Pomidory - choroby i szkodniki - cz.5
Re: Pomidory - choroby i szkodniki - cz.5
Nie dawałabym takiego popiołu z grilla. Sporo osób pali drzewem w domu, ma kominki, warto takich poszukać.
- joggy
- 100p
- Od: 20 kwie 2012, o 07:45
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
W kominku też sąmassur pisze:Czyli lepiej skombinować od kogoś kto pali w kominku lub piecu drewnem i taki popiół wykorzystać? I czy podsypanie pod krzaki wystarczy - woda z podlewania zrobi swoje?
za W.
a tak o naturalnych nawozachbądź samorzutnie np. w trakcie spalania drewna i wszelkich związków organicznych.
Z badań wynika, że głównym źródłem emisji dioksyn do atmosfery są pożary lasów. Szacuje się, że w wyniku pożarów w samych lasach Ameryki Północnej do atmosfery dostaje się około 100 kg dioksyny rocznie. Można więc przypuszczać, że roczna emisja dioksyn na całej kuli ziemskiej wynosi kilkaset kilogramów. Jest to co najmniej o rząd wielkości więcej niż wydostaje się ze wszystkich źródeł przemysłowych razem wziętych. W związku z tym należy uznać, że za największe emisje dioksyn do atmosfery odpowiedzialne są źródła naturalne i to one stanowią największe zagrożenie dioksynami
W laptopie walnięty shift. Czasami brakuje ogonków i wielkich liter.
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 26 lis 2009, o 18:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Nie przesadzałabym ze straszeniem dioksynami zawartymi w popiele sobie spalania drewna w kominku, czy ognisku. Szkodliwe związki są we wszystkim wokół nas i nie da się wyeliminować całkowicie. Chodzi o to aby je zmniejszyć do minimum.
Jakoś wszyscy (prawie) jemy wędliny szpikowane rożnymi związkami, kupujemy super jarzynki i dodatki do żywności w których jest np glutaminian sodu. Sami sobie do zupki dla lepszego smaku takie rzeczy wsypujemy.
Pozdrawiam
Jakoś wszyscy (prawie) jemy wędliny szpikowane rożnymi związkami, kupujemy super jarzynki i dodatki do żywności w których jest np glutaminian sodu. Sami sobie do zupki dla lepszego smaku takie rzeczy wsypujemy.
Pozdrawiam
Moje nowe imię Szansa
"Są ludzie, którzy tak boją się śmierci, że rezygnują z życia."
"Są ludzie, którzy tak boją się śmierci, że rezygnują z życia."
-
- 500p
- Od: 20 lut 2012, o 13:17
Uwaga zaraza weszła na teren woj. opolskiego (Nysa), to coraz blizej mnie
Oj, zapatrzyłam się na wschód, a tu niezauważyłam, że wróg czyha z drugiej strony zaraza w Pszczynie i Mikołowie, to już rzut beretem...
Oj, zapatrzyłam się na wschód, a tu niezauważyłam, że wróg czyha z drugiej strony zaraza w Pszczynie i Mikołowie, to już rzut beretem...
- Krystyna551
- 200p
- Od: 6 lip 2011, o 10:54
To trzeba działać, do mnie ma tylko skok przez miedzę
pozdrawiam:)
Krystyna
Krystyna
W małopolsce też radzę się szykować... od podkarpackiego zaraza ziemniaczana idzie.
Pozdrawiam
Edyta
Edyta
Tysonka ja też zaglądałam na zachód a ona tuż tuż, no ale przecież w Zorach czy Rybniku nie sadzą ziemniaków
- cantati
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 10 lut 2012, o 17:00
A ja już wczoraj opryskałam Mildexem, nie czekam, bo za dużo pracy i serducha włożyłam w pomidorki.
Pozdrawiam, Dorota
- Agnieszka73
- 100p
- Od: 8 cze 2012, o 09:43
-
- 500p
- Od: 20 lut 2012, o 13:17
No właśnie że sadzą lecę po MildexGRANIA pisze:Tysonka ja też zaglądałam na zachód a ona tuż tuż, no ale przecież w Zorach czy Rybniku nie sadzą ziemniaków
- Hekate
- 200p
- Od: 23 lip 2009, o 16:15
- Kontakt:
dziś pojawił się aktywny komunikat o zarazie na górnym śląsku, oczywiście do tych paru zainfekowanych powiatów i mój się załapał
Ania