Agita- kolejne sezony storczykowe
- lucynaf
- 1000p
- Od: 30 sty 2011, o 17:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Agita- kolejne sezony storczykowe
Niiiie, no, czy my to oszalałyśmy na punkcie jednego mężczyzny ? dla Henryczka, wszystko dla Henryczka a my to co ?
Ja jednak sobie skomentuję tego ślicznego kwiatuszka Piękny i jaki silny, taki mały storczyk i całe dwa kwiatuszki będą
Widać, że cattleykom dobrze u Ciebie i ani na dwóch, ani na trzech się nie skończy, czego Ci życzę
Ja jednak sobie skomentuję tego ślicznego kwiatuszka Piękny i jaki silny, taki mały storczyk i całe dwa kwiatuszki będą
Widać, że cattleykom dobrze u Ciebie i ani na dwóch, ani na trzech się nie skończy, czego Ci życzę
- Agita
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 lis 2008, o 15:22
No ładnie... Dorzucam szybko słowo komentarza, bo jeszcze mąż szanowny zajrzy i będzie chryja
Henryk dostał od Eweliny takie samo keiki (brata bliźniaka), które niestety zimą zmarzło i nie przeżyło. Dlatego taki mały dedykowany pocieszek zdjęciowy
Dla Was też oczywiście, Lucynko!
Lucynko, źle mi życzysz..! Ale co tam; ja mam miejsce na trzy, reszta najwyżej trafi do Ciebie! ;)
Henryk dostał od Eweliny takie samo keiki (brata bliźniaka), które niestety zimą zmarzło i nie przeżyło. Dlatego taki mały dedykowany pocieszek zdjęciowy
Dla Was też oczywiście, Lucynko!
Lucynko, źle mi życzysz..! Ale co tam; ja mam miejsce na trzy, reszta najwyżej trafi do Ciebie! ;)
Pozdrawiam, Agnieszka
Storczyki cz. I ; Storczyki cz. II ; Tu inne zielone
"Nie ma jednej prawdy, jeśli rzetelnie obserwuje się człowieka" Z. Zapasiewicz
Storczyki cz. I ; Storczyki cz. II ; Tu inne zielone
"Nie ma jednej prawdy, jeśli rzetelnie obserwuje się człowieka" Z. Zapasiewicz
Agnieszko ślicznie mimo, że dla Henryczka
Pozdrawiam
Storczykowe przygody
Storczykowe przygody
- lucynaf
- 1000p
Pamiętam rozpacz Henryka i wcale się nie dziwię, że to dla niego, ale podroczyć się mogę ?
Agnieszko, no wiesz ja Ci źle życzę ? ;:91
Agnieszko, no wiesz ja Ci źle życzę ? ;:91
- dorotakol
- Od: 30 maja 2009, o 20:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Agita pisze:Zdjęcia poglądowe dla Arletki, czyli storczykowe pędy "od kuchni":
Jak widać, są całkiem długie- niektóre krzywe i powywijane, nie zawsze je pokazuję na zdjęciach ;) Mocuję pędy dość nisko, żeby opadały, a jak za mocno idą w szybę, to jeszcze ściągam delikatnie końcówkę w dół, jak na przedostatnim zdjęciu, lub przyciągam z powrotem do podpórki, jak na większości. Jak się kwiaty rozwiną, są na tyle ciężkie, że mocowania spokojnie można zdjąć, i masz, Arletko, "kompaktowego" storczyka
Na koniec zdjęcia mojej ascocendy w pełnym kwitnieniu:
Oraz jej nowy pędzik (o ile coś widać):
ale śliczne te korzonki za oknem
Wszystkie piękne, ale pomarańczowa ascocenda urzekła mnie najbardziej
Pozdrawiam Dorota!
cz.2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=45150" onclick="window.open(this.href);return false;
cz.2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=45150" onclick="window.open(this.href);return false;
- justus27
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
No, no..Agnieszko...chyba będziemy Cię nazywać "Mamą keiczkową". Kolejny dzidziuś w Twoich rękach zakwitł... Piękny
- arlet3
- Od: 5 maja 2010, o 19:30
Agnieszko dziękuję za te zdjęcia poglądowe. Już mój jeden falek ma tak podobnie pędzik poprowadzony.
Ascocenda prześliczna i cattleya także
Ascocenda prześliczna i cattleya także
Agnieszko śliczna cattleykowa niespodzianka i kwitnący maluszek , pomarańczowa ascocenda
Pozdrawiam Julita
Moje Storczyki
Moje Storczyki
Agnieszko, rozpoczęłam nadrabianie forumowych zaległości od Twojego wątku.
Jakież tu cudowności
Phal. parishii - jak 4 barwne gołębie w locie (nie wiem, czy nie przesadzam z moją wyobraźnią )
Twoje hybrydy Phalaenopsis o niezliczonej ilości kwiatów - bezkonkurencyjne . Nie ukrywam, ze zazdroszczę Ci tej obfitości kwitnienia. Nigdy mi się to nie udało...
