Jesień życia wśród kwiatów,zwierząt i ptaków cz. 4
- iwona0042
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Jesień życia wśród kwiatów,zwierząt i ptaków cz. 4
Witaj Lucynko, tyle pięknego kwiecia, że nie wiadomo co podziwiać najpierw, ale serducho się raduje na wszystkie kwiaty, piwonie obrodzą pięknie w tym roku
- Dorota71
- Od: 2 cze 2011, o 14:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Rozumiem Cię w pełni. Ja też cały dzień w ogrodzie. Od razu człowiekowi lepiej.
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 31 lip 2014, o 21:16
Iwonko [00..] - oj, ostrzę zęby na kwiaty, a szczególnie na aromat piwonii.
Mam ich kilka, kwitnących kolejno, więc czeka mnie prawdziwa uczta.
Dorotko 71 - O, tak!!!
Żałuję, że jutro święto, bo tak się rozpędziłam, że przerwa raczej niepożądana.
Mam ich kilka, kwitnących kolejno, więc czeka mnie prawdziwa uczta.
Dorotko 71 - O, tak!!!
Żałuję, że jutro święto, bo tak się rozpędziłam, że przerwa raczej niepożądana.
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
- cyma2704
- Od: 5 mar 2013, o 17:31
Lucynko miodunki maja coraz ładniejsze liście, lubię je teraz. Doczekałaś się już kwiatów powojnika. Wróciłaś szczęśliwa z działki, a ja jak dotarłam do domu, to krótko popracowałam, burza mnie przepędziła. Czy te siewki astrów powtarzają cechy roślin matecznych. Moje w ubiegłym roku porosły takie mutanty, że teraz wszystkie wypieliłam.
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Lucynko
Każdy dzień przerwy to potem od nowa ból dłoni czy mięśni i kosteczek jak piszesz ale odpoczynek wskazany Teraz to ja idę na wyścigi z chwastami, co już mi się wydaje że coś może być to wracam, a tam już coś wyrosło co znowu trzeba wyrwać Jakby ktoś chodził i wsadzał to co ja wyrwę, ale przecież te trawki dostają kury....a może to one Ciekawa jestem jak się nazywa to maleństwo Powojnik już kwitnie, super u mnie jeden ma pączki, ale żaden jeszcze nie kwitnie Tulipanki masz cudne Odpoczywaj i nabieraj sił na środę, bo u Ciebie pewnie gołąbki rozsiewają chwasty Dobrej nocy
Każdy dzień przerwy to potem od nowa ból dłoni czy mięśni i kosteczek jak piszesz ale odpoczynek wskazany Teraz to ja idę na wyścigi z chwastami, co już mi się wydaje że coś może być to wracam, a tam już coś wyrosło co znowu trzeba wyrwać Jakby ktoś chodził i wsadzał to co ja wyrwę, ale przecież te trawki dostają kury....a może to one Ciekawa jestem jak się nazywa to maleństwo Powojnik już kwitnie, super u mnie jeden ma pączki, ale żaden jeszcze nie kwitnie Tulipanki masz cudne Odpoczywaj i nabieraj sił na środę, bo u Ciebie pewnie gołąbki rozsiewają chwasty Dobrej nocy
- IzabelaS
- 500p
- Od: 15 cze 2010, o 23:21
Witaj, Lucynko. Gratuluję Ci ogródka, naprawdę pięknie się prezentuje, widać tę rękę, serce i dbałość. Oraz radość z tego, co się ma.
mam do Ciebie pytanie - co to za jedne te żurawki? To roślina wieloletnia? Kwitnie długo, czy raz i przekwita? Zimą przemarza czy nie? Ja dostałam kilka żurawek jesienią, posadziłam, okryłam, i teraz ładnie rosną i zaczynaj.ą kwitnąć. Na jednej przemarzły pędy kwiatowe, zwiesiwszy główki, reszta żyje i ma sie dobrze. Jak więc o nie dbać?
mam do Ciebie pytanie - co to za jedne te żurawki? To roślina wieloletnia? Kwitnie długo, czy raz i przekwita? Zimą przemarza czy nie? Ja dostałam kilka żurawek jesienią, posadziłam, okryłam, i teraz ładnie rosną i zaczynaj.ą kwitnąć. Na jednej przemarzły pędy kwiatowe, zwiesiwszy główki, reszta żyje i ma sie dobrze. Jak więc o nie dbać?
-
Soniu - zazdroszczę Ci burzy.
