Siew i rozsada sezon 2012 r. cz.2
Re: Pomidory ? siew i rozsada sezon 2012 r. cz.2
Dzięki , Kasiu, za wyjaśnienie , bo już się zastanawiałam , czy czegoś nie "skopałam" przy oznaczaniu pojemników
Pozdrawiam,Małgorzata
-
- 10p - Początkujący
- Od: 21 mar 2012, o 21:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Dziękuję za dobre rady lecę po pojemniki i szykować chłodniejsze miejsce, może co się uratuje
Wiedze i doświadczenie może z czasem zdobędę a że na błędach to cóż takie jest życie
Wiedze i doświadczenie może z czasem zdobędę a że na błędach to cóż takie jest życie
- NITKA
- 1000p
- Od: 29 sie 2010, o 11:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
W sumie to już przestałam liczyć , zdjęcie buszu, to tylko jedna strona tunelu , ale tak wszystkiego będzie koło 400 sadzonek.
pozdrawiam, Anita
-
- ---
- Od: 10 kwie 2008, o 17:03
400 -tzn na bazarku będziesz stać
Bo 400 to nawet 5 rodzin 4 osobowych nie przeje
Nitka ,a ile odmian
Co one takie jasne
Bo 400 to nawet 5 rodzin 4 osobowych nie przeje
Nitka ,a ile odmian
Co one takie jasne
- NITKA
- 1000p
Kochani no bo tak. Odmian 68 - nic nie poradzę, że jak dorwę coś nowego, to wypróbować muszę..
Średnio, po 5 nasionek z każdej odmiany ( no bo niewiadomo co się po drodze wydarzy - nieszczęścia chodzą po ludziach ), ale że ja jakieś takie szczęście do roślin mam, to straty na palcach jednej ręki mogę policzyć, no a nadwyżki przecież nie wyrzucę. Część pójdzie do tunelu, w sumie dwóch, część dla mamy, część do gruntu, a na resztę sąsiedzi już zacierają ręce.
Około 400szt. ale razem z papryką
A jasne wyszły, bo słońce ostre - ogólnie są w dobrej formie.
Za dwa tygodnie planuję wysadzać na miejsce stałe, te większe sadzonki oczywiście, bo siałam w trzech turach.
Świrnięta jestem - wiem..
Średnio, po 5 nasionek z każdej odmiany ( no bo niewiadomo co się po drodze wydarzy - nieszczęścia chodzą po ludziach ), ale że ja jakieś takie szczęście do roślin mam, to straty na palcach jednej ręki mogę policzyć, no a nadwyżki przecież nie wyrzucę. Część pójdzie do tunelu, w sumie dwóch, część dla mamy, część do gruntu, a na resztę sąsiedzi już zacierają ręce.
Około 400szt. ale razem z papryką
A jasne wyszły, bo słońce ostre - ogólnie są w dobrej formie.
Za dwa tygodnie planuję wysadzać na miejsce stałe, te większe sadzonki oczywiście, bo siałam w trzech turach.
Świrnięta jestem - wiem..
pozdrawiam, Anita
E tam świrnięta. Ja też mam ok. 260 - 280 pomidorów ( nie wiem, bo też przestałam liczyć), ok. 110 papryki, do tego dochodzą różne inne ( ogórki, bakłażany ).
Część jutro oddaję, bo pomidorów potrzebnych mi jest 180 sztuk . Ale wolałam mieć mały zapas .
A jeśli nawet jesteś świrnięta, to sama nie jesteś .
Część jutro oddaję, bo pomidorów potrzebnych mi jest 180 sztuk . Ale wolałam mieć mały zapas .
A jeśli nawet jesteś świrnięta, to sama nie jesteś .
-
- ---
- Od: 10 kwie 2008, o 17:03
Do kupy siebie też zaliczam
Mój syn dzisiaj właśnie odrabia lekcje na .....kolanie .Podpórkę ma taką tackę do kawy
Dopiero na weekend towarzystwo do folii poprowadzę ,bo np wczoraj brunera w folii poooooszła -8 było
...,a pamiętam jak kiedyś TYLE nasiałam,że sadzenie kończyłam w czerwcu .Nie przewidziałam TYLKO ,że jak to zacznie owocować to zagubię się całkowicie Teraz mądrzejsza jestem (BZDURY) I GUBIĘ SIĘ DALEJ
Zdiagnozować można to jednym słowem ŚWIR POMIDOROWY
Mój syn dzisiaj właśnie odrabia lekcje na .....kolanie .Podpórkę ma taką tackę do kawy
Dopiero na weekend towarzystwo do folii poprowadzę ,bo np wczoraj brunera w folii poooooszła -8 było
...,a pamiętam jak kiedyś TYLE nasiałam,że sadzenie kończyłam w czerwcu .Nie przewidziałam TYLKO ,że jak to zacznie owocować to zagubię się całkowicie Teraz mądrzejsza jestem (BZDURY) I GUBIĘ SIĘ DALEJ
Zdiagnozować można to jednym słowem ŚWIR POMIDOROWY
- sylwana85
- 500p
- Od: 21 lut 2011, o 10:00
To ja dziewczyny należę też do świrniętych, troszkę o kilkadziesiąt sztuk bardziej od Was tyle, że zamierzam właśnie na targ jechać, wiele nie zarobię ale to na próbę, na przyszły rok, ale ja młodsza, starych weteranów handlowców nie przegryzę
- NITKA
- 1000p
Dobra, wiem że nic nie wiemida74 pisze:...,a taki listek piękny
Ida, jak już wreszcie ustalę moją pomidorową listę, to może też 'zmądrzeję', choć póki co, się nie zanosi.
Kasia, dobrze że jeszcze ma gdzie spać.
pozdrawiam, Anita
Kasiu, z całym szacunkiem, Brandywine czarny, (są dwie odmiany), posiada liście ziemniaczane. Jeśli Twój, ma regularne, nie jest prawidłową odmianą. Z Brandywine czerwonymi, jest dokładnie odwrotnie. Rozumiem, że pomyliłaś tu Brandywine Red, lub Landis, (czerwone), ze zwykłym Brandywine, zaliczanym umownie, do pomidorów różowych. Ten, powinien mieć właśnie liście ziemniaczane.Kasencja pisze:Zależy który Brandywine. Czerwony ma ziemniaczane, żółty też. Czarny ma regularne.
Pozdrawiam.
W tamtym roku miałam Brandywine zwykły, bez żadnych dopisków i Brandywine Sudduth Strain. Oba miały liście ziemniaczane. Gunnar kiedyś tu wspomniał, że są jeszcze inne odmiany Brandywine, ale jakie mają liście, to nie wiem.
W tym roku mam jeszcze Black i Yellow i żółty ma ziemniaczane, a czarny regularne i tak też było w opisie jak kupowałam .
W tym roku mam jeszcze Black i Yellow i żółty ma ziemniaczane, a czarny regularne i tak też było w opisie jak kupowałam .
- ekopom
- -Moderator Forum-.
- Od: 3 cze 2010, o 17:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
forumowicz, jaki masz program do retuszu, że wydobyłeś taką soczystą zieleń. U mnie jest problem z temperaturą, bo trochę oszczędzam na opale.
pozdrawiam Ludwik
Uprawa pomidorów na zbiór jesienny
Uprawa pomidorów na zbiór jesienny