Ogród Marty
- jonatanka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 4 mar 2012, o 12:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród Marty
Czekam z niecierpliwością na foteczki Czy Cesarką Koronę wykopujesz na zimę?Dziś z Zieloną jagodą zastanawiałyśmy się nad tym gdyż opinie są podzielone.Pozdrawiam.
-
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Milenko,witaj-Krwiwściąg w moim wątku ogrodowym ma zrobione zdjęcia różowych kwiatów zakrzywionych w rożki (to są takie puchate rożki),musisz go trochę odsunąć od Parzydła leśnego bo to duża mocna i wysoka roślina.Krwiwściąg jest podobny wzrostem do Kokoryczki,ale Kokoryczka rozciąga się tymi swoimi kłami na wiosnę i też musi mieć trochę przestrzeni dla siebie ,chociaż nie jest agresywna .Krwiwściąg tworzy sporą kępę jak urośnie,więc musisz zachować odległości,oczywiście Parzydło z tyłu a na przedzie obie rośliny w odpowiednich odległościach.
Co do Grójecznika,to jedna z najpiękniejszych roślin,jego pokrój jest zniewalający,specjalnie zrobiłam zdjęcia teraz,żeby to pokazać,potem zrobię w całej okazałości,jest cudny.
Dorotko cieszę się,że donice się podobają to mój nowy nabytek.
Ula,dziękuję za odwiedziny i znów zapraszam bo będzie trochę różnych rarytasków ogrodowych,bo zdjęcia,które miałam do tej pory,to raczej były zdjęcia bylin
Co do Grójecznika,to jedna z najpiękniejszych roślin,jego pokrój jest zniewalający,specjalnie zrobiłam zdjęcia teraz,żeby to pokazać,potem zrobię w całej okazałości,jest cudny.
Dorotko cieszę się,że donice się podobają to mój nowy nabytek.
Ula,dziękuję za odwiedziny i znów zapraszam bo będzie trochę różnych rarytasków ogrodowych,bo zdjęcia,które miałam do tej pory,to raczej były zdjęcia bylin
-
Jonatanko,ja nie wykopuję cebul ,przecież Cesarską koronę sadzi się w jesieni,ale trzeba zapytać Doroty,Korzo-m ona ma ładne korony
Martuś, cudnie kolorowo Begonie z hodowli parapetowej czy zakupione w tym roku? Moje parapetowe (posadzone z miesiąc temu) dopiero zaczynają kwitnąć i to tylko kaskadowe, pozostałe są w tyle. Ile sztuk posadziłaś w jednej doniczce i czy zostawiasz je na noc?
- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Martuś cudna ta Twoja Wiosna
U mnie jagoda ma mniejsze kwiaty,w pąkach i szafirki nie rozkwitnięte,
kompozycje z begonkami ładniutkie
apropos,czy jesteś koziorożcem, bo ja tak ,,,grudniowym
U mnie jagoda ma mniejsze kwiaty,w pąkach i szafirki nie rozkwitnięte,
kompozycje z begonkami ładniutkie
apropos,czy jesteś koziorożcem, bo ja tak ,,,grudniowym
-
Aniu ja jestem koziorożcem z początku stycznia
- jonatanka
- Od: 4 mar 2012, o 12:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ania grudzień
Martusia styczeń
Ja luty
a kto marzec i dalej?
Martusia styczeń
Ja luty
a kto marzec i dalej?
-
Aleś się Jonatanko do nas dopasowała aż się uśmiechnęłam.
-
- 200p
- Od: 10 lip 2012, o 16:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Martusiu ! Piękna kompozycja begoni, cudna brunnera (u mnie jeszcze w fazie listy chciejstw ), psiząb wygląda bardzo ciekawie, muszę się nim zainteresować , a bratki miodzio! Pozdrawiam serdecznie!
-
Agnieszko,Begonie kupiłam na targu gotowe,do większej donicy wsadziłam 4 szt. do mniejszej-3szt i zostawiam je spokojnie na noc na polu jeżeli zapowiedzą jakieś przymrozki,to je schowam do domu ,pozdrawiam
Marta grójecznik japoński juz na tym etapie mnie zachwycił, chociż ma malutkie jeszcze listeczki, ale ciekawa jestem jak będzie wyglądał w pełni kwitnienia. Jego pokrój powala na kolana.
Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga długiego czasu. Czas i tak upłynie.
H. Jackson Brown
H. Jackson Brown
- Sylwia85
- 1000p
- Od: 24 lut 2013, o 16:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
jonatanka pisze:Ania grudzień
Martusia styczeń
Ja luty
a kto marzec i dalej?
Ja dopiero wrzesień
-- 28 kwi 2013, o 19:31 --
Martusiu
Jak rączka jeszcze spuchnięta?
Grójecznik japoński płaczący cudo długo już masz go u siebie?
Miłego wieczoru życzę
Ogród początki - zapraszam serdecznie
Ogród cz.2-poprawianie tego co jest i ciągłe zmiany lato/jesień/zima
Moje małe, wielkie szczęście - ogród cz. III-aktualny- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=74317" onclick="window.open(this.href);return false;
Ogród cz.2-poprawianie tego co jest i ciągłe zmiany lato/jesień/zima
Moje małe, wielkie szczęście - ogród cz. III-aktualny- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=74317" onclick="window.open(this.href);return false;