Ogród Biedronki641 cz.6
- Biedronka641
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 cze 2012, o 17:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogród Biedronki641 cz.6
Aniu ogrodowych mam 4 ale na razie jedna taka niebieska. Nic nie stosuje, jedynie sprzyja jej kwaśna ziemia.
A cóż wszystko zakwita. Zobaczymy jak będzie dalej.
Olu zaproponowałam Ci sadzonki, bo mam na tyle . Różowa rabatkę mam,ale jeszcze nie skończona. Bo nie da się wszystkiego poprzesadzać. Dawniej wsadzałam, gdzie było miejsce a teraz mając dużo roślin porządkuje to z miernym skutkiem.
Tawułki mam taką. Tylko 1 zakwitła .
Bodziszka mam, przetacznika też. Kupiłam w zeszłym roku. Lirope mam za dużo, bo rozrasta się. Chabra mam. Olu może kiedyś coś. Na razie powsadzałam moje chciejstwa i w końcu wyszłam z zaległości.
Mam problem, bo mi ryje kret,który przyszedł od sąsiada. Pewnie nie jeden. Ten Pan,żeby przegonić kreta ze swojej działki, to w dziury i korytarze lał wężem wodę a u mnie wszystko się podnosiło do góry. Było ugniatanie ziemi i podlewanie, by moje rośliny nie uschły. Dwa krety mąż złapał i wyprowadził daleko od mojego ogrodu, bo ponoć są pod ochroną. Szkoda,że moje rośliny takiej ochrony nie mają. kupiłam świecę i jutro będzie akcja. Może coś pomoże , bo tak dalej nie może być. Na kwiaty wydaje sporo i nie pozwolę by się marnowały.
Lubisz biel.
A cóż wszystko zakwita. Zobaczymy jak będzie dalej.
Olu zaproponowałam Ci sadzonki, bo mam na tyle . Różowa rabatkę mam,ale jeszcze nie skończona. Bo nie da się wszystkiego poprzesadzać. Dawniej wsadzałam, gdzie było miejsce a teraz mając dużo roślin porządkuje to z miernym skutkiem.
Tawułki mam taką. Tylko 1 zakwitła .
Bodziszka mam, przetacznika też. Kupiłam w zeszłym roku. Lirope mam za dużo, bo rozrasta się. Chabra mam. Olu może kiedyś coś. Na razie powsadzałam moje chciejstwa i w końcu wyszłam z zaległości.
Mam problem, bo mi ryje kret,który przyszedł od sąsiada. Pewnie nie jeden. Ten Pan,żeby przegonić kreta ze swojej działki, to w dziury i korytarze lał wężem wodę a u mnie wszystko się podnosiło do góry. Było ugniatanie ziemi i podlewanie, by moje rośliny nie uschły. Dwa krety mąż złapał i wyprowadził daleko od mojego ogrodu, bo ponoć są pod ochroną. Szkoda,że moje rośliny takiej ochrony nie mają. kupiłam świecę i jutro będzie akcja. Może coś pomoże , bo tak dalej nie może być. Na kwiaty wydaje sporo i nie pozwolę by się marnowały.
Lubisz biel.
- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Duuuza masz tą Annabellke.I cała w kwiatach. Szkoda tylko, że te kwiaty pokłada.
Biała jeżówka scwliczna.
Liliowce ładne.
Tawulki ;rudbekie piękne kwitnienia lata.Tylko ,żeby tego deszczu było więcej i częściej.
Oman już co kwitnie. O ,mój jeszcze nie.Ale wyrósł na 2 metry.
Biała jeżówka scwliczna.
Liliowce ładne.
Tawulki ;rudbekie piękne kwitnienia lata.Tylko ,żeby tego deszczu było więcej i częściej.
Oman już co kwitnie. O ,mój jeszcze nie.Ale wyrósł na 2 metry.
- Krychna
- Od: 23 mar 2010, o 19:27
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Alu, masz tak dużo pięknych roślin, mi w ogóle nieznanych
Urocze Hortensje, Liliowce, Kalie Moje Jeżówki dopiero pojedyńczymi kwiatami, a Twoje już tak obficie
Ten pełny jasny Liliowiec jest cudny, wiesz może jak się nazywa?