U mnie susza. Co drugi dzień porządnie podlewam działkę, ale to nie to samo, co dobry deszcz. A burza dodatkowo porusza ziemię od środka, co daje dodatkowego kopa roślinkom.
U mnie astry zawsze same się sieja i zawsze są ładne, ale niekoniecznie identyczne z tymi, z których się rozsiały.
Gołębie faktycznie rozsiewają wszystko, co jedzą. Głównie wyrywam mnóstwo pszenicy i grochu.
Iza - to link dla Ciebie
http://www.zielonyogrodek.pl/znoszace-z ... a-ogrodowa
Marysiu [Maska] - najlepiej pracować bez przerw. Wtedy wszystkie części ciała i kręgosłupa przywykną i nie dają się we znaki.
U Ciebie kurice, u mnie gołębice pożyteczne szkodniki. Ale dobrze, że są.
Kwitnie pierwszy powojnik. On jeszcze młodziutki, zeszłoroczny nabytek. Ale do kwitnienia przygotowuje się już kolejny, też z tamtego roku.
Izuniu - dziękuję, jesteś bardzo miła.
Żurawki już Ci zakwitły?! Baaardzo wcześnie! Moje kwitną latem.
Wyżej znajdziesz link do stronki na temat Żurawek.
Wstawiłam go, zanim zaczęłam wstawiać zdjęcia i wszystko mi się pochrz.....
U mnie susza. Co drugi dzień porządnie podlewam działkę, ale to nie to samo, co dobry deszcz. A burza dodatkowo porusza ziemię od środka, co daje dodatkowego kopa roślinkom.
U mnie astry zawsze same się sieja i zawsze są ładne, ale niekoniecznie identyczne z tymi, z których się rozsiały.
Gołębie faktycznie rozsiewają wszystko, co jedzą. Głównie wyrywam mnóstwo pszenicy i grochu.
Iza - to link dla Ciebie
http://www.zielonyogrodek.pl/znoszace-z ... a-ogrodowa
Marysiu [Maska] - najlepiej pracować bez przerw. Wtedy wszystkie części ciała i kręgosłupa przywykną i nie dają się we znaki.
U Ciebie kurice, u mnie gołębice pożyteczne szkodniki. Ale dobrze, że są.
Kwitnie pierwszy powojnik. On jeszcze młodziutki, zeszłoroczny nabytek. Ale do kwitnienia przygotowuje się już kolejny, też z tamtego roku.
Izuniu - dziękuję, jesteś bardzo miła.
Żurawki już Ci zakwitły?! Baaardzo wcześnie! Moje kwitną latem.
Wyżej znajdziesz link do stronki na temat Żurawek.
Wstawiłam go, zanim zaczęłam wstawiać zdjęcia i wszystko mi się pochrz.....
Pozdrawiam. Lucyna
-
- Od: 10 wrz 2015, o 20:35
Wiosna coraz bardziej się rozpycha. Raz wprawiona w ruch, nie daje się zatrzymać. Kolory zmieniają się z dnia na dzień, coraz to inne kwiaty zaczynają kwitnienie Pięknie u Ciebie
Może jednak to dobrze, że jutro święto? Przynajmniej odpoczniesz. Jeszcze zdążysz się napracować. Ja odpoczywam od działki dłużej, dzisiaj byłam w pracy. Wierzcie mi, że wolałabym być gdzie indziej
Może jednak to dobrze, że jutro święto? Przynajmniej odpoczniesz. Jeszcze zdążysz się napracować. Ja odpoczywam od działki dłużej, dzisiaj byłam w pracy. Wierzcie mi, że wolałabym być gdzie indziej
- marpa
- Od: 2 sty 2009, o 13:13
Widać, że powojniki choć nowe dobrze wykarmione bo masę zieloną na razie to mają! Moje raczej rachityczne jeszcze... Nie wyrabiam na zakrętach w tym sezonie...Wpadam na działkę to nie wiem w co ręce włożyć.. Czy za aparat chwytać czy jakieś ogrodnicze przyborędzie....Najczęściej pierwszy jest aparat bo później bywa nagłe hasło do powrotu i fotek nie byłoby!
Miłego świętowania Lucynko!
Miłego świętowania Lucynko!
- Dorota71
- Od: 2 cze 2011, o 14:15
- Kontakt:
Witam świątecznie. Iwonko ja dziś odpoczywam Ty też się postaraj. Ja tylko spróbuję wieszaczek na podgrzewacze zrobić a później to już tylko się wygrzewam.
