Moja wielka miłość od maja 2013, czyli działeczka Aneczki. C
- anabuko1
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Moja wielka miłość od maja 2013, czyli działeczka Aneczki. C
Aneczko
To zaraz będziesz się ciszyła urokiem mionistra,fajnie,
nie znam tego powojnika ,az zaraz zobaczę co to za odmiana
A stokrotki bardzo lubię
To zaraz będziesz się ciszyła urokiem mionistra,fajnie,
nie znam tego powojnika ,az zaraz zobaczę co to za odmiana
A stokrotki bardzo lubię
- Ruda_Zaba
- 1000p
- Od: 28 cze 2012, o 19:29
ja kilka kupowałam jako kłącza w sklepie netowym ;)MID2006 pisze: Na orlika poluję już od dawna. Ale jakoś jeszcze nie wskoczył mi do koszyka. Nie mogę go spotkać, uwierzysz ?
-
- Od: 12 kwie 2012, o 18:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Byłam w tym Traczu i jest wielkie .... g. Chciałam kupić białą lawendę - nie ma, pomidorów nie ma, orlików nie ma. Za to ogromne i piękne rh były. Ojjj śliczne. Ale się nie skusiłam, gdyż te moje dwa biedaki rosną jakoś słabiutko. Za to w hipermarkecie kupiłam 4 powojniki Po 4 zł. Wsadzę je na działce i będę się modlić żeby wystrzeliły w górę. Bo z wyprzedaży je wygrzebałam.
Edit: Żabciu ja tego orlika tak przy okazji kupić chciałam. Czasami jak coś się kupuje to sprzedający ma i to co chcieliśmy kiedyś tam. A tak jakoś mi się z tym orlikiem droga nie zbiega. A o ogrodniczych sklepach u mnie to czytałaś. Jaka bryndza w tym temacie.
Edit: Żabciu ja tego orlika tak przy okazji kupić chciałam. Czasami jak coś się kupuje to sprzedający ma i to co chcieliśmy kiedyś tam. A tak jakoś mi się z tym orlikiem droga nie zbiega. A o ogrodniczych sklepach u mnie to czytałaś. Jaka bryndza w tym temacie.
- aneczka1979
- Od: 14 cze 2010, o 21:44
Madziu no przykro mi, że nie mogłaś poszaleć na zakupach.
Dla Ciebie na zachętę, byś nie ustawała w poszukiwaniach -biały orlik:
A skoro jesteśmy w temacie orlików. Jakiś czas temu kupiłam pokaźną kępę orlika. Miał być fioletowy pełny. Tymczasem jest... ale tylko fioletowy...
Żeby było weselej... wychodzi na to, że będzie identyczny jak moja siewka z zeszłego roku, która dzielnie rozpoczęła kwitnienie:
A ten to już tylko dla osłody orlikowego oszukaństwa:
Aniu mam nadzieję, że już niedługo Minister zakwitnie. Jednak najpierw będzie Innocent Blush:
A skoro jesteśmy teraz przy powojnikach... to pokażę moje Arabelki, co przyjechały od Stasi. Piękne kilku pędowe okazy. A każdy pęd zakończony... :
Moja nowa róża okrywowa (mam nadzieję The Fairy). Oto co znalazłam na niej w ilości sztuk kilku:
Serduszka wspaniała... jest rzeczywiście wspaniała... ale tylko w powiększeniu, na zdjęciach. Już łypię okiem na sąsiadkową serduszkę okazałą, bo obiecała się ze mną podzielić, gdyż ona ją regularnie dzieli, trzymając w ryzach a nadwyżki wyrzuca...
Jedna z moich trzech Budlei. Dwie są takich rozmiarów a jedna odbija od korzenia:
Moja Susan... nadal czekam na jedyny kwiat. Jak można zauważyć listki jej przymroziły ostatnie przymrozki :
Żurawka NN:
Kępa irysów dostanych od cioci:
Mam nadzieję, że nie macie dosyć moich bratków
A tu ten sam krzaczek i rożne oblicza kwiatów:
Przepraszam jeśli przynudzam zdjęciami. Wiem, że dość dużo ich wrzucam. Traktuje jednak mój wątek jako rodzaj swoistego pamiętnika... będę mieć co wspominać za jakiś czas...
dla wytrwałych.
Dla Ciebie na zachętę, byś nie ustawała w poszukiwaniach -biały orlik:
A skoro jesteśmy w temacie orlików. Jakiś czas temu kupiłam pokaźną kępę orlika. Miał być fioletowy pełny. Tymczasem jest... ale tylko fioletowy...
