Ranczo Nokły cz. 5.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ASK_anulla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 cze 2013, o 13:44
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ranczo Nokły cz. 5.

Post »

Mili moi, jak tam postępy remontowe? U nas poowoooli ;:201
Planujecie jakieś jesienne nasadzenia?
Moje wizyty w Kijanach są jakieś pechowe w tym roku. Przerobiłam awarię auta na wahadełku, gdzie jedynym mężczyzną na pokładzie był Janek - lat prawie dwa. Kolejna była burza w dzień wyprawy do mini zoo. Dłuższą wizytę niestety uniemożliwił stan zdrowia gospodarzy. Teraz sezon dożynkowy, więc Franio z orkiestrą dożyna te żniwa - jakoś mało skutecznie, bo co tydzień :roll: .
Cudem jakimś dotarliśmy w czerwcu do Ani (dzięki sklerozie F).
Nie poddaję się i mam nadzieję na tą kawkę ;:333 w przyszłości.
Pozdrawiam, Anna.
Jak mówi prof. Bralczyk jest różnica, kiedy robimy komuś łaskę, a kiedy laske... Używajmy polskich znaków!
Potencjalny ogród Anulli cz. 2
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

;:oj po obejrzeniu zdjęć z Kijan muszę no muszę do Was wybrać się, niesamowita zmiana, jestem w małym szoku. :)
Dziękuję bardzo że wpadliście do mnie i za ten iglak wkopany ;:196
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 lis 2010, o 20:56
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Teresko , Tadziu . posiadłość w Kijanach już powoli zbliża się do momentu , kiedy będzie można powiedzieć , że jest zagospodarowana. Jeszcze ogrom pracy , ale tak na oko to już za połową. ;:215 Czyli już z górki. ;:215 Nokły jakby ''zarosły'' , rośliny większe ,zrobił się busz ;:224 ;:224
Awatar użytkownika
terraza
100p
100p
Od: 15 sty 2012, o 16:29

Post »

JOANNO (Jo37)-miło powitać Cię w naszym ogrodzie. Masz rację, mur oporowy to nie lada wyzwanie i jego wykonanie wymaga dużo wytrwałości i przemyślanych działań. Ale sama zobaczysz na najnowszych zdjęciach, że już prawie i z tym się uporaliśmy, jest na ukończeniu.
Kwiaty pięknie rosną i cieszą nasze oczy.

ANIU (anulla) - dobrze prognozowałaś - mur wyszedł okazały. Była to trudna i niezwykle żmudna praca ale udało się - jest już na ukończeniu. Trawnik był ładniejszy ale upały troszkę przerzedziły trawę. Za to kwiaty, jak na pierwszy rok, prezentują się całkiem, całkiem...

Aniu, pytasz o jesienne nasadzenia. Jesienią planujemy zagospodarować skarpę - stąd cały wysiłek "poszedł" na skarpę a w domu robili tylko fachowcy - elektrycy i hydraulicy. Nie mamy jeszcze sprecyzowanych planów odnośnie zagospodarowania. Zobaczymy jak skarpa będzie wyglądać po zakończeniu budowy murku i wyprofilowaniu.

No faktycznie, że spotykały Cię same problemy. Ale to minie i wierzę, że spotkamy się u nas na tarasie. My cały czas zapraszamy... ;:108

EWUNIU (E-mienta) - cieszymy się, że nam kibicujesz. My powoli brniemy do przodu i staramy się pokazać to co zrobiliśmy. Mamy nadzieję,że jak już znudzi Ci się oglądanie zdjęć to zechcesz zobaczyć to wszystko na żywo. Zapraszamy... ;:180

anushka- dziękujemy za odwiedziny na naszym wątku i uznanie dla naszych poczynań. Chcę powiedzieć,ze nie nudzimy się ale i nie podamy ze zmęczenia. Ot, po prostu - mamy zajęcie i to nas cieszy. A efekty zachęcają do dalszego działania... Zapraszamy do dalszych odwiedzin.

BASIU (Barabella) -przygadał kocioł garnkowi... ;:173 Przecież Was tez takim mianem należy określić. Ale to tak jest - my podziwiamy Was a Wy nas... no i fajnie. Najważniejsze, że coś się dzieje, idzie do przodu i budzi zadowolenie. My jesteśmy pełni uznania dla Waszych poczynań, jesteście odważni, wytrwali i niezmiernie pracowici. Tak trzymać! Dziękujemy za pozdrowienia, my również serdecznie pozdrawiamy.
Trzeciego miejsca szukać nie zamierzamy...

