Dynia olbrzymia - wszystko o uprawie giganta cz.8
Re: Dynia olbrzymia - wszystko o uprawie giganta cz.8
Witam,
Chciałbym zacząć nawożenie dolistne.
Na ten moment podlałem dynie z nawozem Substral magiczna Siła do pomidorów ze składem NPK 09+09+27.
Zakupiłem teraz Krystalion pomarańczowy NPK 6+12+36. Jakieś rady co do nawożenia nim widziałem ze go stosujecie ;)
Zastanawiam się czy Krystalionem dolistnie czy może tylko podlewać tylko jak często?
Chciałbym zacząć nawożenie dolistne.
Na ten moment podlałem dynie z nawozem Substral magiczna Siła do pomidorów ze składem NPK 09+09+27.
Zakupiłem teraz Krystalion pomarańczowy NPK 6+12+36. Jakieś rady co do nawożenia nim widziałem ze go stosujecie ;)
Zastanawiam się czy Krystalionem dolistnie czy może tylko podlewać tylko jak często?
- Grigor
- 500p
- Od: 31 sie 2017, o 21:05
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Mam pytanie, mam Atlantis Giant i czy mogę odciąć pęd np. pół metra za dynią? Żeby nie szło już dalej tylko żeby karmiło dynię? I co podłożyć pod dynię?
- BobejGS
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 31 lip 2013, o 17:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Ja pod dynię kładę cieńką płytę plastikową, na którą sypie piasek. Inni widziałen stosują palety z jakimiś płytami, Styrodury i jeszcze inne rzeczy.
Co do obcinania pędu głównego, to ogólnie chyba się tak nie robi. Wkońcu im więcej liści tym lepiej, zwłaszcza jak niedługo choroby zaczną zjadać te starsze.
Co do Kristalonu to stosuje wg zaleceń na opakowaniu.
Moja jedna dynia miała wczoraj 30dap ale wynik nie jest za ciekawy.
-- 31 lip 2019, o 17:23 --
Jak chcecie uprawiać prawdziwe giganty, to szukajcie nasion z rodowodem, a nie opisanych Atlantic giant itd. Najlepiej prosto od hodowcy, a w Polsce jest już ich sporo.
Co do obcinania pędu głównego, to ogólnie chyba się tak nie robi. Wkońcu im więcej liści tym lepiej, zwłaszcza jak niedługo choroby zaczną zjadać te starsze.
Co do Kristalonu to stosuje wg zaleceń na opakowaniu.
Moja jedna dynia miała wczoraj 30dap ale wynik nie jest za ciekawy.
-- 31 lip 2019, o 17:23 --
Jak chcecie uprawiać prawdziwe giganty, to szukajcie nasion z rodowodem, a nie opisanych Atlantic giant itd. Najlepiej prosto od hodowcy, a w Polsce jest już ich sporo.
- ullak
- Od: 10 mar 2015, o 11:45
Jak wygląda ta Twoja mozaika, Błażeju?
Słomiany zapał, czyli u leniwego ogrodnika
Tilling the soil is the equivalent of an earthquake, hurricane, tornado, and forest fire occurring simultaneously to the world of soil organisms.
USDA
Tilling the soil is the equivalent of an earthquake, hurricane, tornado, and forest fire occurring simultaneously to the world of soil organisms.
USDA
- BobejGS
- Kontakt:
kinia34 Co to za dynia?
ullak Wygląda wręcz klasycznie. Liscie zielono-żółte w nieregularne plamy.
To moja mizernota. Wczoraj Dap30 i 447cm.
ullak Wygląda wręcz klasycznie. Liscie zielono-żółte w nieregularne plamy.
To moja mizernota. Wczoraj Dap30 i 447cm.
- Grigor
- 500p
- Od: 31 sie 2017, o 21:05
No dobra czyli nie obcinać. A co jeżeli mam 2 dynie na 1 "krzaku"? tą 1 mniejszą urwać? Ta większa jesz wielkości piłki do nogi.
- marcin10312
- 500p
- Od: 27 mar 2013, o 11:33
- Kontakt:
Błażej U mnie Dap 30 i 458 OTT według mnie rośnie dobrze. Jakie przyrosty u Ciebie?
Pozdrawiam Marcin
- BobejGS
- Kontakt:
Grigor Mierzysz przez 5najbliższych dni obwód obu i kasujesz która wolniej rośnie.
Marcin Nie mierze codziennie, więc ciężko stwierdzić przyrosty.
Marcin Nie mierze codziennie, więc ciężko stwierdzić przyrosty.
- ullak
- Od: 10 mar 2015, o 11:45
No właśnie obawiam się, że mi sprzedałeś tę mozaikę w nasionku, bo moja też tak wygląda.BobejGS pisze: ullak Wygląda wręcz klasycznie. Liscie zielono-żółte w nieregularne plamy.
Słomiany zapał, czyli u leniwego ogrodnika
USDA
USDA
- BobejGS
- Kontakt:
Raczej tegoroczna aura sprzedała to wielu osobom, bo wiele osób siało różne nasiona z różnych źródeł i wiele osób się skarzy ta te chorobę.
U mnie jeden krzak nie ma jej ale rośnie w zupełnie innym miejscu. To mój czarny koń na ten sezon.
U mojego kuzyna natomiast, krzak posadzony z nasionka z mojej zeszłorocznej, ma liście szerokie jak koła kolażówki. Jak to zobaczyłem wczoraj, to niedowierzałem że takie wielkie liście może mieć dynia.
U mnie jeden krzak nie ma jej ale rośnie w zupełnie innym miejscu. To mój czarny koń na ten sezon.
U mojego kuzyna natomiast, krzak posadzony z nasionka z mojej zeszłorocznej, ma liście szerokie jak koła kolażówki. Jak to zobaczyłem wczoraj, to niedowierzałem że takie wielkie liście może mieć dynia.
- BobejGS
- Kontakt:
marcin10312 pisze:Błażej Jakie przyrosty u Ciebie?
Marcin Ostatnio kręci 5kg na dobe.
Jak często nawozicie swoje dynie ?
Pozdrawiam Patryk