Gratuluję kwiatów na pięknie prowadzonym keiki od Eweliny
Ascocenda - zdrowa roślina i w jednym z moich ulubionych energetyzujących kolorów. I kolejne bogactwo kwiatów
Masdevallia pomarańczowo biała - bardzo ciekawa przez tę zmianę barwy w trakcie dojrzewania kwiatów.
Cattleya - pięknie pokazałaś spektakl otwierania pąka, co jest zawsze bardzo fascynujące na żywo. Takie stopniowe odkrywanie tajemnicy
Sprawdzałaś, czy pachnie ? A może przeoczyłam wzmiankę o tym ?
BRAWO Agnieszko za te wszystkie kwitnienia
Domyślam się, ze masdevallia, o której piszesz, że nie zdecydowała się jeszcze na współpracę, to ta ode mnie (?)
Moja cząstka też bardzo odchorowuje podział do tej pory. W dodatku złapała wtórną infekcję grzybową po ataku przędziorka.
Tego ostatniego odkryłam dopiero 3 dni temu. Tak mało widoczne to brzydactwo. Ale walka rozpoczęta na dobre !
Jakież tu cudowności
Phal. parishii - jak 4 barwne gołębie w locie (nie wiem, czy nie przesadzam z moją wyobraźnią )
Twoje hybrydy Phalaenopsis o niezliczonej ilości kwiatów - bezkonkurencyjne . Nie ukrywam, ze zazdroszczę Ci tej obfitości kwitnienia. Nigdy mi się to nie udało...
Gratuluję kwiatów na pięknie prowadzonym keiki od Eweliny
Ascocenda - zdrowa roślina i w jednym z moich ulubionych energetyzujących kolorów. I kolejne bogactwo kwiatów
Masdevallia pomarańczowo biała - bardzo ciekawa przez tę zmianę barwy w trakcie dojrzewania kwiatów.
Cattleya - pięknie pokazałaś spektakl otwierania pąka, co jest zawsze bardzo fascynujące na żywo. Takie stopniowe odkrywanie tajemnicy
Sprawdzałaś, czy pachnie ? A może przeoczyłam wzmiankę o tym ?
BRAWO Agnieszko za te wszystkie kwitnienia
Domyślam się, ze masdevallia, o której piszesz, że nie zdecydowała się jeszcze na współpracę, to ta ode mnie (?)
Moja cząstka też bardzo odchorowuje podział do tej pory. W dodatku złapała wtórną infekcję grzybową po ataku przędziorka.
Tego ostatniego odkryłam dopiero 3 dni temu. Tak mało widoczne to brzydactwo. Ale walka rozpoczęta na dobre !
Pozdrawiam, Joanna
Uratowane storczyki Art cz.I, Ulubione storczyki Art cz.II
Ulubione storczyki Art cz.III
Uratowane storczyki Art cz.I, Ulubione storczyki Art cz.II
Ulubione storczyki Art cz.III
- gosiiiaczek
- 500p
- Od: 11 sty 2011, o 12:11
ale u Ciebie obfite kwitnienia
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=80675" onclick="window.open(this.href);return false;
- Henrykbb
- Od: 28 lut 2010, o 13:07
Zdjęcia ze specjalną dedykacją dla Henryka:
Agnieszko,dopiero teraz,po dwóch tygodniach od dedykacji i ujrzeniu tego co straciłem, na tyle udało mi się opanować żal i wzruszenie,żeby podziękować Ci za te fotki.Jak pomyślę jeszcze,że i mój mógłby już kwitnąć...achPamiętam rozpacz Henryka i wcale się nie dziwię, że to dla niego, ale podroczyć się mogę
A zrozpaczony byłem autentycznie /Lucynko/.Wściekły i smutny,i nie wiem co bardziej.Dopiero gdy go straciłem,dostrzegłem ile uczuć włożyłem w te dwa listki i dwa korzonki .
A tak poważnie,to strasznie mi wstyd,że dopiero dzisiaj zauważyłem Twoją dedykację,przecież byłem tu kilka razy,podziwiałem Twoje piękne kwiaty.I to jest chyba przyczyna:Twoje kwitnienia tak przykuwają wzrok,że nie dostrzega się w tekście nawet swojego imienia, nawet gdy jest wytłuszczone.
A Wy,zazdrośnice,mogłyście jakoś / / zwrócić mi uwagę,że popełniłem gafę.Koleżanki!
Agnieszko,czy przyjmiesz moje przeprosiny?
- lucynaf
- 1000p
Henrysiu, czy zazdrośnica to było do mnie ? ;:91
Ja zawsze czytam dokładnie co pisze Agnieszka, a Ty to nie wiem gdzie patrzysz
Ja zawsze czytam dokładnie co pisze Agnieszka, a Ty to nie wiem gdzie patrzysz
- Henrykbb
- Od: 28 lut 2010, o 13:07
Lucynko,jak każdy mężczyzna.To zależy czy an face,czy z profilu czy... anty an face.
Przyganiał....Przecież napisałem gdzie patrzyłem.
Przyganiał....Przecież napisałem gdzie patrzyłem.