Ogródek mój i moich rodziców - Tulipan998 cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogródek mój i moich rodziców - Tulipan998 cz.2

Post »

Arturze,muszę przyznać,że ten wąski pasek smagliczki,w sumie w szczelinie,gdzie wydawaloby sięnie ma wcale miejsca bardzo mnie ujął.A całość szalenie zadbana.
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2008, o 09:08
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Lokalizacja: Podkarpackie - Sokołów Małopolski ok. 25 km. od Rzeszowa , Strefa klimatyczna 6a
Kontakt:

Post »

Witajcie drodzy forumowicze ;:31 .

Muszę przyznać , że z nieobecnością na forum troszkę zaszalałem... :oops:
Różne są tego powody... , nauki nie miałem ogrom , ale przez wczesne wstawianie i ilość godzin w szkole a zwłaszcza na praktykach czasem wolałem odespać lub położyć się z maseczką i plastrami ogórków na oczach niż włączyć komputer .
Przeszedłem też przez śmierć dziadka ( nie tego co z nami mieszka ) i zrozumiałem jak bardzo dziwnie jest to kiedy tej osoby już niema , kiedy przyjeżdża się na jej miejsce zamieszkania i widzi puste łóźko , szafę z ubraniami itd... :roll: . Moja mama przyjechała końcem Listopada i od tego czasu też trochę szalejemy , kilka razy byliśmy na zakupach czy w restauracji , żeby zabić jesienno - zimową taumę która już mnie dobija :roll: . Nie pisałem też przez to właśnie , że wszytsko w ogródku śpi , storczyki też , ale szykują się na wiosnę :D .
Przeszedłem też zatrucie rybą.. , koszmar.... i tygodniową grypę...

Ostatnie kilka dni zajmowałem się przygotowywaniem iluminacji świetlnych na zewnątrz szykuje się 1100 lampek , troszeczkę zaszalałem , ale przekonałem się też że te domy co pokazwyałem we wcześniejszych latach dekorowane dziesiątkami czy setkami tysięcy lampek wcale nie wyglądają na ubrane z gustem , ilość nie znaczy oryginalność :wink: , jutro będą fotki , namęczyłem się ale pięknie to wygląda :tan .

Widzę , że wątek zamarł.. , może treraz coś się rozkręci :) .

Agnieszko , Ewelino , Dalo , Ewo - Dziękuję za miłe słowa dzięki którym od razu poprawia się humor i pojawia uśmiech na twarzy :) .

Z okazji zbliżających się Świąt Bożego Narodzenia chciałem Wam wszystkim życzyć pięknych , spokojnych i zdrowych świąt spędzonych w gronie rodziny , dużo szczęścia i pogody ducha , wszelkiej pomyślności oraz spełnienia najskrytszych marzeń .
A tak prezentuje się moja tegoroczna choinka :

Obrazek

Obrazek

Moje chyba nie będą najpiekniejsze.... , bo między rodzicami nie klei się najlepiej , no ale w sumie najgorej nie jest.. :roll: .
Pozdrawiam serdecznie ;:167 .
|| Mój spis linków || Zagłosuj na nasze forum || Pozdrawiam , Artur ||
|| Prawdziwe piękno jest odblaskiem duszy. ~ Michel Quoist ||
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tulipanku!Teraz jasne,uważaj by się nie zatruć i nie złapać przeziębień,gryp,angin.Mam nadzieję,że między rodzicami się ułoży,jak to zwykle w czas świąteczno-noworoczny bywa.Ktoś w górze nad tym czuwa.
Masz przepięknie iluminowaną choinkę!Aż chciałoby się tam w okolicy przysiąść słuchając kolęd.
Serdecznie Cię z Konstantym pozdrawiamy z zalodzonego Podwórkowego,najlepiej by się było nad nim unieść i przefrunąć.
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Lokalizacja: Podkarpackie - Sokołów Małopolski ok. 25 km. od Rzeszowa , Strefa klimatyczna 6a
Kontakt:

Post »

Ewo - Witaj :D , ja cały czas uważam , ale czasem się nie da i i tak coś złapię... :roll: . Wczoraj było całkiem dobrze , po wigilii mnieliśmy gości , później na pasterkę i dzisiaj wstałem przed 12 w południe :lol: . Choinka naprawdę wygląda znacznie piekniej , zadbałem w tym roku żeby stanęła duża bo w zeszłym roku miałem mniejszą :wink: .

Teraz pora na tegoroczny wystrój na zewnątrz :D .
Do dekoracji jak już wspomniałem użyłem 1100 lampek . Marzy mi się jeszcze z 900/1000 lampek , ale nie chcę żeby rodzice przestraszyli się rachunków :lol: .

