Ogród w lasku

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród w lasku

Post »

To fakt,piękna ,dostoja róża :wink: a kolor ,,,,aż bije pozytywnie po oczach :wink:
Awatar użytkownika
Locutus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2010, o 16:48
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Heh... Jak tak sobie wspominam całą moją edukację, to też uważam, że liceum było najpiękniejszym jej okresem. Oczywiście, że nie był to okres bezproblemowy, ale jednak często i chętnie wracam doń myślami...

...chociaż teraz też nie narzekam... Praca magisterska w laboratorium, gdzie profesorowie urządzają bitwy na śnieżki z doktorami habilitowanymi (ba, gdzie można zarobić śnieżką w łeb nawet przy stanowisku laboratoryjnym ? mam nadzieję, że kolumny do oczyszczania DNA tego nie odchorują), gdzie czasami odbywają się wyścigi krzeseł na kółkach ? w których udział biorą doktoranci, ludzie na stażach postdoktoranckich oraz inżynierowie ? a kibicują im naukowcy ? też ma swoje uroki. :-P

Pozdrawiam!
LOKI
Awatar użytkownika
konwalia12
1000p
1000p
Od: 24 lut 2012, o 19:59

Post »

Dziękuję wszystkim za wsparcie i pocieszenie. To bardzo wiele dla mnie znaczy kochani ;:196 ;:167 ;:cm

lulka- dokładnie. Czymże jest człowiek bez jego rytuałów codziennego marudzenia? :;230 Mi już przeszło. Przecież już tylko tydzień i będę szaleć z wysiewaniem roślin! No i mam ogromną nadzieję, że za dwa tygodnie już powolutku wiosna nadejdzie. ;:131

cccc1969- wiesz co? Akurat ta kawa nie miała zbyt pięknego zapachu. Ale kiedy była podgrzewana na tym kremowym świeczniku (który pokazywałam wcześniej) zapach unosił się dużo lepszy, właściwie prawdziwie aromatycznej kawy ;:333

drewutnia- nie dziwię się. Każdy kto jest starszy chciałby być młodszy. Mi szczerze to się nie spieszy specjalnie do dorosłości. Wolałabym się teraz zaczymać na tylu latach ile mam. A jeśli chodzi o Twoje pytanie to mogę powiedzieć, że oczywiście rozumiem co masz na myśli, ale popatrz też na to z mojej perspektywy. Wszystko przede mną, a przyszłość teraz nie jest taka pewna. Ciężko jest w Polsce z pracą, a wiadome, lepiej by było mieć ją tutaj, a nie za granicą. Młodość ma wiele zalet i dobrze o tym wiem.. Tylko po prostu czasami dobija mnie ta myśl, że tyle nerwów trzeba zjeść, żeby do czegokolwiek dojść.

Arkadius121- jak zwykle dużo pochwał :oops: ale cieszę się, że Ci się podoba. Wpadaj jak najczęściej ;:168

robaczek_Poznan- wiosna tuż tuż i o tym trzeba pamiętać! :tan Ale będzie radocha, już to czuję po kościach.. Będziemy szaleć na ile tylko organizm nam pozwoli i na ile wyrobi! ;:306 Trzeba wkońcu pozbyć się tego nadmiaru energii ;:134

morango- dziękuję ;:168 w tym roku powinna być dużo ładniejsza (o ile przeżyła przesadzanie).

anabuko1- ;:196

Locutus- uff... no przyznam, łzy mi ze śmiechu poszły jak to czytałam. :;230 Jakoś ciężko mi sobie wyobrazić takie sytuacje, ale to musi być po prostu powalające ;:306 Widać w karierze zawodowej, nawt poważniejszej- jakby się mogło wydawać- nie brakuje rozrywek.. ;:224 Ale rację przyznaję- czasy liceum to piękny okres, jeśli się tylko umie to dostrzec, co mi się wydaje nie jest trudną rzeczą ;:131