Żeby było weselej... wychodzi na to, że będzie identyczny jak moja siewka z zeszłego roku, która dzielnie rozpoczęła kwitnienie:
A ten to już tylko dla osłody orlikowego oszukaństwa:
Aniu mam nadzieję, że już niedługo Minister zakwitnie. Jednak najpierw będzie Innocent Blush:
A skoro jesteśmy teraz przy powojnikach... to pokażę moje Arabelki, co przyjechały od Stasi. Piękne kilku pędowe okazy. A każdy pęd zakończony... :
Moja nowa róża okrywowa (mam nadzieję The Fairy). Oto co znalazłam na niej w ilości sztuk kilku:
Serduszka wspaniała... jest rzeczywiście wspaniała... ale tylko w powiększeniu, na zdjęciach. Już łypię okiem na sąsiadkową serduszkę okazałą, bo obiecała się ze mną podzielić, gdyż ona ją regularnie dzieli, trzymając w ryzach a nadwyżki wyrzuca...
Jedna z moich trzech Budlei. Dwie są takich rozmiarów a jedna odbija od korzenia:
Moja Susan... nadal czekam na jedyny kwiat. Jak można zauważyć listki jej przymroziły ostatnie przymrozki :
Żurawka NN:
Kępa irysów dostanych od cioci:
Mam nadzieję, że nie macie dosyć moich bratków
A tu ten sam krzaczek i rożne oblicza kwiatów:
Przepraszam jeśli przynudzam zdjęciami. Wiem, że dość dużo ich wrzucam. Traktuje jednak mój wątek jako rodzaj swoistego pamiętnika... będę mieć co wspominać za jakiś czas...
dla wytrwałych.
-
- Od: 12 kwie 2012, o 18:56
Twoich bratków nigdy nie mam dość. Tymi orlikami mnie tak kusisz... ojj kusisz. Ten biały jest taki delikatniutki..marzenie. Jestem w szoku że róża ma już takie pąki. Ja jak widziałaś, doczekałam się na razie jednego pączusia malusiego. Susana ma jednego ale za to śliczniastego pąka. Będzie z niego piękny kwiat Serduszka śliczna. Nie narzekaj że sąsiadka ma lepszą tylko chwal swoją ile wlezie. Odwdzięczy się
- baasik
- Od: 29 sie 2013, o 16:23
Myślę, że kwiatowe zdjęcia nikogo tu nie nudzą - dla mnie ciągle mało
pozdrawiam ciepło i zielono... Barbara Ogród zimowy cz.1. Ogród zimowy!!! cz.2. - aktualna
Moje miejsce na ziemi...cz.1.Moje miejsce...cz.2. - wiadomości z ogródka Ciekawe rośliny z innych stron świata...
Moje miejsce na ziemi...cz.1.Moje miejsce...cz.2. - wiadomości z ogródka Ciekawe rośliny z innych stron świata...
- Ruda_Zaba
- 1000p
- Od: 28 cze 2012, o 19:29
Orliki Gratulacje z tytułu pierwszego różanego pąka
Madziu!
Szkoda,że nie wiedziałm wcześniej,że pragniesz orlików. U mnie wysiewają się same jak chwasty i czasem je po prostu wyrywam. Nie wiem czy taka wyjęta sadzonka z ziemi się przyjmie ale jak zechcesz możemy spróbować. Mogę Ci wysłać w kopertce bąbelkowej na próbę.. Nasionek mogę Ci zebrać ze wszystkich moich orlików.
Szkoda,że nie wiedziałm wcześniej,że pragniesz orlików. U mnie wysiewają się same jak chwasty i czasem je po prostu wyrywam. Nie wiem czy taka wyjęta sadzonka z ziemi się przyjmie ale jak zechcesz możemy spróbować. Mogę Ci wysłać w kopertce bąbelkowej na próbę.. Nasionek mogę Ci zebrać ze wszystkich moich orlików.
- Annes 77
- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Aniu cudo biały orlik
-
- Od: 21 kwie 2009, o 21:37
ANIU....pozwól tym orlikom dojrzeć....szczególnie ten biały jest obiektem westchnień
- aneczka1979
- Od: 14 cze 2010, o 21:44
A zamierzam nie tylko pozwolić im dojrzeć ale i zamierzam rozdzielić nasionka.leszczyna pisze:ANIU....pozwól tym orlikom dojrzeć....szczególnie ten biały jest obiektem westchnień
Ale u Ciebie ślicznie. Bratki mnie zauroczyły. I nie mogę się doczekać skalniaka obsadzonego roślinkami
- ann_30
- Od: 7 mar 2012, o 10:36
Niesamowite masz orliki Bardzo lubię te kwiaty,bo moja Mama miała ich mnóstwo w przeróżnych kolorach.Niestety klomb z orlikami przepadł podczas procesu "cywilizowania" podwórka a szkoda Twoje brateczki nigdy mi się nie znudzą.Mają tak przeróżne kolory,że idzie dopasować je do każdej kompozycji U mnie w tym roku bieda z bratkami,nigdzie nie mogę ich spotkać a z chęcią bym kupiła.