Ogród mojej małej Wiki

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
TROJA
500p
500p
Od: 6 kwie 2017, o 09:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród mojej małej Wiki

Post »

Beatko powojniki mają iść na płot z siatki, więc tu potrzebuje czegoś lżejszego. Będziemy budować wiatę z grilem w ogrodzie to tam będzie mogło iść coś cięższego, myślałam też o wisteri bo ona piękna jest ale to czas pokaże co docelowo tam pójdzie. Lubię też wiciokrzewy bo one pięknie kwitną i rosną szybko, mam w tej chwili w doniczce do posadzenia jednego o liściach variegata. W jednoroczne nie lubię się bawić i ich unikam :wink:
A tulipanki pewnie w tych samych sklepach kupowałyśmy, u mnie jeszcze sporo w pąkach. Z tym czasem jest ciężko, ale lubię ten okres ogrodowy bo człowiek nie ma czasu się nudzić tak jak zimą i jest nadzieja że coś ze zbędnych kilogramów zleci.
Obyśmy miały dużo słonka ;:3

Alu zobaczymy co z nich wyrośnie, najlepsze jest to, że w gazetce biedronkowej pokazują zupełnie inne odmiany dostępne, może jeszcze coś pojawi się w sklepach. A dziś jak jeszcze będzie to dokupię jedną szklarenkę, bo wszystko mi się do tej jednej nie zmieściło i didzę dużą różnicę w temperaturze między dworem, folią i szklarenką w foli.

Lenko niestety te wyścigi zawsze zielsko wygrywa, wczoraj wyrwałam już kilka wiader i chociaż kury się ucieszyły bo świeża dostawa zielonego do poskubania była. Wiesz marzenia często się spełniają ja im w tym pomożemy, dlatego nie skreślaj jeszcze własnego konia w planach :wink:

Wczoraj miałam zabiegany dzień bo w końcu udało mi się posadzić do końca kapustę na polu, dosadziłam też sałatę bo w foli mało miejsca i czas już pomidory wysadzić. No i pielenie... Rośliny rosną z niesamowitą szybkością, zresztą zobaczcie sami:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam Ania
Mój ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=100470" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje nadwyżki viewtopic.php?f=11&t=117198" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aniu piwonie jakie mają już pąki ;:oj szafirki bardzo ładne ;:63
Awatar użytkownika
Alicja125
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 gru 2015, o 00:46
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aniu myślisz już o pomidorach tych do gruntu, ja tak pytam bo sama chętnie bym już wsadziła, ale boje się że za wcześnie. Masz piękne piwonie takie ładne pąki lada dzień zakwitną :) Pozdrawiam
Pozdrawiam Alicja
Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!
Działeczka ROD- zielony domek cz 2 ,Moje kwiaty,
Awatar użytkownika
Carmelka00
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lut 2015, o 14:22

Post »

Ania szok :shock: :shock: ten sam region a moje piwonie dopiero male liście :lol:
Pozdrawiam
Lenka

Leśny zakatek...
Awatar użytkownika
TROJA
500p
500p

Post »

Mariusz ta majowa ma duże pączki, reszta ma też sporo pączków ale tamte to są późniejsze, no i czekam na nie z dużym wyczekiwaniem bo będą kwitły pierwszy i jestem ciekawa czy są zgodne odmianowo. A szafirki mam w tym roku wyjątkowo spóźnialskie i jeszcze niektóre się rozwijają.

Alu sama bym chciała już wysadzić pomidory do gruntu bo w foli mam strasznie ciasno, no i chyba w tygodniu wysadzę część bo nie ma ma być teoretycznie już przymrozków a chciałabym by już rosły w gruncie.

Lenko to ten gatunek piwonii taki wyrywny, reszta jeszcze daleko w polu i nie martw się Twoje nie są spóźnione, w końcu mieszkamy w tym samym rejonie :wink:

A taką miałam niespodziankę rano jak weszłam do stajni:
Obrazek
Pozdrawiam Ania
Mój ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=100470" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje nadwyżki viewtopic.php?f=11&t=117198" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2012, o 17:17

Post »

Aniu super niespodzianka.
Awatar użytkownika
adamanna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 kwie 2008, o 23:11
Kontakt:

Post »

Jakie rozkoszne maleństwo ;:196
Awatar użytkownika
TROJA
500p
500p

Post »