Urocze Hortensje, Liliowce, Kalie Moje Jeżówki dopiero pojedyńczymi kwiatami, a Twoje już tak obficie
Ten pełny jasny Liliowiec jest cudny, wiesz może jak się nazywa?
- marta64
- Od: 8 kwie 2018, o 19:35
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Alu! Trochę się człowiek zagapi a wątek pędzi z kopyta! Tyle kwitnień - no w końcu lato Co to pod wiązówką, takie różowe? śliczne pełnik chiński ma jeszcze odmiany?
Pozdrawiam! Marta
Ogród pod wierzbą 3
Ogród pod wierzbą 3
- Locutus
- Od: 17 kwie 2010, o 16:48
- Kontakt:
Niesamowite okazy u Ciebie jak zwykle...
Pozdrawiam!
LOKI
Pozdrawiam!
LOKI
-
- 10p - Początkujący
- Od: 23 mar 2014, o 15:11
Cześć, Alu.
Najlepszym dowodem na to, że masz niesamowity ogród jest to, że nie mam Ci, co zaproponować na wymianę, bo wszystko już masz!
Moja tawułka jest w nieco innym odcieniu różu, bardzo bladym. Stwarza wrażenie bardzo zwiewnej i moim zdaniem jest ładniejsza od białej. Czy chcesz, czy nie zrobię Ci jednak sadzonkę, ja już tak mam, że wszystkim wpycham rośliny! Jeśli Ci się nie spodoba, wywalisz na kompost. A może chciałabyś serduszka piękne (dicentra formosa)? Różowe lub białe (te pierwsze też ładniejsze), albo jedne i drugie...
Krety są pożyteczne, choć przyznaję, że uciążliwe. Oczyszczą Ci ogród z opuchlaków i innego robactwa. Przynajmniej taką ochronę mogą zapewnić Twoim roślinom. Zdaję sobie jednak sprawę, że Cię to nie pocieszy.
Właściwie białego koloru nie lubię. Dominującej bieli na ścianach wręcz nie trawię. Po prostu moje rabatki toną w cieniu i chciałam je jakoś rozświetlić. Wybór padł na białe rośliny, choć myślałam też o żółtych. Ale żółtych roślin tolerujących cieniste stanowisko jest dużo mniej. Przez lata zbierałam więc rośliny kwitnące na biało i już mi tak zostało...
Serdecznie Cię pozdrawiam.
Najlepszym dowodem na to, że masz niesamowity ogród jest to, że nie mam Ci, co zaproponować na wymianę, bo wszystko już masz!
Moja tawułka jest w nieco innym odcieniu różu, bardzo bladym. Stwarza wrażenie bardzo zwiewnej i moim zdaniem jest ładniejsza od białej. Czy chcesz, czy nie zrobię Ci jednak sadzonkę, ja już tak mam, że wszystkim wpycham rośliny! Jeśli Ci się nie spodoba, wywalisz na kompost. A może chciałabyś serduszka piękne (dicentra formosa)? Różowe lub białe (te pierwsze też ładniejsze), albo jedne i drugie...
Krety są pożyteczne, choć przyznaję, że uciążliwe. Oczyszczą Ci ogród z opuchlaków i innego robactwa. Przynajmniej taką ochronę mogą zapewnić Twoim roślinom. Zdaję sobie jednak sprawę, że Cię to nie pocieszy.
Właściwie białego koloru nie lubię. Dominującej bieli na ścianach wręcz nie trawię. Po prostu moje rabatki toną w cieniu i chciałam je jakoś rozświetlić. Wybór padł na białe rośliny, choć myślałam też o żółtych. Ale żółtych roślin tolerujących cieniste stanowisko jest dużo mniej. Przez lata zbierałam więc rośliny kwitnące na biało i już mi tak zostało...
Serdecznie Cię pozdrawiam.
