W niralowym ogródku.

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
123katex
1000p
1000p
Od: 22 maja 2013, o 20:16
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: W niralowym ogródku.

Post »

Pieknie uporządkowane rabaty :wit
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 17:24

Post »

Ale wysprzątane ;:215 Kasiu, proszę napisz co to za iglak...płasko płożący się po ziemi :?:
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2008, o 08:15

Post »

Kasiu ale u Ciebie wysprzątane ani jednego listka suchego nie widać.
Na kręgosłup to może spróbuj ćwiczeń rozciągających ja wiem że ciężko się zmobilizować ale takie ćwiczenia to super sprawa. Mnie też często dokucza ból w okolicy lędźwiowej ale ja mam tam zmiany, teraz chodzę od trzech tygodni na fitness i mamy na zajęciach ćwiczenia rozciągające-bardzo mi to dobrze robi na kręgosłup. Nie martw się to na pewno nie starość, przecież to nie my się starzejemy tylko nasze dzieci. ;:131
Awatar użytkownika
IWONA1311
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 mar 2011, o 12:10

Post »

:wit Kasiu
U Ciebie jak zawsze pięknie i czyściutko. Ty ciągle coś działasz w ogrodzie i ciągle coś zmieniasz że pewnie teraz już bym Twojego ogrodu nie poznała, ale widzę że już układasz obrzeża - czyżby zanosiło się na to iż prace przy tworzeniu ogrodu są już na ukończeniu?
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Kasiu jak ja lubię taki ład i porządek, teraz tylko odpoczynek przy kawie i wyglądanie każdego listka ;:138
Awatar użytkownika
nirali
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lis 2011, o 12:20

Post »

Ulka- dziękuję za miłe słowa ale to tak tylko na zdjęciu pięknie wygląda bo te gorsze rabatki niestety jeszcze nie nadają się do pokazania.Również Cię serdecznie pozdrawiam :)
Ewuniu- oj jakbym chciała mieć takie rabaty o których piszesz ale wiem że to jeszcze nie ten czas choć ze względu na rośliny bo muszą się ciut rozrosnąć ...marzy mi się nieco tajemniczy ogród ;:224
Agniesiu- jak się ciesze że mnie odwiedzasz mimo swoich wątkowych (i nie tylko) obowiązków ;:196 Ciągle w sercu mam pragnienie byś stąpnęła i obejrzała ''ten katalogowy ;:oj '' ogródek...pamiętaj że ja bliziutko Lublina :wink:
katex- dziękuję i zapraszam do kolejnych odwiedzin. Mam nadzieję że lada dzień będę mogła pokazać kolejną rabatę która jest na etapie ukończenia :)
Aniu- nie pamiętam nazwy -kupiłam go w Daglezji i u mnie akurat pięknie się rozwija a u koleżanki jakoś kiepsko rośnie i nie ma takich przebarwień. Aniu wiosna to w większości ogrodów czas sprzątania... ;:168
Jolu- jak ogromnie mnie ucieszyły Twe słowa bo już się martwiłam że starość się wpycha ;:7 Zmiany w kręgosłupie to i u mnie ale temu zbytnio nie zaradzę jedynie jak piszesz ciut się rozciągnąć, na chwilę obecną wyciągnęłam rower więc może po zimie czas się rozruszać! Jolu z tym wysprzątaniem do przesadziłaś bo z braku czasu jestem w tyle z ogrodowymi pracami...no a patrząc na Twój ogród to mam wiele do nadrobienia ;:108
Iwonko- myślę że akurat Twój ogród w krótkim tempie przeszedł ogromne zmiany-wypiękniał i wiele roślinności przybyło a co za tym idzie wiele pracy włożyłaś więc jestem pełna podziwu ;:215 Zaczęłam układać obrzeża by oddzielić trawę od rabat bo jak męska część kosi to wjeżdżają na rabaty i zawsze roślinka czy dwie odchorują ich koszenie. Obecnie układam przy jednym z trzech kół.....jak wychodzi? ...jak koło od roweru ale na kapciu ...
Agniesiu- odpoczynek?! o tej porze?! o jakbym chciała ;:173 muszę jeszcze 7 rabat ogarnąć by nie odstraszały! Kawa to raczej w biegu ale odpoczynek wskazany ze względu na kręgosłup bo jeszcze chyba nie przyzwyczajony do cięższych prac ;:131
Pozdrawiam Kasia.

niralowy ogród
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Odpoczynek, dlaczego nie? Wszystko wysprzątane na cacy a więc może usiąść i cieszyć się wiosną?
W ogrodzie zawsze jest coś do zrobienia jednak powinniśmy również mieć czas aby na wszystko spojrzeć z innej strony.
Całusy ;:168
Awatar użytkownika
nirali
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Agnieszko-chyba ten odpoczynek to nie koniecznie na dobre mi wychodzi bo po każdym ewentualnym zadumaniu się w ogrodzie mam kolejne przeróbki do zrealizowania...lubię zmiany i chyba w tym tkwi problem ;:224
Pozdrawiam Kasia.

niralowy ogród
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zmiany a kto z Nas tego nie przerabiał :wink:
Czasem jednak warto przystopować i po prostu cieszyć się obecnymi, przecież całkiem dobrymi kompozycjami.
Awatar użytkownika
Lady-r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 3 lis 2006, o 12:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Kasiu poćwicz Callanetics, a zapomnisz o bólu kręgosłupa. ;:173
pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
Awatar użytkownika
nirali
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Już jestem ;:131 :wit
Dzień tak szybko umyka-ledwo się zacznie a już wieczór a ja dalej w rabatkach...choć do końca coraz bliżej ;:oj
Zostały mi do przerobienia-delikatnego- trzy małe rabatki, w tym jedna z nich już rozpoczęta.Rabata przy oczku też w planach ma mieć dokończone układanie obrzeża.Jest też rabata na której ogromny bałagan jest po kreciej robocie!
Ukończyłam układanie obrzeża przy trzech dużych rabatach-koła. Są teraz czyściutkie i eleganckie :)
Wreszcie mam pomysł na długa wąską rabatę wzdłuż mieszkania.Obecnie jest tam długa wijąca się ścieżka a po bokach rośliny w większości kwitnące .W zimie widok mało ciekawy choć tam o tej porze roku się nie spaceruje ale....no właśnie zanim wiosną zaczną rośliny się pojawiać ciągle miałam dylemat z tą rabatą.
Pomysł jest a gorzej z czasem by tych zmian dokonać.Może w przyszłym tygodniu coś się uda ruszyć z pracami.
Tym czasem wszystkim dziękuję za odwiedziny ;:168

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek
Pozdrawiam Kasia.