A tu moje najmłodsze Begonie szkarłatne sadzone bezpośrednio do donicy docelowej.
zauważyłem że moje inne begonie są wysokie czy to znaczy że zdziczały ale wyglądają bardzo ładnie i mają grube łodygi liście jak abarbar powiedzcie czy mam się nie bać o nie donice mają duże?
Moje begonie ,chwalić się nie ma czym bo Wasze juz dawno kwitną a mi dwie zgniły,kwitnąca miała być pełna i różowa czy pomarańczowa a jest czerwona a na pełną tez chyba nie wygląda ale kwitnie i to moja pierwsza begonia więc pokaże co wyhodowałam.Pomarańczowa lub różowa rośnie i widać już pąki a na dwie pozostałe jeszcze muszę poczekać.
Edwardzik pisze:niestety, ale tak jest, pozniej już nie ma takiego efektu i nie robi wrazenia
mimo to to pikny kwiatek
Ano pikny te pełne tak mają, że jeden jest pełny a drugi na tej samej gałązce pojedynczy, czekam na to drugie cosik bo wygląda jakby zaczątek niby liścia a w środku ma pączek biały
pozdrawiam wszystkich zawirusowanych ogrodem.
Violka
Z moich obserwacji wynika, że z jednej bulwy kwitną kwiaty zarówno pełne jak i niepełne. I taki stan utrzymuje się przez cały sezon. Domyślam się, że jeżeli odmiana jest o niepełnych kwiatach to pełnych u niej nie będzie, natomiast u odmiany o kwiatach pełnych może być i tak i tak.
Moje jak zwykle wybiegły za mocno w górę, staram się je teraz jakoś przerywać, żeby już bardziej nie wybujały. oczywiście już kwitną, chociaż jeszcze nie wszystkie. Nie wiem czy nie stoją zbyt gęsto.
Pełne czy niepełne, ale mocno obsypane kwiatami cieszą. Ostatnio tylko biegam z doniczką przy tych anomaliach pogodowych z balkonu do mieszkania by ją chronić przed połamaniem.