Różyczka i inne choroby ogrodowe
- RomciaW
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 12 gru 2008, o 20:58
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Różyczka i inne choroby ogrodowe
Ewuś gratuluję
- sweety
- Od: 20 mar 2012, o 09:37
Gratulacje
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ewuniu serdecznie gratuluję
- gajowa
- Od: 11 maja 2011, o 07:34
Ciąg dalszy podziękowań - Aniu, Krysiu, Agness i Romciu
Krysiu - współczuję Ci tej pracy porządkowej, ale i zazdroszczę...u mnie w iadomej sprawie niestety zastój... A co do gotowych miejsc do nasadzeń - to mam i nie mam, bo wczesniej muszę też wyznaczyć obrys rabat i zedrzeć darń, a to jednak wymaga trochę czasu...boję się, że nie zdążę zanim przyjdą róże i będę musiała je posadzić po prostu na trawniku, wykopując tylko w nim "kółka". Nie lubię tak...Albo posadzić do doniczek.
A u mnie cóż? Pada deszcz...
Staram się - jak zwykle - znaleźć dobre strony (jPolyanna jaka, czy co?), a więc...podleje rośliny po zimie...moge bezkarnie zamiast ogrodu uprawiać czynnośc zastępczą, czyli buszowac po forum...
Żeby więc wytrzymać tę burą szmatę, no i trochę świątecznie - parę różyczkowych zdjęć.
NN
Leonardo da Vinci
The Fairy
Nostalgie
Marselisborg Castle
Krysiu - współczuję Ci tej pracy porządkowej, ale i zazdroszczę...u mnie w iadomej sprawie niestety zastój... A co do gotowych miejsc do nasadzeń - to mam i nie mam, bo wczesniej muszę też wyznaczyć obrys rabat i zedrzeć darń, a to jednak wymaga trochę czasu...boję się, że nie zdążę zanim przyjdą róże i będę musiała je posadzić po prostu na trawniku, wykopując tylko w nim "kółka". Nie lubię tak...Albo posadzić do doniczek.
A u mnie cóż? Pada deszcz...
Staram się - jak zwykle - znaleźć dobre strony (jPolyanna jaka, czy co?), a więc...podleje rośliny po zimie...moge bezkarnie zamiast ogrodu uprawiać czynnośc zastępczą, czyli buszowac po forum...
Żeby więc wytrzymać tę burą szmatę, no i trochę świątecznie - parę różyczkowych zdjęć.
NN
Leonardo da Vinci
The Fairy
Nostalgie
Marselisborg Castle
pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
Moje wątki
-
- Od: 21 kwie 2009, o 21:37
Ewuś.......ale nam bukiety ofiarowałaś.... u mnie też nie lepiej mokry śnieg sypie od nocy, wiatr szczypie w nosy i zimno....a tak liczyłyśmy na marzec.......
..jak piszecie co pozamawiałyście z róż to co nieco skacze ale muszę sobie jeszcze dać na wstrzymanie, kuię tylko do wsadzenia do donicy aby oczka radować....
..jak piszecie co pozamawiałyście z róż to co nieco skacze ale muszę sobie jeszcze dać na wstrzymanie, kuię tylko do wsadzenia do donicy aby oczka radować....
- Gosia123A
- Od: 28 maja 2011, o 19:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ewuniu różyczki zawsze rozweselają serce.Już niedługo i będziemy sadzić nowe
- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Cały dzień bury, a teraz róże
-
- Od: 31 paź 2011, o 16:34
Ewciu ty wieszjak mi osłodzić ten ponury dzionek ,róże ładniusie
Cześć Ewa
Ja już powoli finalizuję zamówienia różane, opłacając je... zostanie mi chyba jedno miejsce na przyszły tydzień...
Można by czekać na dostawy z niecierpliwością, a tu zima sypnęła tak, że tylko biel widać...
Oby do prawdziwej wiosny!
Twoje róże fantastico
Ja już powoli finalizuję zamówienia różane, opłacając je... zostanie mi chyba jedno miejsce na przyszły tydzień...
Można by czekać na dostawy z niecierpliwością, a tu zima sypnęła tak, że tylko biel widać...
Oby do prawdziwej wiosny!
Twoje róże fantastico
- survivor26
- Od: 31 sty 2012, o 14:23
Jak się nazywa to zjawiskowe cudo przy cynii? Nie żebym teraz zamawiała, bo już naprawdę nie mogę, ale przecież i jesienią mozna coś domówić, nie?
-
- Od: 8 kwie 2012, o 14:10
No proszę, serce przyznała mojej Gajowej jakaś Tajna Kapituła .
Jakże słuszny wybór, bo milszej osóbki ze świecą szukać .
Gratulacje i buziaki - Jagoda
PS. Różyczki bardzo proszę mi podpisywać imionami.
Jakże słuszny wybór, bo milszej osóbki ze świecą szukać .
Gratulacje i buziaki - Jagoda
PS. Różyczki bardzo proszę mi podpisywać imionami.
- gajowa
- Od: 11 maja 2011, o 07:34
Krysiu, ja też miałam w ubiegłym roku róże w donicach, wygladały bardzo ładnie; potem je wysadziłam jesienią do gruntu, bo się bałam, że nie przezimują. W tym roku też chciałabym chociaż ze dwie umieścić na tarasie.
Gosiu - już tylko na to czekam!
Ewciu, Jadziu - tylko takie widoki mogą nas teraz pocieszyć...
Agusiu, ja już właściwie też finiszuję z różami...brakuje mi jeszcze ze dwóch i jakoś tak się ociągam z zamówieniem...pozostałe też już zapłacone Ale pogoda rzeczywiście płata figle i sama już nie wiem, kiedy nastawiać się na sadzenie...
Pat - ta róża, o którą pytasz, to jedna z dwóch moich NN Wstawiałam ja nawet kilka razy do wątku identyfikacji, ale też bez skutku. Ostatnio wpadłam na myśl, że może to być Extravaganza, ale nie mam pewności...
Jagusiu - dziękuję Do PS-a się zaraz zastosuję.
Gosiu - już tylko na to czekam!
Ewciu, Jadziu - tylko takie widoki mogą nas teraz pocieszyć...
Agusiu, ja już właściwie też finiszuję z różami...brakuje mi jeszcze ze dwóch i jakoś tak się ociągam z zamówieniem...pozostałe też już zapłacone Ale pogoda rzeczywiście płata figle i sama już nie wiem, kiedy nastawiać się na sadzenie...
Pat - ta róża, o którą pytasz, to jedna z dwóch moich NN Wstawiałam ja nawet kilka razy do wątku identyfikacji, ale też bez skutku. Ostatnio wpadłam na myśl, że może to być Extravaganza, ale nie mam pewności...
Jagusiu - dziękuję Do PS-a się zaraz zastosuję.
pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
Moje wątki
-
- 10p - Początkujący
- Od: 8 cze 2012, o 23:35
Ewo, roza NN przy cynii przepiekna ...... oj,chyba tez mnie dopada rozana choroba. Buszuje po calym forum ale jeszcze nie mam odwagi pisac a co dopiero wklejac zdjec. Powolutku pozwole aby choroba sie rozwinela. Pozdrawiam i prosze o wiecej "zarazkow" rozanych. Basia
Czytam Was namietnie Pozdrawiam Basia