Ogród, który maluję
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 14 lis 2013, o 15:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Ogród, który maluję
Irminko, oszczędzasz tych zdjęć, bratki niesamowite, piękny kolor mają. 

- irminka
- Od: 7 lut 2010, o 19:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Mój ogród, nie ma co ukrywać, powoli dziczeje. Z jednej strony trochę mi nijako, a z drugiej...odczuwam coś jakby... radość? szczęście...?

Masko, miałam podobne odczucie, braku zapachu. Może jest to zależne od pory dnia albo stopnia rozwoju kwiatów. Zrobiłam bukiet do domu i teraz pachnie, aż miło
Masko, postaram się zebrać nasiona białego wieczornika.

Justynko, to już wsadź dalie do gruntu, żebyśmy je mogli podziwiać w pełni lata

Dorotko, bratki dla Ciebie w ilości hurtowej

Masko, miałam podobne odczucie, braku zapachu. Może jest to zależne od pory dnia albo stopnia rozwoju kwiatów. Zrobiłam bukiet do domu i teraz pachnie, aż miło

Justynko, to już wsadź dalie do gruntu, żebyśmy je mogli podziwiać w pełni lata

Dorotko, bratki dla Ciebie w ilości hurtowej

-
- Od: 8 kwie 2012, o 14:10
Irminko!
Obejrzałam u Kasi Robaczka relację z Chelsea Flower Show, gdzie królują ogrody naturalne, pełne mieszanki dzikich i szlachetnych roślin i myślę sobie, że to jednak Twój ogród zasługuje na Gold Medal
i to w dwóch kategoriach: za ogród i za zdjęcia.
Jagi
Obejrzałam u Kasi Robaczka relację z Chelsea Flower Show, gdzie królują ogrody naturalne, pełne mieszanki dzikich i szlachetnych roślin i myślę sobie, że to jednak Twój ogród zasługuje na Gold Medal

- irminka
Jago, złoty medal przyznany przez Ciebie to... mistrzostwo świata !!!
Obejrzałam zdjęcia (parokrotnie) i przeczytałam wyczekiwany tekst Robaczka z wycieczki na Chelsea Flower Show i jestem pod wrażeniem jej ciekawej, wyczerpującej i profesjonalnie opracowanej relacji. To Kasia zasługuje na najprawdziwszy złoty medal! Kasiu, dziękujemy za to, że dzięki Tobie byliśmy w tylu przepięknych ogrodach i mogliśmy je podziwiać
Chciałoby się, by ludzie z prawdziwą pasją pisali w magazynach ogrodniczych i tworzyli programy tv. Czytam wiele wątków na naszym forum, w Oazie, Ogrodowisku (kibicuję ogromnie szefowej O. ), Kompostowniku i widzę tyle interesującego materiału, a kiedy włączam tv ogrodniczą to wieje nudą. Jak daleko nam jeszcze do uwielbianych ogrodniczych programów angielskich, których powtórki można oglądać bez końca
Jago, nie jest teraz łatwo wybrać zdjęcie dla Ciebie

uprasza się o niekoszenie stokrotek

Obejrzałam zdjęcia (parokrotnie) i przeczytałam wyczekiwany tekst Robaczka z wycieczki na Chelsea Flower Show i jestem pod wrażeniem jej ciekawej, wyczerpującej i profesjonalnie opracowanej relacji. To Kasia zasługuje na najprawdziwszy złoty medal! Kasiu, dziękujemy za to, że dzięki Tobie byliśmy w tylu przepięknych ogrodach i mogliśmy je podziwiać

Chciałoby się, by ludzie z prawdziwą pasją pisali w magazynach ogrodniczych i tworzyli programy tv. Czytam wiele wątków na naszym forum, w Oazie, Ogrodowisku (kibicuję ogromnie szefowej O. ), Kompostowniku i widzę tyle interesującego materiału, a kiedy włączam tv ogrodniczą to wieje nudą. Jak daleko nam jeszcze do uwielbianych ogrodniczych programów angielskich, których powtórki można oglądać bez końca

Jago, nie jest teraz łatwo wybrać zdjęcie dla Ciebie

uprasza się o niekoszenie stokrotek

- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Irminko ! To daj przepis na zdziczenie ogrodu, bo mnie się taki bardzo podoba
A o nasionka białego w. poproszę, bo różowy mam częściowo z nasionek.

A o nasionka białego w. poproszę, bo różowy mam częściowo z nasionek.
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 3 gru 2011, o 09:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
IRMINKO,pięknie się prezentuje Twój zdziczały ogród,zapewne pod ścisłą kontrolą
To jest to,do czego wielu z nas zmierza - coby było naturalnie ale dyskretnie podretuszowane ...
Na większym areale można sobie na to pozwolić...Ile Ty masz tego,bo nie pamiętam
Pozdrowienia ,
Sławek

To jest to,do czego wielu z nas zmierza - coby było naturalnie ale dyskretnie podretuszowane ...
Na większym areale można sobie na to pozwolić...Ile Ty masz tego,bo nie pamiętam

Pozdrowienia ,
Sławek
- takasobie
- Od: 1 mar 2009, o 22:32
Podziwiam Cię za te kwiatki! Do tego trzeba mieć olimpijski spokój. Człowiek miota się pomiędzy koniecznością uporządkowania świata wokół, a miłą dla oka nieokiełznaną naturą
Ale mam kilka takich zakątków oddanych naturze i to jest fajne!

Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
-
- Od: 8 kwie 2012, o 14:10
Irminko!
Dlaczego nie jest łatwo o zdjęcie dla mnie?
Po mojemu - nic prostszego, każde jest świetne i właściwe. I z kotami, i z konewką, i z kapeluszem, i z torbą marynarską...
. Każde
!
Jagi
PS. Anglicy mają talent, tradycje, wybitnych projektantów ogrodów, dobre pisma i programy ogrodnicze, ale widok miejskich i wiejskich ogrodów jest raczej smętny. Zaryzykowałabym stwierdzenie, że więcej tam zaniedbania i bałaganiarstwa niż u nas
. Najlepiej prezentuje się przestrzeń publiczna.
Dlaczego nie jest łatwo o zdjęcie dla mnie?
Po mojemu - nic prostszego, każde jest świetne i właściwe. I z kotami, i z konewką, i z kapeluszem, i z torbą marynarską...

PS. Anglicy mają talent, tradycje, wybitnych projektantów ogrodów, dobre pisma i programy ogrodnicze, ale widok miejskich i wiejskich ogrodów jest raczej smętny. Zaryzykowałabym stwierdzenie, że więcej tam zaniedbania i bałaganiarstwa niż u nas

-
- 1000p
- Od: 1 sie 2014, o 14:59
Piękne pastelowe kolorki teraz pewnie twoja ulubiona pora w ogrodzie bo czas maków.
- irminka
- takasobie
- Od: 1 mar 2009, o 22:32
To Twoje tulipany wyjątkowe są! Ja już o swoich zapomniałam
Cudowne orliki! Mogę patrzeć bez końca! Zwłąszcza, ze moje wszystkie nadal są fioletowe, mimo wsadzania innych, siania, itp! 

Miłka
- alana
- Od: 2 wrz 2007, o 22:10
Irminko, uwielbiam odwiedzać Ciebie i podziwiać Twój ogród. Co tam, że niby dziczeje, ale w sposób kontrolowany
Tez mam takie miejsca na działce, gdzie momentami zostawiam je same sobie, a potem wyrywam co nieco, aby nie rozsiało się.
Dzięki Tobie dowiedziałam się, co mi wyrosło na jeden rabacie (właśnie takiej z lekka zdziczałej
), a jest to wieczornik. Początkowo, jak rozkwitł, myślałam, że to inna roślina i chciałam go wyrzucić, ale coś mnie podkusiło podejść i powąchać ... no i odpadłam totalnie
Tak pięknego zapachu nie spodziewałam się o takiej niepozornej w zasadzie roślinie. A tu jeszcze dowiaduje się, że jest biała odmiana, jaka szkoda, że mi taka nie trafiła się.
Czy znasz może odmianę tych morelowych tulipanów? Piękne są.
Maki, moje kochane, już zaczynają koncertować. Teraz u mnie susza i popiół drugi sezon, to znak, że można odnawiać kolekcję makową.
Niezapominajki, bratki, orliki są rewelacyjne, jak co roku zresztą

Dzięki Tobie dowiedziałam się, co mi wyrosło na jeden rabacie (właśnie takiej z lekka zdziczałej

Czy znasz może odmianę tych morelowych tulipanów? Piękne są.
Maki, moje kochane, już zaczynają koncertować. Teraz u mnie susza i popiół drugi sezon, to znak, że można odnawiać kolekcję makową.
Niezapominajki, bratki, orliki są rewelacyjne, jak co roku zresztą

Pozdrawiam, Alicja
Działka w mazurskiej krainie
Działka w mazurskiej krainie
Pozdrawiam Justyna
mój skromny ogród - początki
mój skromny ogród - początki
- irminka
Masko, podałabym taki przepis, ale trochę się obawiam, że mnie stąd relegują 
Sławku, króluję na dwudziestu arach, niepodzielnie i niewiele już kontroluję
Miłko, taka równowaga jest nawet pożądana, jestem za!
Jago, stremowałam się nagrodą
Ooo, przestrzeń publiczna zmienia się i u nas, i to bardzo cieszy
Anitko, no właśnie, wypatruję maczków polnych i w tym roku jakby ich dużo mniej
Justynko, do słuchania i patrzenia
Miłko, nigdy nie miałam tylu orlików, co w tym roku. Dużo fioletowych, ale i jeden błękitny
Alanko, miałam podobnie z wieczornikiem. Wysiały mi się wielkie rośliny wśród nowych róż i wyglądały jak chwasty. Ale dałam im szansę, choć do końca nie byłam pewna co to takiego. Masz rację co do zapachu, przebijają nawet maciejkę
Justynko

Sławku, króluję na dwudziestu arach, niepodzielnie i niewiele już kontroluję

Miłko, taka równowaga jest nawet pożądana, jestem za!

Jago, stremowałam się nagrodą

Ooo, przestrzeń publiczna zmienia się i u nas, i to bardzo cieszy

Anitko, no właśnie, wypatruję maczków polnych i w tym roku jakby ich dużo mniej

Justynko, do słuchania i patrzenia

Miłko, nigdy nie miałam tylu orlików, co w tym roku. Dużo fioletowych, ale i jeden błękitny

Alanko, miałam podobnie z wieczornikiem. Wysiały mi się wielkie rośliny wśród nowych róż i wyglądały jak chwasty. Ale dałam im szansę, choć do końca nie byłam pewna co to takiego. Masz rację co do zapachu, przebijają nawet maciejkę

Justynko

- irminka
Chciałam pokazać orliki, ale maki dzisiaj wygrały. Nie mogłam od nich odejść, jakby się ustawiały do zdjęć

[/ur
[url=http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/b291b3effb2efd57.html]

[url=http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/b291b3effb2efd57.html]