- iwona0042
Lucynko dzisiaj mamy również piękną pogodę, więc cudnego świętowania życzę, ale piwoniom daj spokój, po co zęby na nią Tobie
-
Święta, święta i po świętach.
Witajcie, kochani!
Dzisiaj miałam przepiękny dzień. Zarówno pod względem pogody, jak również ze względu na piękno emocjonalnych przeżyć. Jestem szczęśliwa i czuję się usatysfakcjonowana.
Było bardzo ciepło, a teraz słonko skryło się za chmurami. Marzy mi się deszcz, ale nie zawsze marzenia się spełniają.
Iwonko 1 - wierzę Ci, oczywiście.
Któż z nas nie wolałby spędzać czasu wśród kwiecia, zieleni i śpiewu ptaków.....
Serce rwie się do ogrodu, to praca bardziej męczy, niż zwykle, ale chlebek sam do domku nie przyjdzie.
Maryniu - mam i rachityczne powojniki. Nie wszystkie poszły tak ładnie wzwyż i wszerz.
Rzeczywiście, trudno jest ogarnąć wszystko, gdy na działce jest się uzależnionym od rozmaitych czynników, ale się nie przejmuj. Do jesieni daleko. Dasz radę.
Dziękuję za życzenie - świętowałam naprawdę pięknie i wzruszająco.
Dorotko 71 -
Iwonko [Iwona 00..] - oj, świętowałam, świętowałam!
Uwielbiam takie patriotyczne święta.
W takich dniach wracam wspomnieniami do domu rodzinnego, do taty śp., który wpajał mnie i bratu umiłowanie ojczyzny i opowiadał o takich faktach historycznych, o których w szkole nie uczyli. Naturalnie w wielkiej konspiracji, bo wiadomo czym to wówczas groziło. Tak mi żal, że nie doczekał dzisiejszych czasów.
Zrobiłam dzisiaj też przegląd swoich roślin na balkonie i już wiem, co będę robiła w najbliższych dniach.
Niektóre rosliny wręcz błagają o zmianę miejsca na bardziej wygodne, bo im ciasno!
Begonie.
Dalie.
Witajcie, kochani!
Dzisiaj miałam przepiękny dzień. Zarówno pod względem pogody, jak również ze względu na piękno emocjonalnych przeżyć. Jestem szczęśliwa i czuję się usatysfakcjonowana.
Było bardzo ciepło, a teraz słonko skryło się za chmurami. Marzy mi się deszcz, ale nie zawsze marzenia się spełniają.
Iwonko 1 - wierzę Ci, oczywiście.
Któż z nas nie wolałby spędzać czasu wśród kwiecia, zieleni i śpiewu ptaków.....
Serce rwie się do ogrodu, to praca bardziej męczy, niż zwykle, ale chlebek sam do domku nie przyjdzie.
Maryniu - mam i rachityczne powojniki. Nie wszystkie poszły tak ładnie wzwyż i wszerz.
Rzeczywiście, trudno jest ogarnąć wszystko, gdy na działce jest się uzależnionym od rozmaitych czynników, ale się nie przejmuj. Do jesieni daleko. Dasz radę.
Dziękuję za życzenie - świętowałam naprawdę pięknie i wzruszająco.
Dorotko 71 -
Faktycznie. Tylko świętowałaś..... Tylko odpoczywałaś.... Chyba że Ty tylko tak potrafisz odpoczywać, pracusiu.Dorota71 pisze: Ja tylko spróbuję wieszaczek na podgrzewacze zrobić a później to już tylko się wygrzewam.
Iwonko [Iwona 00..] - oj, świętowałam, świętowałam!
Uwielbiam takie patriotyczne święta.
W takich dniach wracam wspomnieniami do domu rodzinnego, do taty śp., który wpajał mnie i bratu umiłowanie ojczyzny i opowiadał o takich faktach historycznych, o których w szkole nie uczyli. Naturalnie w wielkiej konspiracji, bo wiadomo czym to wówczas groziło. Tak mi żal, że nie doczekał dzisiejszych czasów.
Zrobiłam dzisiaj też przegląd swoich roślin na balkonie i już wiem, co będę robiła w najbliższych dniach.
Niektóre rosliny wręcz błagają o zmianę miejsca na bardziej wygodne, bo im ciasno!
Begonie.
Dalie.
Pozdrawiam. Lucyna
- iwona0042
No ja na jutro uszykowałam sobie skrzynkę doniczek na działeczkę, między innymi dalie z doniczek wysadzić już powinnam