Mieczyki dzielimy się doświadczeniami cz.2
Re: Mieczyki podzielmy się doświadczeniami cz.2
Podsypuje się po to aby były wyżej podparte a tym samym nie przewracały się.
- Anitaaa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 maja 2008, o 14:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
ewa2019
Nawozu tez możesz podsypać lub podlać,mieczyki są żarłoczne.
Nawozu tez możesz podsypać lub podlać,mieczyki są żarłoczne.
- ewa2019
- 1000p
- Od: 6 sty 2012, o 21:42
Dzięki, wystarczy gnojówka z pokrzywy? czy trzeba czegoś więcej? Mam jeszcze gnojówkę z czosnku i ze skrzypu.
Pozdrawiam Ewa
- Anitaaa
- Kontakt:
Ekologicznych nawozów nie stosuję przy mieczykach mam na polu.
Gnojówkę z pokrzywy stosowałam dawno temu jak miałam mieczyki w ogrodzie, efekt był zadowalający o innych nie wiem.
Gnojówkę z pokrzywy stosowałam dawno temu jak miałam mieczyki w ogrodzie, efekt był zadowalający o innych nie wiem.
Witam, w tym roku odpukać mam piękne mieczyki. Są wysokie, jeszcze nie kwitną, ale zapowiadają się ładnie, co prawda pryskam ich regularnie na przemian środkiem bakteriobójczym i od szkodników. Może jutro w wolnej chwili ich cyknę. Ale skoro już rozmawiacie o nawozach, to napisz Anitko jaki nawóz najlepszy na duży przyrost cebulek.
- Anitaaa
- Kontakt:
Halinko co do nawozu ostatnio stosuję dolistne typu florovit,oczywiście przed sadzeniem dostały nawóz superfosfat w tym roku.
Czy może mi ktoś udzielić podpowiedzi , jeśli zastosuję oprysk na mieczyki przeciwko szkodnikom tj. wciornastkom , to mogę dolać do
oprysku nawozu w płynie typu Florovit , Ekolist ? można mieszać środki owadobójcze z nawozami ?
oprysku nawozu w płynie typu Florovit , Ekolist ? można mieszać środki owadobójcze z nawozami ?
- Anitaaa
- Kontakt:
Potwierdzam też
Należy dodać też środek przyczepiający,liście mieczyka mają woskowy nalot szybko spływa ciecz.
Należy dodać też środek przyczepiający,liście mieczyka mają woskowy nalot szybko spływa ciecz.
Dzięki za podpowiedź ... Anitko gdzieś twój post mi mignął przed oczami , ale teraz nie mogę go znaleźć
Pisałaś o dodaniu do cieczy chyba szczyptę cukru i kilka kropli płynu do mycia naczyń Ludwik , a może być inny ?
bo u mnie w kuchni innego się używa .
Pisałaś o dodaniu do cieczy chyba szczyptę cukru i kilka kropli płynu do mycia naczyń Ludwik , a może być inny ?
bo u mnie w kuchni innego się używa .
- Annar13
- 1000p
- Od: 4 maja 2012, o 12:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
ja dodaję jakiegokolwiek płynu do mycia naczyń do oprysku... nie koniecznie Ludwika ;)
Mam akurat remont w domu i przy wczorajszym myciu ścian mydłem malarskim (szarym technicznym) wyczytałam, że je również się dodaje jako dodatek do płynów grzybobójczych ;)
Mam akurat remont w domu i przy wczorajszym myciu ścian mydłem malarskim (szarym technicznym) wyczytałam, że je również się dodaje jako dodatek do płynów grzybobójczych ;)
U moich są już kłosy więc czekam cierpliwie.
- Anitaaa
- Kontakt:
Adamie odrobinę cukru dodaje się jak się pryska na wciornastki ,by wyszły na zewnątrz.