MISIU (lora) - to my dziękujemy za tak mile spędzone popołudnie we wspaniałym towarzystwie. Była to świetna
okazja by się spotkać z miłymi ludźmi, porozmawiać, obejrzeć Twój ogród, dokonać w nim nasadzeń a przy okazji "skubnąć" Misi jedną albo dwie roślinki (to tak na rozmnożenie) :D
Misiu, zaproszenie do nas aktualne o każdej porze dnia i nocy. A jeśli zajdzie taka potrzeba to i podwoda ;:71 się znajdzie ;:108

TADZIU (tade k) -cieszy nas, że odwiedziłeś nasze rancza. Trudno nam powiedzieć na jakim etapie są nasze prace ale najważniejsze,że coś się dzieje i posuwamy się do przodu. Tak, tak, u nas jest z górki - jak staniesz na tarasie to masz z górki a kiedy zejdziesz na dól skarpy to... oj, pod górkę... Najlepiej żebyś sam się przekonał jak to u nas jest. Dlatego serdecznie zapraszamy.
Jeśli chodzi o Nokły to faktycznie, jest to dojrzały ogród a rośliny rosną i jest co raz mniej wolnej przestrzeni.

Tak wygląda nasz ogród aktualnie:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Główne prace jakie wykonujemy to budowa muru na skarpie:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Karo
-Administrator Forum-.
-Administrator Forum-.
Od: 16 sie 2006, o 14:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Witam ... Teresko :wit :D ... witam Tadeusz :wit ;:180
Niesamowity wkład Waszej pracy daje też niesamowity efekt.
Podglądam Was,podczytuję,podziwiam i zastanawiam się nad przebiegiem tej adaptacji posiadłości do Waszych potrzeb.
To co widziałam na początku oddaliło się już w mojej wyobraźni ale nadal pozostaję pełna szacunku dla waszej pracy...
Obecne zdjęcia rozkleiły mnie totalnie...
Umocnienie skarpy...Tadeusz wśród "morza" kamieni ;:180 i dla kontrastu uprawiany jednocześnie ogród :shock:
Powiem krótko ...Podziwiam Was i pozdrawiam serdecznie.
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Tereniu cudnie kolorowo u Was ,

Tadeusz martwię się o Ciebie ,zbyt się przemęczasz , nawet nie mogę sobie wyobrazić jak musisz być wieczorem zmeczony po tak ciężkiej pracy .

W Noklach też pięknie jak Ty znajdujesz na to wszystko czas i siły ;:180 ;:180
pozdrowienia dla Was od Mariana
Awatar użytkownika
grazynarosa22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2009, o 12:18

Post »

Kochani....jesteście niesamowici ;:oj podziwiam ;:oj
Pięknie już wygląda a ten mur jest wspaniały...brawo !!!!
Pozdrowionka...Grażyna
Moje wątki. aktualny
Moje rękodzieło
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

;:oj zatkało mnie , już taki wielki mur powstał , pokaże mojemu jak to robicie.
Tereniu rany pilnuj tego Twojego zapaleńca. :)
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
iwonaPM
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 13 sie 2011, o 18:01
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Wow i mnie zamurowało - dosłownie :shock: jak i kiedy Wy to robicie ,że to idzie piorunem ? Jeszcze dodatkowo myślicie o kwiatach ;:224 bordowy mieczyk skradł mi serce ;:173
Pozdrawiam serdecznie :D
Awatar użytkownika
Dana58
200p
200p
Od: 22 lip 2012, o 22:18

Post »

Byliśmy na chwilę, wczoraj na wieczornej kawie, dziękujemy ;:196 . Te fotki to już prehistoria.. ogrom prac wykonanych od czasu ich wstawienia powala ;:oj ;:oj , skarpa już przygotowana pod sadzenie ;:oj i budowania schodów... ;:oj ;:oj . Pozdrawiamy serdecznie Danusia i Andrzej :wit
Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 maja 2008, o 14:28

Post »

Gdzie tacy Tadeusze się rodzą ?
Może jeszcze jakiś jeden uchował się wolny ? ;:306
A tak na serio to podziwiam i skarpę i chęć ozdobienia kwiatami ogrodu mimo wciąż trwających prac.
Jo37
500p
500p
Od: 20 sty 2009, o 10:32

Post »

Tadeusz chyba ma do pomocy pułk wojska.
Ten mur jest nieprawdopodobny. Nie mogę
sobie wyobrazić jak był budowany.
Kwiaty cudne. Cynie takie dorodne a bordowy mieczyk boski.
Pozdrawiam , Joanna
Awatar użytkownika
magduska81
500p
500p
Od: 11 wrz 2012, o 22:16

Post »

Podziwiam za chęci i motywację, bo przecież moglibyście nic nie robić...a tu tyle się dzieję tylko brać przykład ....pracowici jak pszczółki :) Ślicznie się u Was robi...aż mi wstyd czasami że u mnie taki zapał słomiany, nic tylko się uczyć...i naśladować:) a mieczyk cudny jak aksamit. Zdrówka życzę!!!
Przez mo­j ogród prze­wineło się wiele osób... po każdym zos­tała ja­kaś pa­miątka. Naj­droższe są te, które po­zos­tały w sercu.
Sprzedam/wymienię:Byliny Krzewy Kwiaty rustykalne
Moje małe co nieco
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”