będą lada chwila, "udało się", jak to mawia mój wnuk, przeżyć zimę ,teraz to tylko z górki.
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Tadeuszu nogi już zdrowe , tylko u mnie w ogrodzie nie ma czego kopać ,ogród cały już obsadzony , mogę tylko pielić :;230
A z Twoim wnukiem się zgadzam teraz to już z górki .
Genia
ida74
---
Od: 10 kwie 2008, o 17:03

Post »

Tadeuszu -witam już wiosennie .
Jak co roku bardzo proszę o co tygodniowe np.poniedziałkowe sprawozdanie z życia pomidorów i papryki U mnie jeszcze wszystko pod ziemią .Nie spieszyłam się z sianiem w tym roku .Doświadczenie z zeszłego roku zrobiło swoje i brak ogrzewania .
http://futuregardens.pl/category/eleganckiej-bieli/2 pomyślała sobie dzisiaj o Tobie przeglądając tę stronkę .Myślisz ,że jeszcze czegoś z niej nie masz :?: 8-)
Awatar użytkownika
elila
1000p
1000p
Od: 24 kwie 2009, o 20:05
Kontakt:

Post »

Tadziu, wcalę się nie dziwię Twojej synowej... ;:224
elsi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2009, o 17:26
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Tadziu, jesteś o krokusy bliżej wiosny a ogród tak blisko przecież :roll:
Trawnik faktycznie w lepszym stanie niż w roku ubiegłym, ale i pokrywa śnieżna była cieńsza.
Za tydzień utopimy Marzannę, już prawie gotowa :lol: , spławimy ją rzeczką po południu,
uważaj, aby się nie zatrzymała przy Twojej działce :P .
Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
MLODA1
500p
500p
Od: 2 kwie 2010, o 23:08

Post »

Witaj Tadeuszu
Pierwsze oznaki wiosny już widać u ciebie, u mnie tulipany wychodzą z ziemi. Poszukam gunnery na all i popytam się w ogrodniczych może gdzieś ją dostanę.
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 lis 2010, o 20:56

Post »

;:7 ;:7 Pinus Winter Gold może rosnąć na tarasie, nie tylko na mojej działce ;:7 ;:7 Być może żle zrozumiałem sprzedawcę, albo on coś pokręcił. Pod tą nazwą miał sosnę o żółtych igłach dorastającą do sporych rozmiarów. A to co nazwał kosodrzewiną to właśnie mogła być Winter Gold. ;:108 Obie były szczepami o żółtych szpilkach.
merle
200p
200p
Od: 29 lis 2010, o 10:00

Post »

witaj Tadeuszu,

w tym wiosennym słońcu ogród prezentuje się pięknie! teraz wprawdzie wiosna ma nieco przystopować, ale to już tylko kwestia czasu gdy znowu zrobi się ładniej, choćby tak jak dzisiaj :)
Awatar użytkownika
romawr
100p
100p
Od: 7 lut 2011, o 17:41

Post »

Tadeusz gdzie można kupić druty ( stojaczki do zamocowania etykietki z nazwami roslin)
pytałam w kilku sklepach ogrodniczych i nikt nie wie gdzie mam je szukać :(
Pozdrawiam i serdecznie zapraszam - Roma
Mój azyl
Wizytówka
Awatar użytkownika
AniaAnia
50p
50p
Od: 14 mar 2011, o 22:36

Post »

Witam Panie Tadeuszu! Upss.. Przepraszam, Witam Tadeuszu! :wink:

Na początku chciałam pogratulować przepięknego ogrodu! Jestem tu nowa i śledzę Twój wątek już od paru dni i nadal nie mogę wyjść z podziwu dla Twojej pracy, zapału i zdolności Twoich i Twojej żony!

Mam nadzieję, że pomożesz mi z moim, zapewne dość banalnym problemem.
Otóż, jestem początkującym ogrodnikiem, mam mały ogródek za domem, od 2 lat sadzę w nim co nieco warzywek. W tym roku, po przeczytaniu praktycznie wszystkiego na tym forum o pomidorach, postanowiłam, że "pobawię się" w sadzenie ich od nasion w domu. Wysiałam je 5 marca. Ładnie mi wzeszły, nie mają jeszcze liści właściwych, mają tylko ładne liścienie. Mam jednak pewien problem. Nasiona wysiałam do okrągłych doniczek, o średnicy ok. 15 cm. Nie siałam "ładnie", czyli po 1 nasionku co np. 1 cm, tylko rozrzuciłam nasiona po doniczce, (a raczej zrobiła to moja 2 letnia córka i jaką przy tym miała frajdę ;:138 ). Nie liczyłam, że wszystkie mi wzejdą, a tu okazało się, że mam w doniczce mnóstwo małych siewek i boję się, że jest ich tam za dużo. Przeglądnęłam przed chwilą jeszcze trochę wątków i zdjęć sadzonek i nikt nie ma ich tak posadzonych jak ja. Aż tu przed chwilą weszłam na ten wątek i okazało się, że Ty masz je posadzone dokładnie tak gęsto jak ja :D Chociaż mimo to... nadal mnie nurtuje pytanie, czy nie są one za gęsto posadzone? Czy mam je zostawić tak ja są teraz, czy mam je po prostu przerwać (poodcinać paznokciem) i zostawić tylko silniejsze, czy może popikować je w tym momencie, mimo, iż nie mają jeszcze liści właściwych.
Dodam, że potrzebuję tylko ok. 20-25 sadzonek, gdyż mam mały tunel nieogrzewany, a doniczek z siewkami jest 4 sztuki.
Proszę Cię Tadeuszu o radę, gdyż nie wiem co mam robić. Twoje rady pomogły już tutaj wielu osobom, a Twoje doświadczenie jak widać jest przeogromne i nieocenione!

Pozdrawiam,
AniaAnia
Pozdrawiam,
Ania
Awatar użytkownika
idea
500p
500p
Od: 15 kwie 2010, o 16:38

Post »

Tadziu, Twój ogród po zimie wygląda jak nie po zimie ;:180 jak widać nawet na przedwiośniu może być pięknie w ogrodzie :D Cebulki już zaczynają swoje wiosenne szaleństwo i fajnie :D
Pozdrawiam wiosennie ;:3 ;:3 ;:3
Moje skromności- serdecznie zapraszam do mojego ogródeczka- Majeczka ;)
Robaczki Cię widzą, robaczki Cię śledzą. Robaczki Cię dorwą, zabiją i zjedzą! :D http://i46.tinypic.com/eiwiso.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Pozdrawiam cieplutko! Majka w ogrodzie ;)
Awatar użytkownika
santia
500p
500p
Od: 16 mar 2011, o 22:15

Post »

Witam serdecznie,
Będę do Pana wracać, bo ten wątek to świetna fotogaleria ciekawych odmian + można sobie wizualnie zobaczyć jak szybko rosną (etykietki)
Powojnik tangucki "Bill M." jest piękny. No i iglaki też oczywiście.
Mógłby mi Pan doradzić jakieś iglaki na delikatne wzniesienie, aby zasłonić od ulicy miejsce do siedzenia? Rozchodzi mi się o kompozycję roślinną - z przodu coś wyższego, a z przodu kosodrzewiny. Najlepiej, żeby w miarę szybko urosło i było kompaktowe ;)
Pozdrawiam serdecznie
hutkow
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 16:47

Post »

Obrazek

Tadziu przesyłam w darze Twojej Pani ten koszyk grzybów na razie wirtualnie, ale dla wielbicielki grzybobrania przypomni letnio - jesienne poszukiwania w lesie. ;:138
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”