Moje róże i nie tylko

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Zuzia111
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2016, o 16:43
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moje róże i nie tylko

Post »

Aniu...sezon różany zaczął się u ciebie piękną różyczką, taka delikatna ;:138 . Ja na swój sezon dalej czekam, nie będzie on tak spektakularny ale zawsze coś. ;:128 .Azalie i Rh też dają popis , oby jaj najdłużej kwitły, moje azalie już się obsypały po tych deszczach. :wink: Życzę ;:3
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Kontakt:

Post »

Aniu Rodków nie mam, Azali jedną młodą ... U mnie sezon różany otwiera Artur Bell, ale powojnik mam bardzo podobny tyle że młodziutki i ma tylko 3 kwiatuszki :) ... może za rok... czy ty swojego tniesz ? a jak tak to kiedy ?
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01

Post »

Zuziupodrzuć kilka chmurek z deszczem, u nas susza aż żal patrzeć na rośliny, nawet sosna u mnie marnieje.

Ewa tego nie tnę, kwitnie maj-czerwiec mam clematis montana var. Rubens i zobaczyłam go w ogródku u naszej Pszczółki cud, miód, malina, proszę popatrz co tam moje gadanie

viewtopic.php?f=44&t=22266
Mam jeszcze jeden z tej grupy ale kremowy Clematis montana Wilsonii / Powojnik górski Wilsona

Powiem tak: zdrowe i bezobsługowe.

Czekałam na białą piwonie drzewiasta a tu niespodzianka mam drugi krzak żółtej ;:306

Obrazek

Pochwalę się tzw.inspektami jaki zrobili mi moje chłopaki, oto jeden z nich

Obrazek

Obrazek

Obrazek

A tu jeszcze szkielet stołu/drewutni do wędzenia obok "sputnik" w sobotę Dzień Matki i urodziny ma mój młodszy synuś iśpiewane 40 lat minęło.............. będzie wędzenie i tort na działce czyli rodzinnie, balanga.............. jak ten czas leci

Obrazek

A tu druga piwonia żółta, bałam się o nią bo przez nieuwagę została jesienią ścięta do kopczyka ale super odbiła i nawet ma sporo pąków.

Obrazek

Róża F.J. GROOTENDORST czyli gozdzikowa zaczyna kwitnąć

Obrazek

A P E L

Jeśli macie w nadmiarze deszczu, proszę dmuchnijcie w chmurki bo u mnie susza i roślinki płaczą a ja z nimi.
Wiem, że na Was zawsze można liczyć
;:cm
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Aniu, widzę, że sezon rozpoczęty. U mnie róże jeszcze popączkowane, ale lada moment się zacznie. :D
Powojnik Montana strasznie mi się podoba, widziałam kiedyś opleciony nim cudnie spory kawał płotu. Ale w naszym klimacie chyba będzie miał troszkę trudniej. Piękny jest.
Deszczu nie pożyczę, bo sama nie mam, ale może razem raźnej nam będzie w tej niedoli. ;:196
Udanej imprezki życzę :heja
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Aniu deszcz miałam i nawet dmuchałam, ale gdzieś go wessało i nie doszedł do adresatów ;:223 Współczuję bo też miała sucho. Zdolne chłopaki i jacy nowatorzy, bo takiego inspektu nigdzie nie widziałam. Sputnik nie tylko praktyczny, ale i ozdoba ;:306 Synusiowi wszystkiego dobrego ;:304 ;:304
A taki powojnik już zapisany ;:333
Awatar użytkownika
klarag
500p
500p
Od: 13 lut 2014, o 23:36
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aniu widzę, że mamy podobne przygody z białą piwonią, różnica w tym, że ja mam już 2 różowe. Kupiłam więc trzecią i mam nadzieję że ta wreszcie będzie tą wymarzoną odmianą Festiva Maxima.
Ogród pełen pięknych kwiatów i roślin- to marzenie, które zamierzam spełnić
A w planach był tylko trawnik...
Kasia
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45

Post »

Aniu widzę, że u Ciebie susza tak jak i u mnie :( inspekty bardzo ładne, więc Panowie się spisali :) ;:333
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

:wit Aniu! Dmuchałabym deszczykiem do Ciebie, gdybym go miała. ;:7 U mnie gorące słonko, ale nie tęskno mi za wodą z nieba, bo ziemia jeszcze mocno wilgotna. ;:333
Widzę, że różyczki zbierają się do kwitnienia. ;:333 Będzie co podziwiać, choć azalie i rododendrony tyz pikne! ;:138 ;:138
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18

Post »

Jakoś u Ciebie niespecjalnie widać ten podagrycznik...Za to piwonie cudne. Szczególnie ta z ciemnym środkiem mi się podoba. Róże już w blokach startowych. Z niecierpliwością czekamy na eksplozję kwiatów. O powojniku typu montana mogę tylko pomarzyć, bo u mnie ma raczej marne szanse na kwitnienie czy nawet przeżycie. A szkoda, bo taka burza kwiatów robi wrażenie.
Z deszczem Ci nie pomogę, bo u mnie też nie pada i jest potwornie sucho. Podlewanie niewiele daje :(
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01

Post »

Gosiu, Marysiu, Kasiu,Mariuszku, Lucynko, Izuś ;:180 dziękuję za odwiedzinki i pomoc, wiem deszcz to towar dziś reglamentowany, czekamy ;:145
U nas w środę zachmurzyło się i nawet kilka kropel spadło ale w drugiej części miasta, pozostaje lanie z węża choć taki prysznic nie jest dobry ale co robić wiader nie dam rady nosić.

Powolutku zaczyna się festiwal różany cieplutko, słonecznie tylko b.sucho, jutro fotki bo dziś slońce nie dało ostrości

Piwonia cudna Scarlet O'Hara

Obrazek

Niezawodny Henry Martin/Heniek, tylko dlaczego taki kolczasty

Obrazek

Takie tam miszmasz

Obrazek

Róża Piano

Obrazek

pozdrawiam i dziękuje za cierpliwość ;:196
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Anusiu dożo zdróweczka dla synusia z okazji urodzin i dla Ciebie .Nieważne czy sputnik czy nie grunt ,ze sprawia sie na medal ,a moja piękność stoi bezużytecznie ;:222 .U mnie zaczyna kwitnąć patyczkowy Kapitanek tak obsypany pakami jak jeszcze nie był ;:167 .Wiadomo pełnoletni juz jest ten kawaler :wink: Montana prze-cu-dow-ny ;:167 ,ale nie mam juz miejsca na takiego ukwieconego potworka ;:174
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

U mnie dzisiaj ładny deszczyk spadł, ;:333 podmuchałam w Twoją stronę, Aniu, to może dopłynął, ;:218 bo u mnie po deszczu wróciło słoneczko. ;:3 ;:3

Dobrego weekendu życzę z pogodą zgodną z Twoim oczekiwaniem. ;:167 ;:196
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Aniu, ja też wyglądam deszczy, w mijającym tygodniu zapowiadali każdego dnia opad... niestety nie padało ani raz. Może dzisiaj?
Rośliny muszą o tej porze dużo pić....
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”