Wiosno! Pospiesz się! Czekamyyy! ;:145
Ogród w lasku
Krótki filmik o moim ogrodzie
Jeśli umiecie patrzeć, zobaczycie, że cały świat jest ogrodem. Anusia
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

konwalia12 pisze:(...)wiosna tuż tuż i o tym trzeba pamiętać! :tan Ale będzie radocha, już to czuję po kościach.. Będziemy szaleć na ile tylko organizm nam pozwoli i na ile wyrobi! ;:306 Trzeba wkońcu pozbyć się tego nadmiaru energii ;:134
(...)
...i kilogramów :lol:
Już się nie mogę doczekać :tan
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
mewa
1000p
1000p
Od: 25 paź 2009, o 17:13
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ja już tez nie mogę się doczekać zrzucenia kilogramów ;:306 ;:306
Pozdrawiam. Ewa
Awatar użytkownika
Locutus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2010, o 16:48
Kontakt:

Post »

Ano lepiej trafić nie mogłem. ;-)

Pozdrawiam!
LOKI
Awatar użytkownika
konwalia12
1000p
1000p

Post »

robaczek_Poznan, mewa- ano dziewczynki, będzie co zrzucać po chociażby Tłustym Czwartku czy innych imprezach przed rozpoczęciem postu, hihi ;:173 ;:36

Locutus- nic tylko pozazdrościć! :;230
Ogród w lasku
Awatar użytkownika
konwalia12
1000p
1000p

Post »

To może jeszcze coś zielonego i wiosennego przed rozpoczęciem kolejnego tygodnia ;:173

Obrazek

Obrazek

Jeszcze tylko 5 dni i będzie wielki wysiew!! :tan :tan :heja :heja
Ojej, ależ się nie mogę doczekać.. ;:108
Ogród w lasku
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

a co to ma być za te 5 dni :?: :?: :?: Pierwiosnek bialutki---ładniutki :wink:
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2010, o 19:18
Kontakt:

Post »

Piękne prymulki :)
Co będziesz wysiewać :) Aniu ;:65 z taką dokładną datą :D ?
Awatar użytkownika
D-M
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lis 2009, o 00:06

Post »

A te kropelki są fajne aż się poczuło wiosnę :wink:
Ostoja spokoju...
Pozdrawiam Daria
Awatar użytkownika
konwalia12
1000p
1000p

Post »

Aniu droga, pisałam przecież: WYSIEW!!! :tan :tan
A co mam zamiar wysiać jest na wcześniejszych stronach. Wysieję może nie jakieś szokujące liczby roślin, bo ok. 20, ale to wina miejsca. Gdybym go miała więcej- to tak i owszem.. siałabym ile tylko dusza zapragnie! Dla mnie to zawsze przeogromna frajda. Jak na razie wysiałam dopiero kobeę (z bardzo złym rezultatem- ani jedno nasionko nie wzeszło) i żeniszek, który powinien lada chwila się pokazać... A może to ja tak te biedne rośliny peszę, że nie chcą się wzbić znad ziemi? Wkońcu mogą nie lubić jak ktoś się tak bez ustanku gapi i troszczy o nie... Może wolą więcej swobody? :;230
Pierwiosnek ten ma w rzeczywistości kolor żółtawy, ale to zdjęcie trochę przerobiłam i dlatego jest takie zamglone, przy czym kolor wyszedł trochę jaśniejszy.
Ogród w lasku
Awatar użytkownika
konwalia12
1000p
1000p

Post »

Kasiu, po rostu zaplanowałam sobie, że wysieję większość roślin od koniec lutego, bo wcześniej nie ma za bardzo kiedy. A ja jak sobie coś zaplanuję to się tego trzymam.. aż za bardzo. ;:145 No więc skoro to pytanie się nasila, napiszę co mam zamiar wysiać:
- wilec Heavenly Blue
- rudbekia wysoka
- lwia paszcza
- kroplik
- aster igiełkowy
- motylek
- gailardia
- orlik ciemny

O ile czegoś nie pominęłam to na ten tydzień to będzie tyle. Resztę będę siać w późniejszym terminie. :)

Dario, poznajesz może z jakiej to roślinki?? :) Wydaje mi się, że to dosyć proste pytanie. ;:131
Ogród w lasku
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”