W słońcu smagliczki i róże
- usa1276
- 1000p
- Od: 22 sty 2012, o 19:30
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: W słońcu smagliczki i róże
Witam już weekendowo
Wczoraj po raz drugi pogoniłam mszyce z róż czy u was też taka plaga tego ustrojstwa
Beatko - bardzo ci dziękuje zaraz wpadam do ciebie
Soniu - bardzo dziękuje ,magnolia miała plakietkę Amabilis a jest ponoć Susan, nawet lepiej
- beacia0088
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 25 lis 2013, o 20:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Uleńko zapraszam też w realu na kawkę ,nie tylko internetowo :)Miałyśmy się spotkać z zeszłym roku i przepadło to może teraz nam się uda .
- beacia0088
- Od: 25 lis 2013, o 20:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Tolinka
- Od: 1 mar 2013, o 23:30
skąd ja to znam ,już ciemno a ja jeszcze coś mam do zrobieniawieczór cieplutki milo było wypić herbatkę wieczorem a właściwie nocą bo dopiero co wróciłam z ogrodu gdyby nie to że padam na pysk to pewnie do rana bym tam siedziała
Piękne zdjęcia Uleńko, bardzo lubię takie szersze perspektywy ,można wtedy ocenić nasadzenia i coś może podpatrzeć
- cyma2704
- Od: 5 mar 2013, o 17:31
Pięknie skomponowane zakątki. Rabatka z murkiem kamiennym wyjątkowo urocza.
- Elwi
- Od: 1 lis 2013, o 19:38
Ulcia, cudnie kolorowo na Twoich rabatkach
Czytam, że szalejesz z pracami ogrodowymi to i zdrowie pewnie już całkiem wróciło? Wspaniała magnolia
Czytam, że szalejesz z pracami ogrodowymi to i zdrowie pewnie już całkiem wróciło? Wspaniała magnolia
- usa1276
- 1000p
- Od: 22 sty 2012, o 19:30
Jak spędziliście niedzielę, bo ja w domciu pogoda nie sprzyjała na przemiennie deszcz z małymi przebłyskami słonka nie zachęcał do odpoczynku w ogrodzie
choć herbatka i tak była wypita na ławeczce w towarzystwie deszczyku i płatków z kwiatów jabłoni które sprawiały wrażenie śniegu
Elwi - bardzo dziękuję powolutku wszystko wraca do normy i to mnie cieszy
Soniu - bardzo dziękuję , myślę nad wymianą tego polnego kamienia na żółtego piaskowca ale to dopiero w najbliższej dziesięciolatce wtedy robiłam z tego co miałam dziś bym już sie nie bawiła z takim kamykiem
Tolinko - u mnie jest podobnie, nawet wczoraj dzieci grilowały a ja wolałam sobie po plewić jak siedzieć , dla mnie najlepszy odpoczynek to jest w ogrodzie przy pracy, też bardzo często i mi się zdarza podejrzeć coś z innych ogrodów
Beatko -
moja pierwsza goryczka
I mój kilkuletni rododendron Goldbuket który dopiero w tym roku po wyautowaniu go z ogródka pokazał kolorek
-
- Od: 22 mar 2007, o 19:33
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Czasem trzeba coś przesadzić żeby zechciało żyć, ja przesadzam przed wyrzuceniem, taka ostatnia szansa, zwykle działa Ulcia nie poznałabym Twojego ogrodu, tak dużo się zmieniło, samo się nie zmieniło, wiadomo Zestawienie tulipanów z serduszką śliczne, moje fioletowe gdzieś znikły.
- TerDob
- Od: 13 sty 2008, o 17:06
Ula Pięknie
rododendron Goldbuket śliczny ma kolorek chyba się wystraszył
Pozdrawiam i cieszę się że zdrówkiem już lepiej
rododendron Goldbuket śliczny ma kolorek chyba się wystraszył
Pozdrawiam i cieszę się że zdrówkiem już lepiej
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Bardzo ładny kolor ma ten rododendron, rzadko spotykany, bo przeważnie widuję różowe i w tonacji fioletowej. Gdybym miała jeszcze keidyś kupować, to wybrałabym właśnie taki
- dorotka350
- -Moderator Forum-.
- Od: 26 maja 2014, o 20:18
Ula rabatki piękne, kolorowe, pełne życia Rododendron w pięknym, oryginalnym kolorze.
Czytałam, że miałaś problemy ze zdrowiem. To przykre, ale mam nadzieję, że już wszystko będzie dobrze. Czasami lekceważymy sobie jakieś objawy chorobowe, a potem trudniej jest się wyleczyć. Dużo zdrówka Ci życzę
Mam pytanie o kwiaty ze zdjęcia poniżej. Jak się nazywają? Widzę, że tworzą piękny kobierzec. Coś takiego chciałabym posadzić u siebie na podwyższonej rabacie.
Czytałam, że miałaś problemy ze zdrowiem. To przykre, ale mam nadzieję, że już wszystko będzie dobrze. Czasami lekceważymy sobie jakieś objawy chorobowe, a potem trudniej jest się wyleczyć. Dużo zdrówka Ci życzę
Mam pytanie o kwiaty ze zdjęcia poniżej. Jak się nazywają? Widzę, że tworzą piękny kobierzec. Coś takiego chciałabym posadzić u siebie na podwyższonej rabacie.
-
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Witaj Ulciu,pieknie ułożone masz rośliny w ogródku,takie wszystko dopracowane i dużo kolorów ,co bardzo lubię,rododendrona też mam takiego koloru ,ale jutro jeszcze sprawdzę czy to on,ja też bym chętnie piła herbatkę w takim ogrodzie,pozdrawiam