W ogrodzie u Gosiaczka

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Sylwia85
1000p
1000p
Od: 24 lut 2013, o 16:57
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: W ogrodzie u Gosiaczka

Post »

Witaj Gosiu
Bardzo, bardzo podoba mi się Twoja fontanna. ;:180 Zamawiałaś przez internet czy kupiłaś u siebie?
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Naparstnica mocno się sieje. To na szczęście roślina dwuletnia, więc rozsadza się siewki tam, gdzie potrzeba, a resztę wyrzuca, bo robi się czasem kożuch roślin. Można też przerywać. W następnym roku cieszy nas kwiatami i znów się sieje :D Uwielbiam te kwiaty :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
gogo76p
500p
500p
Od: 23 maja 2012, o 18:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Gorąc taki, że nic mi sie nie chce robić w ogrodzie :? jest po 19 a u mnie na termometrze 31 ;:oj szkoda roślinek ,bo podlewam dopiero, jak słońce sie schowa jedynie na balkonie i donice w ciągu dnia podlewałam ufff...

ewamaj66 mi też naparstnica sie podoba i mam nadzieję, że siewki będą ładne jak mówisz ,że się rozsiewa :D
Sylwia85 fontannę kupiłam w Ob. ,bo na oczko to nie bardzo mam miejsce ,chociaż działka spora :D chciałam wodę koło miejsca, gdzie sie siedzi i odpoczywa najczęściej, ale oczko by mnie wykończyło chyba, bo z tej strony sąsiad ma dużo drzewek owocowych i liście i wszystko inne bym miała w tym oczku .Zostało wiec postawione na fontannę :D efekt zamierzony jest, bo przyjemnie się odpoczywa słysząc plus wody :D
e-babcia dziękuję ci bardzo :wit
kilka zdjęć różyczek okrywowych
Obrazek

to akurat cała w pąkach pnąca róża

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
wiolamanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 cze 2012, o 20:12

Post »

Gosiu śliczna i bardzo delikatna róża pnąca ;:215
Awatar użytkownika
Sylwia85
1000p
1000p
Od: 24 lut 2013, o 16:57

Post »

:wit , dziękuję za informacje ;:196 , piękne różyczki, i jaśmin jego zapach- uwielbiam. Kiedyś kupiłam jaśmin i cieszyłam sie jak miał pączki ale okazało sie że jest nie pachnący wiec w tym roku dokupiłam mały krzaczek pachnącego i posadziłam w pobliżu domu.
pozdrawiam i miłego dnia.
Awatar użytkownika
Kochammmkwiaty
1000p
1000p
Od: 25 maja 2012, o 09:30
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

widzę, że u Ciebie prym też wiodą teraz jaśminowce - wącha i się upajaj piękny zapach :wit
Agnieszka :) wątki: cz1 ,cz2,cz3 - aktualna
Mój blog - zapraszam :),
"Tylko od Ciebie zależy jak będziesz się czuła w swoim życiu"
Awatar użytkownika
misiaczekm
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2009, o 19:32

Post »

gogo76p pisze:Gorąc taki, że nic mi sie nie chce robić w ogrodzie :? jest po 19 a u mnie na termometrze 31 ;:oj szkoda roślinek ,bo podlewam dopiero, jak słońce sie schowa jedynie na balkonie i donice w ciągu dnia podlewałam ufff...

to akurat cała w pąkach pnąca róża

Obrazek
Dokładnie, okrutnie gorąco... za to jak słońce zajdzie od razu przychodzi chłód syberyjski, aż cielaki po plecach liżą...

Mogłabyś mi tą różę pokazać w pełnej krasie?
Awatar użytkownika
gogo76p
500p
500p

Post »

Jejciu...dziś to najlepiej cały dzień przesiedziałabym w lodówce :;230 a to przez ten upał :D teraz jest już trochę chłodniej około 17 grzmiało i zapowiadało się na deszcz ,ale niestety u mnie ani kropelki :( może w nocy jeszcze coś popada a jak nie to trzeba czekać do jutra

misiaczekm jak tylko zakwitnie lada moment to wstawię zdjecie :D
wiolamanka dziękuję bardzo ;:196
Sylwia85, Kochammmkwiaty jaśminowce piękne a mój jest pachnący, więc jeszcze bardziej go lubię :D ...ale mszyce też go bardzo lubią bo ma je co roku :evil: a w tym roku są wyjątkowo uciążliwe ;:223

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

U mnie prawie nie było mszyc na jaśminowcu. Wszystkie siedziały na różach :evil:
Róże cieszą oczy :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
x-ja
---
Od: 11 wrz 2008, o 19:15

Post »

gogo76p pisze:.... teraz jest już trochę chłodniej około 17 grzmiało i zapowiadało się na deszcz ,ale niestety u mnie ani kropelki :( może w nocy jeszcze coś popada a jak nie to trzeba czekać do jutra
No , u mnie też pogrzmiało momentami całkiem całkiem i ...na tym się kończyło :roll: w nocy też ani kropelki , czekam do wieczora jak nic się nie wykluje to ostre podlewanie . Jaśminowca zazdraszczam ;:224 swojego miesiąc temu wycięłam aż przy samej ziemi . Poszłam wyciąć po zimie suche gałązki a się okazało , że od samego dołu po czubki gałązek oblepiony był tarcznikami /misecznikami ;:145 jako że rósł blisko studni , zrezygnowałam z chemii na rzecz siekierki .
Odrobiny chłodku i deszczyku życzę :wit
Awatar użytkownika
roza333
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 maja 2010, o 11:30

Post »

U mnie trochę pokropiło i po deszczu :(
Awatar użytkownika
gogo76p
500p
500p

Post »

A u mnie przeszła mała burza ,ale za to z porządnie popadało i podlało wszystko :D roślinki cieszą sie niesamowicie, bo co deszcz to deszcz a nie lanie z węża ;:138 cały czas jeszcze lekko kropi :D
roza333 :wit
tija a jak dziś z deszczem u ciebie? szkoda twojego jaśminowca :(
ewamaj66 ty masz takie piękne róże :D a te wstrętne mszyce są niestety niewskazane na takich slicznych kwiatkach :wit

Moje dwie nowe rabatki

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2006, o 18:37

Post »

Gosiu ale wspaniale trafiłam - nowe rabatki zrobiłaś - taki upał a przy tym przecież trzeba fizycznej pracy i to sporo. Mam nadzieje,że ktoś Ci pomagał.
Napisz z czego składa się kompozycja na każdej z nich.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”