Pomidorki koktajlowe - 2cz.
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 26 cze 2012, o 12:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Pomidorki koktajlowe - 2cz.
tysonka, będziesz zadowolona, pisałam o nim w akcji wymiany nasion,
pomidorek super w smaku, duże ilości owoców na gronie, wystarcza mu nawet 10-cio litrowe wiadro żeby rósł
słodki malinowy, ale nie rozmemłany smak i konsystencja, może poleżeć, owoce do mrozów, prowadzenie na dwa pędy to jest maximum,
najlepiej na jeden.
Nic sobie nie robi z ogłowienia, trzeba pilnować, i ogławiać wielokrotnie
Najwcześniejszy koktajlowy jaki miałam.
pomidorek super w smaku, duże ilości owoców na gronie, wystarcza mu nawet 10-cio litrowe wiadro żeby rósł
słodki malinowy, ale nie rozmemłany smak i konsystencja, może poleżeć, owoce do mrozów, prowadzenie na dwa pędy to jest maximum,
najlepiej na jeden.
Pozdrawiam, Agata.
-
- 200p
- Od: 22 sty 2013, o 21:26
Ula /nik forumowy ugot/
odezwij się do mnie na pocztę prywatną.
Ja jeszcze nie mam uprawnień do pisania na pocztę FO.
pozdrawiam
Krystyna
odezwij się do mnie na pocztę prywatną.
Ja jeszcze nie mam uprawnień do pisania na pocztę FO.
pozdrawiam
Krystyna
-
- 500p
- Od: 20 lut 2012, o 13:17
pomidorzanka pisze:tysonka, będziesz zadowolona, pisałam o nim w akcji wymiany nasion,
najlepiej na jeden.
Pomidorzanka, wielkie dzięki, przyznam, że umknęła mi Twoja odpowiedź To super, że nadaje się do donic - tak się rozkręciłam z pomidorami, że rozpaczliwie szukam wśród moich odmian takich, które będę mogła uprawiać w donicach.
Dzięki też za pozostałe informacje, bardzo się przydadzą
Wysiałam wczoraj koktajlowycherry-czereśniowy..Oczami wyobrazni już widzę jak je zajadam.
-
- 50p
- Od: 27 maja 2011, o 11:21
Ja rownież wysiałam cherry oraz pokusę. W zeszłym roku miałam dodatkowo koktajlówkę żółtą gruszkową oraz black cherry, ale nie podbiły mojego serca...
- Dagmara
- 200p
- Od: 24 mar 2010, o 18:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Tak się mówi ,że są "czarne" ale one są bardziej brązowe i bordowe niż czarne .
A najbardziej czarny to chyba będzie koktajlowy Black galaxy.
A najbardziej czarny to chyba będzie koktajlowy Black galaxy.
Gdy człowiek stawia sobie granice tego co zrobi, stawia sobie też granice tego co może zrobić .
-
- 20p - Rozkręcam się...
- Od: 29 maja 2011, o 10:33
Jest też black cherry.
Co w tym roku siejecie z koktailówek?. Może jakieś nowe odmiany, moze nawet sprowadzane? .
Czy ktoś miał z was odmiany wiszące Pendulian red oraz Gartenperle?.Podobne są te odmiany do siebie jeśli chodzi o pokrój krzaka? I smak ? . Może ktoś ma porównanie?.
Czy ktoś miał z was odmiany wiszące Pendulian red oraz Gartenperle?.Podobne są te odmiany do siebie jeśli chodzi o pokrój krzaka? I smak ? . Może ktoś ma porównanie?.
Aga
- santana51
- 500p
- Od: 13 maja 2012, o 18:01
Ja miałem żółtą gruszeczkę oraz pokusę, jakoś obydwie nie przypadły mi do gustu, mam chęć posiać black cherry i w związku z tym mam pytanie czemu one nie przypadły ci do gustu?.Bidi pisze:Ja rownież wysiałam cherry oraz pokusę. W zeszłym roku miałam dodatkowo koktajlówkę żółtą gruszkową oraz black cherry, ale nie podbiły mojego serca...
- Pozdrawiam Jurek
-
- 50p
- Od: 27 maja 2011, o 11:21
Wyobrażałam sobie,że black cherry będzie bardzo słodkim pomidorem, a okazał się pozbawiony smaku, nieco wodnisty. Uwaga, bo sporo się rozrasta - u mnie na balkonie miał ponad 2metry.
Mam jakąś dziwną chińską odmianę którą producent zaleca sadzić w rozstawie 20x20cm.
Zapewnia też że radzi sobie cały rok w warunkach domowych.
Zapewnia też że radzi sobie cały rok w warunkach domowych.
- santana51
- 500p
- Od: 13 maja 2012, o 18:01
Dziękuje za odpowiedź w takim razie u mnie też niema racji bytu, to co Ty sądziłaś o black cherry ja sądziłem o pokusie i też czułem się rozczarowany, a taka kusząca nazwa .Bidi pisze:Wyobrażałam sobie,że black cherry będzie bardzo słodkim pomidorem, a okazał się pozbawiony smaku, nieco wodnisty. Uwaga, bo sporo się rozrasta - u mnie na balkonie miał ponad 2metry.
- Pozdrawiam Jurek