Ogród Oli , sezon 2011

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Gencjana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sty 2010, o 22:14
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród Oli , sezon 2011

Post »

Witaj, Olu. Zazdroszczę Ci zawilca greckiego. Kilka razy kupowałam, ale chyba trafiłam na stare cebulki (czytałam w T.O o takich
praktykach), wreszcie w ub.roku udało się, skromnie zakwitł, a w tym nie ma po nim śladu. Zastanawiam się, co źle robię. ;:223
W dodatku Twój ma mój ulubiony kolor. Czy Twoja morela nie zmarzła? Moja (młoda) nareszcie pięknie zakwitła i tej mroźnej
kilka dni temu nocy wszystkie kwiaty zmarzły. :( Ciekawa jestem, czy te róże , które padły, kopczykowałaś ?
Pozdrawiam.Adrianna
Moje wątki Aktualny
ida74
---
Od: 10 kwie 2008, o 17:03
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

U mnie na owocowych pączki to pod szkłem dobrze powiększającym trzeba oglądać :shock:
Anemon piękniusi :wit
Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 maja 2008, o 14:28

Post »

Moja morelka ma też takie jasne kwiatki, a u sąsiada kwitnie na różowo.
W tym roku mam wrażenie że czas w ogrodzie płynie jakoś szybciej, cesarskie korony niedawno wylazły a Twoja już ma pąki....
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

Wczoraj o mało co nie wpadłam w ekstazę, bo zakwitł mi pierwszy tulipan.
Ciekawe, co zrobiłabym, gdyby w moim ogrodzie było już tak kolorowo, jak u Ciebie :lol:
Olu kiedy zrobiło się, tak fantastyczne kartki ;:oj to haft xxx to pikuś.
Co prawda na pierwszy raz mogłaś wziąć kanwę 11 czy 14, ale wtedy obrazek byłby większy.
PS. W jakiej technice wykonane są kartki ?
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
Altika
500p
500p
Od: 29 mar 2011, o 13:05

Post »

Olu zaniemówiłam, w jakim klimacie ty mieszkasz ? Kwitnące owocowe? Mnie chyba wiosna omija szerokim łukiem, bo jeszcze wszystko śpi. Chociaż na forum oczy nacieszę :D
Awatar użytkownika
Zabeczka101059
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lis 2008, o 14:14

Post »

Ola aż mi się nie chce wierzyć ;:oj już Ci tak wszystko kwitnie
musi być u Ciebie o wiele cieplej ;:108 a różami się nie martw ;:168
u mnie to samo :( takie to już żywoty ogrodników ;:196
Pozdrawiam -Dzidzia
aktualny,
spis wątków,
Awatar użytkownika
RomciaW
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 gru 2008, o 20:58

Post »

Olu pięknie kwitną owocowe ;:138 Karteczki cudne ;:138 Ja też mam trzy ciemierniki ,ciekawe jak przezimowały wszędzie słyszę że zmarzły :cry:
Awatar użytkownika
JolantaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2008, o 14:52

Post »

Twoja wiosenka już strasznie rozbujała. ;:138
Mam zawilca greckiego ,ale jak na razie wypuścił tylko jeden listeczek i 0 kwiatuszków .Może jeszcze się wysili . ;:224
Awatar użytkownika
ada.kj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 12:03

Post »

Mój zawilec grecki kwitnie podobnie jak Twój - dwoma kwiatkami. Zazdroszczę, że cesarska korona zakwitnie - moim mróz wielkanocny ściął kwiaty i już nie zakwitną chyba. Wszędzie na działkach drzewa owocowe w pąkach - jak nie przyjdzie jakieś znów mrozisko to może w tym roku będzie troszkę owoców. Jestem to jednak jeden z najpiękniejszych okresów roku - kwitnące drzewa owocowe.
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
Awatar użytkownika
maniusika
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 20:50

Post »

Ale kolorowo u ciebie , mnie wzeszła tylko jedna korona a miałam 5 , muszę zobaczyć czy mi zakwitnie ,, U mnie jest zimnie to i kwiaty mniejsze ale pięknie kwitną żonkile ,chociaż w tym roku mają tylko po 2-3 kwiatki na kępce tulipanów tez będzie mało kwitnąć , urosły w liście ,, Tylko stara odmiana nie zawiodła i będzie czerwono na rabatce .. Potrzeba trochę ciepła aby wszystko zaczęło się zielenić , dopiero będzie pięknie , teraz nawet brzozy czekają na ciepło ..
zapraszam do mego ogrodu..Janka
Moje -marzenia-maniusika -IV
Mój album
Awatar użytkownika
AAleksandra
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2009, o 10:19

Post »

Witajcie kochane dziewczyny ;:196

Przepraszam, że tak mi jakoś nie idzie pisanie ? Zdaje się, że jednak nie potrafię otrzepać się i nie spływa po mnie jak po kaczce .. Historia zawirowań na forum bardziej mnie poruszyła niżbym tego chciała. Już parę podejść robiłam do pisania, ale jakoś nie szło. Jednak ciągle podglądam Wasze poczynania , nie zawsze zostawiając ślad. Pozwólcie, że tak ogólnie teraz Wam odpowiem:
Dziękuję za uświadomienie, że mam zawilca greckiego Kupiłam cebulki jesienią w PNO-się. Miała to być mieszanka anemonów. Wyszedł tylko jeden kolor. Rozpoczynają otwierać się inne cebulowe z tej firmy. Na razie nie mogę ich zidentyfikować. Gdy to mi się powiedzie, zostaną podpisane.
Morela młodziutka i posadzona w zaciszu. Może uda się doczekać owoców na spróbowanie. Za to w ciągu 10 lat od posadzenia migdała, tylko raz dojrzało kilka ?owoców?. Przeważnie majowe przymrozki robią swoje, bo to drzewko wcześnie kwitnie.
Jeżeli chodzi o kopczykowanie róż, to nie zrobiłam zbyt dużych kopczyków. Jedynie jesiennie sadzone dostały prawie po całości i .. chyba żadna nie przetrwała.
Cesarskie korony dziwnie się zachowują. Dwie są całkiem karłowe i nie wiadomo kiedy zakwitną a jedna teraz kwitnie a posadzona jest jakiś metr dalej
Iwono, kartki są wykonane w technice pergamino. A z haftem ? następna praca już będzie poprzedzona solidnym przygotowaniem.
Ciemierniki rosną u mnie drugi sezon. Kwitną kilkoma kwiatkami. Raczej nie powalają urodą.

A w domu zakwitł mi amarylis z cebuli, którą przetrzymałam z zeszłorocznego kwitnienia:
Obrazek Obrazek

A teraz coś z ogrodu:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Pozdrawiam serdecznie,
moje wątki
Awatar użytkownika
Altika
500p
500p
Od: 29 mar 2011, o 13:05

Post »

:shock: Pięknie w Ciebie -ja się nie mogę doczekać mojego migdałka ani tulipanów -ale jak zajrzę do Ciebie to weselej się robi ;:196
Awatar użytkownika
Ewa_tuli
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2012, o 22:03

Post »

Ale ładne tulipanki. Śliczne ;:oj
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”