Aleksandra
- delosperma
- Od: 20 mar 2012, o 00:52
Bardzo ładnie kwitnie biała pysznogłówka. Moją męczy mączniak.
Maria motyczką dziabnięta
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
- Biedronka641
Witam.
Dziś wróciłam nad ranem z wesela. Było cudownie , wybawiona i najedzona. Nogi spuchnięte i teraz odpoczywam.
Aniu anabuko hortensje podwiązałam ale ostatnio co dziennie pada a kwiatów sporo i wszystkie znów leżą.
Krychna to Dauble Riwer, tylko już przekwitał i tak wyszedł na zdjęciu.
Marta to krwiściąg zaczyna kwitnienie. Tak są jeszcze inne odmiany pełnika. Wcześniej mi kwitł inny.
Loki dziękuje ale w tym roku niby coś kwitnie ale kępy jakby mniejsze.
Olu tak mam sporo roślin i czas przystopować z nowymi chciejstwami. Krety niech ryja w polach a nie w ogrodach, bo zbyt dużo kupuje drogich roślin, by mi je niszczyły.
Marysiu wiele kolorów pysznogłówki mi wyginęła a biała szaleje z kwitnieniem.
Zapraszam na nowe fotki. Jedne pokaże z opóźnieniem, inne aktualne.
Mam w domu kibica ale nawet spokojnie ogląda mecz.
Frans Hals tzw krzyżak
[/URL
[url=https://imageshack.com/i/powkaI1Vj]
Werbena hastata
Deinanthe
Pozdrawiam i Dobranoc.
Dziś wróciłam nad ranem z wesela. Było cudownie , wybawiona i najedzona. Nogi spuchnięte i teraz odpoczywam.
Aniu anabuko hortensje podwiązałam ale ostatnio co dziennie pada a kwiatów sporo i wszystkie znów leżą.
Krychna to Dauble Riwer, tylko już przekwitał i tak wyszedł na zdjęciu.
Marta to krwiściąg zaczyna kwitnienie. Tak są jeszcze inne odmiany pełnika. Wcześniej mi kwitł inny.
Loki dziękuje ale w tym roku niby coś kwitnie ale kępy jakby mniejsze.
Olu tak mam sporo roślin i czas przystopować z nowymi chciejstwami. Krety niech ryja w polach a nie w ogrodach, bo zbyt dużo kupuje drogich roślin, by mi je niszczyły.
Marysiu wiele kolorów pysznogłówki mi wyginęła a biała szaleje z kwitnieniem.
Zapraszam na nowe fotki. Jedne pokaże z opóźnieniem, inne aktualne.
Mam w domu kibica ale nawet spokojnie ogląda mecz.
Frans Hals tzw krzyżak
[/URL
[url=https://imageshack.com/i/powkaI1Vj]
Werbena hastata
Deinanthe
Pozdrawiam i Dobranoc.
- maniolek
- Od: 21 gru 2016, o 17:45
Alu piękne kwitnienia u Ciebie, jeżówki szaleją widzę, moje coś słabo w tym roku i nie wiem co jest powodem.
- magry
- Od: 15 wrz 2009, o 19:20
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ładna kępka Deinanthe. Moje też ładnie rozrosły się.
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Górki,pagórki i reszta.
- Biedronka641
- cyma2704
- Od: 5 mar 2013, o 17:31
Alu jak zwykle podziwiam tarasowe kwiaty, to takie pracochłonne nasadzenia. Liliowce niesamowicie piękne, wyjątkowe odmiany.
Podejrzałam, że jabłonka obsypana owocami.
Dzięki za spotkanie i podarunek.
Podejrzałam, że jabłonka obsypana owocami.
Dzięki za spotkanie i podarunek.
-
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Witaj Ala,w twoim ogrodzie jak zawsze cudne kwitnienia i z wyprzedzeniem ,a rabatka z jeżówkami taka radosna ,piszesz ,że dużo ci znikło,ale i tak możesz być z nich dumna ,a na tarasie też tyle grupowo powieszonych donic ,u mnie nic nie wisi ,bo ja bym tego nie opanowała ,pozdrawiam