Storczyki Venus

Zablokowany
Awatar użytkownika
Venus9
1000p
1000p
Od: 31 paź 2010, o 20:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Storczyki Venus

Post »

Justynko Piotrze dziękuję w imieniu equestrisa żałuję tylko, że nie zrobiłam zdjęcia trzech kwitnących pędów mam nadzieję, że jeszcze kiedyś będę mogła to zrobić :D

Lucynko ja mam podobny problem z miejscem dla cattley, ale knuję sobie w głowie pewien plan zobaczymy czy uda się zrealizować ;:224 ;:224 trzymam kciuki za powodzenie Twoich kombinacji ;:196

Zwłaszcza jestem dumna z kwitnienia Epc. Siam Jade ponieważ w tym roku została 2 razy przesadzona z tym, że za drugim razem kawałek ucięłam tym bardziej większe było moje zdziwienie, że będzie kwitła ;:108 ale biała jest też śliczna zresztą dla mnie najważniejsze, że będą kwitły :tan

Marku dziękuję ;:196 może i Ciebie kiedyś dopadnie chęć na tę grupę storczyków co prawda kwiatki są malutkie, ale jest ich dużo co daje piorunujący efekt :D
Pozdrawiam Julita
Moje Storczyki
Awatar użytkownika
tom_mix
500p
500p
Od: 3 sie 2007, o 13:46
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Julitko, jakie Twoje phal maja ładne korzonki ;:167
Coraz bardziej przekonuje się do białych kwiatów ;:224 jednak przy phal. Equestris zawsze bardziej podobała mi się wersja alba. A jeszcze ma żółty kolorek dodatkowo ;:152
Pozdrawiam Tomek
Awatar użytkownika
lucynaf
1000p
1000p
Od: 30 sty 2011, o 17:49

Post »

Julitko, dużo osób pisze o tym, że Cattleye po przesadzeniu potrafią i dwa lata nie kwitnąć. Widać wyjątki są jak wszędzie i cieszę się, że takie wyjątki my mamy :heja
Awatar użytkownika
Petra
200p
200p
Od: 13 cze 2006, o 21:44

Post »

Julitko cieszę się że Twoje katlejki będą kwitły, ;:65 czekam na kwiatuszki ;:108
Awatar użytkownika
Venus9
1000p
1000p

Post »

Tomku dziękuję w imieniu phal. equestris alba i korzonków mojego woskowego phal. mam wrażenie, że te korzonki polubiły wędrówki :;230 :;230

Lucynko powiem szczerze, że troszkę obawiała się o tym pisać, ale jak widać są wyjątki u tych obrażalskich storczyków ;:224

Iwonko ciesze się, że do mnie zaglądnęłaś ;:196 jak pączki będą większe i M sprawdzi aparat to zrobię zdjęcia albo poproszę o zrobienie :;230
Pozdrawiam Julita
Moje Storczyki
Awatar użytkownika
Mireczek1965
200p
200p
Od: 3 sie 2011, o 12:06
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Czekamy na kwiatki catleyi, ciekawe jakie będą miały kolorki. Przepiękna pachnąca wiosną kolekcja. Pozdrawiam!
Awatar użytkownika
arlet3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 maja 2010, o 19:30

Post »

Julitko wspaniałe nowości zawitały do Ciebie. Equestris alba jest cudny, ;:138 moje następne chciejstwo. :wink:
Awatar użytkownika
Venus9
1000p
1000p

Post »

Mireczku dziękuję za odwiedziny ;:196 , jeśli chodzi o kwiaty cattley to jedna będzie biała a druga zielona z warżką kremową :tan kwitły już u mnie w poprzednim roku ;:108

Arletko dziękuję ;:196 i jeszcze raz polecam ja się zakochałam w equestrisach mam nadzieję, że kiedyś będą mi kwitły wszystkie :D
Pozdrawiam Julita
Moje Storczyki
Awatar użytkownika
wingslessangel
200p
200p
Od: 15 lip 2011, o 15:43

Post »

:wit I dobrnełam do końca Twojego wątku... ;:152 przepiękna kolekcja, taka różnorodna! Widzę, że masz też sabotka w swojej kolekcji. Jak się ta rośinka zachowuje? Prosta roślinka czy trudna w prowadzeniu? Często kwitnie?
Jeszcze raz gratuluje pięknych roślin, cierpliwości w ich prowadzeniu i efektów w postaci cudownych kwitnień! ;:138
Si vis amari.... ama, ama, ama...... Pozdrawiam Aguś.
Tu są moje storczyki: http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 29&t=45738" onclick="window.open(this.href);return false; Tu jest mój zielony zakątek: http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=45755" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Venus9
1000p
1000p