Altanka , garaże , huśtawka , tuja i balkon :

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Wejście :

Obrazek

Z pokoju gościnnego , przez okno :

Obrazek

Pozdrawiam serdecznie :wit
dawidbanan
---
Od: 29 cze 2009, o 13:22
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Balkon super wygląda :)
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Artur-oświetlenie prezentuje się znakomicie,ale weź pod uwagę,że od stycznia prąd drożeje o około 30%.
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Dawidzie , Ewo - dziękuję bardzo :) .

Ewo.... , nawet mnie nie strasz.... :shock: :shock: :shock: , wczoraj świeciły sie 10 godzin , wszyscy gasili po pasterce , dzisiaj pewnie za chwile wyłączę od godziny 16:30 się świecą... jutro też tak gdzieś , po sylwestrze przystopuję i będę krócej najwyżej świecił szczególnie gararze i huśtawke... tak gdzieś po 15 stycznia przestanę świecić . Dobrze jest.....
, trzeba się nacieszyć :lol: , w sumie drożeje od stycznia nie od grudnia.... Ale jestem nie mile zaskoczony szaleństwem oświetleniowym w Sokołowie jest kilka domów pięknie ubranych i prawie każdy coś tam jest przystrojony ale raczej symbolicznie , może nie na każdym osiedlu ale róźnicę z poprzednimi latami widać .
Dzisiaj jadąc do ciotki w nowszej części wsi domy bardziej zubierane , jednemu robiłem fotki ale nie bardzo powychodziły :wink: .
dawidbanan
---
Od: 29 cze 2009, o 13:22

Post »

Tulipan998 pisze:Dzisiaj jadąc do ciotki w nowszej części wsi domy bardziej zubierane , jednemu robiłem fotki ale nie bardzo powychodziły :wink: .
Ale pokazać możesz :wink:
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Proszę bardzo :wink: :

W zeszłym roku mieli ładniej trochę te światełka założone , ale w żeczywistości to wygląda oczywiście ładniej niż na fotkach .Wyraźne zdjęcie było ciężko zrobić bo dom jest daleko od drogi dość . Tam po prawej stronie były jeszcze 2 choinki ale nie uchwyciłem :

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Jagusia
1000p
1000p
Od: 24 lis 2007, o 18:02
Kontakt:

Post »

Witaj Artur :)

Przychodzę z rewizytą i nie mogę się napatrzeć :) Śliczne tulipany, begonie, trawnik i inne kwiaty że o storczykach już nawet nie wspomnę. Będę na pewno częstym gościem w Waszym ogrodzie.
A taki pomysł spróbuję wykorzystać, jeśli pozwolisz :D
Obrazek
Nie traktuj życia serio i tak nie wyjdziesz z niego żywy!
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
Awatar użytkownika
stasia109
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lip 2008, o 10:44

Post »

Piękne choinki, a skalniak :shock: - marzenie. Gratuluję. ;:138 ;:138 ;:138
Adresy do moich wątków
Zwierzęta też odczuwają głód, pragnienie, ból, strach... i to już powód by nie zadawać im cierpienia i krzywdy.
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Tulipanie w N.Roku.Oprócz prądu drożeje gaz,woda i ścieki,dobrze,że zimą nie trzeba ogrodu podlewać,a i domowym skąpimy...Wiesz,że biedronkowy krzewik kawy odpukać radzi sobie wcale nieźle?
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witam serdecznie gości miłych :wit .

Jagusiu - Dziękuję bardzo :D , zapraszam jak najczęściej . Niestety storczyki się ostatnio lenią :? i to zbyt dlugo... . Oczywiście możesz jaknajbardziej odgapić i miło mi , że ten malutki skalniaczek Ci się tak podoba :) .

Stasiu- Dziękuję :D , ale nie ma w tym nic aż tak szczególnego , takiego co by mogło być marzeniem. :lol: :lol: :lol: ... . Pare tuj , które mają teraz 11 rok , a skalniaczek mikroskopijnych rozmiarów i widze , że chyba będzie potrzeba wymienic rojniki bo coś gniją... :roll: .

Ewo- No niestety ten nowy rok znowu zaczął się od podwyżek i mówią "Żeby ten rok był lepszy niż ten stary.... " :;230 . Tragedia normalnie z tymi opłatami...
To ciesze się razem z Tobą :D . Mnie znowu mama zrobiła rewir domowych , komuś dała mojego beniamina jak poszedłem do szkoły :shock: :shock: , myślałem że mnie szl*k trafi.... Kupiła komodę i nowy telewizor i musiała miejsce zrobnić.. , tak że i w domu mało miejsca na kwiaty.. Storczykom rosną tylko liście , pęd ma tylko 1.... .Widze , że żąden kwiatek zabardzo nie lubi u nas w domu rosnąć tak szczerze... :roll: , zbyt duża ciasnota...

:wit
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”