Dziewczyny niespodziankę miałam niesamowitą, bo nic po niej nie było widać, że to już ma nastąpić a sprawdzałam ją codziennie bo ta nasza kosiareczka była już bardzo duża. Pierwszy raz mam źrebaka od kucyka i to jest takie maleństwo, że można na rękach nosić, tylko matka strasznie się denerwuje i broni maluszka. Jak wyjdzie na łąkę zrobię mu porządną sesję zdjęciową :wink:

Udało mi się dokupić powojniki w Auchanie, były w dobrej cenie to wzięłam więcej (po 7,99zł) aby obsadzić choć kawałek płotu.
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam Ania
Pashmina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2016, o 15:37

Post »

Aniu, ależ słodka niespodzianka. Przybył Wam nowy członek rodziny. A to on czy ona? Jestem zaskoczona okazami powojników, bardzo dorodne.
Pozdrawiam i pokazuj maluszka jak rośnie :wit
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

To gratuluję nowego członka rodziny.ciekawa jest, Moze w końcu pozwoli na zrobienie jakieś fotki.
Powojniki piękne.I odmianowo!!
A cena rewelacyjna.
Awatar użytkownika
TROJA
500p
500p

Post »

Ewuś niestety to chłopak :wink: Będzie tarantowaty tak jak matka, pozował niesamowicie do aparatu, ale do człowieka na razie nie chce podchodzić. A szkoda, że byłam z mężem, bo pewnie wzięłabym tych powojników więcej, jeszcze było dużo odmian.

Aniu maluch niesamowicie pozował, biegał po ogródku jak szalony, a pomyśleć, że ma dopiero 1 dzień, teraz musimy nadać mu imię na literę K... A przy powojnikach dopiero zobaczymy, czy będą się zgadzać odmianowo, takie same były w obi po 9,99zł ale wydaje mi się, że były bardziej ubogie, niższe i miały mniej pędów.

Mała sesja:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam Ania
Awatar użytkownika
Bazyla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lut 2017, o 20:44

Post »

Aniu gratulacje ;:138 ;:304 za zdrowie małego źrebaczka :wink: niech się chowa na pociechę.
Powojniki też ciekawe, chociaż akurat kolor różowy to nie moja bajka, ale jak pięknie kwitną, a tego Ci życzę, to lubię podziwiać u innych - i na to liczę po cichu u Ciebie :wink:

Co do wisterii, to dobrze przemyślcie jej usytuowanie przy altanie i jeżeli się zdecydujecie, to trzeba wziąć pod uwagę jej potencjalnie destrukcyjny wpływ na konstrukcje delikatne - ale z pewnością to już wiecie :D

No przeuroczy ten źrebaczek ;:oj

Życzę udanego majowego tygodnia ;:196
Życie jest zbyt krótkie, żeby się na nie obrażać
Beata
Bazylowo
Awatar użytkownika
TROJA
500p
500p

Post »

Beatko kolor różowy to kolor mojej córki więc on u nas wszędzie króluje najlepiej w połączeniu z fioletem to jest cała szczęśliwa. Mąż robi ławeczkę z pergolą i mam dylemat jakie pnącza tam wsadzić :wink:
Obrazek
Pozdrawiam Ania
Awatar użytkownika
TROJA
500p
500p

Post »

Tulipany nadal kwitną i cieszą oczy swoimi kolorkami :wink:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Narcyzy też jeszcze cieszą oczy, ale już coraz mniej ich kwitnie.
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

No i zaczyna się sezon irysków ;:138
Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam Ania
Awatar użytkownika
Zuzia111
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2016, o 16:43

Post »

Aniu...zdolny mąż. :uszy Ja także się długo wahałam co posadzić przy pergoli, pomysłów było wiele w końcu ..dostałam różę pnącą w prezencie więc z jednej strony posadziłam z drugiej dalej rozmyślałam co. ;:oj Chciałam taką samą różę ale nie spotkałam. I znów dostałam powojnika...poszedł z drugiej strony. :;230 . Ładny tylko jak dla mnie kolor niebieski był trochę za ciemny. Dokupiłam mu właśnie do towarzystwa różowego, niech przełamie ten niebieski. Tak więc mam galimatias pergolowy ;:306. Śliczne iryski nam pokazałaś u mnie także zakwitł pierwszy. Żonkili ani narcyzów nie mam to oczy nacieszę u ciebie. Pozdrawiam. ;:168
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”