Post »

Agnieszko - wingslessangel Dziękuję za odwiedziny w moim wątku i za pochwały moich podopiecznych ;:196

Jeśli chodzi o sabotka to ten już mi nie sprawia żadnych problemów, ale pierwszego straciłam przez brak wiedzy i doświadczenia ;:223. Sabotek stoi u mnie na północnym oknie w kuchni więc zima jest tam chłodniej - nie włączam tam ogrzewania jedynie jak gotuję lub piekę jest cieplej i wilgotniej :D.
Podlewam go raz w tygodniu woda letnią bezpośrednio z kranu wcześniej podlewałam go woda odstałą, ale ta pierwsza lepiej mu odpowiada. Odżywkę dostaje tak jaki inne storczyki od tego roku 1/4 dawki, ale częściej. To tyle z mojej opieki nad tym storczykiem wczoraj zobaczyłam pochewkę więc będzie kwitł 2 raz od momentu zakupu :D

Sylwuniu dziękuję equestris alba nadal kwitnie obcięłam wczoraj mu pęd, na którym kwitł od maja :D pozostałe 2 nadal mają kwiaty i mam nadzieję, że niedługo wyjdzie kolejny pęd ;:224
Pozdrawiam Julita
Moje Storczyki
Awatar użytkownika
syljed
200p
200p
Od: 17 lis 2010, o 18:12

Post »

Nie mogę się napatrzeć na Equestris alba jest tak uroczy ;:138
Pozdrawiam Sylwia
Moje Storczyki
tomkoc

Post »

Phal. equestris alba piękny ;:63 Equestris z uwagi na ilość pędów i kwiatów jaką wytwarza, zapewne będzie moim pierwszym zakupionym botanicznym Phal. :)
Awatar użytkownika
Venus9
1000p
1000p

Post »

Sylwuniu i Tomeczku dziękuję za pochwały mojej "Białej Łabędzicy" ;:196

Dziś jednak wstawię nowości , które nabyłam w Łodzi będąc wczoraj na Wystawie w Łodzi dzięki Kasi, która zechciała mnie tam zabrać Dziękuję Bardzo ;:196 i w doborowym towarzystwie koleżanek Dorotki, Martusi i Reginy dziękuję dziewczynki za mile spędzony czas ;:196 Otrzymałam też 2 cudne maluszki od Dorotki, ale zdjęcia wstawię innym razem :P

Pierwsza Nowość nad, która długo się zastanawiałam bo wybierałam miedzy nim a Phal. cornu-cervi forma Chattaladae jednak po wewnętrznej walce i rozterkach wygrał

Phal. Sogo Lawrence x Phal. Kung's Red Cherry
Obrazek

Jeszcze jedno zdjęcie chciałam pokazać jego wielkość w porównaniu do phal. equestris alba ta druga trochę mi się prześwietliła ;:223
Obrazek

Nad tą Nowością nie zastanawiałam się długo od razu odstawiłam w towarzystwie jeszcze jeszcze jednego cuda, które jednak zakupiła Dorotka ;:196

Phalaenopsis Yaphon Sir
Obrazek

Ten storczyk był już pokazywany u mnie na koniec września jednak na początku listopada zrobił mi miłe powitanie ponieważ wyjeżdżając z domu na kilka dni zostawiłam go z nabrzmiałym pączkiem po powrocie zobaczyłam takiego gościa :heja

Dtps. Purple Martin we własnej osobie :tan
Obrazek

Poza tym u moich podopiecznych cały czas się coś dzieje rosną korzonki są też pędy i leniuchy, które świecą zielonością, ale nie mam co narzekać.
Mój najbardziej leniwy i opieszały storczyk wypuścił nieoczekiwanie pęd pomimo swojego nieciekawego wyglądu i zalanego przez moją nieuwagę stożka wzrostu - chodzi mi o Phal. Mini Marka zdjęcia wstawię jednak dopiero jutro jak zostanę sama w domu ;:224
Dziś z ledwością zrobiłam te, które wstawiłam wyżej a mam jeszcze jedną niespodziankę i moja wielką radość i dumę ;:167

Życzę miłego oglądania a ja lecę pooglądać co tam u Was w wątkach się dzieje ;:196
Pozdrawiam Julita
Moje Storczyki
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”