Kawon ( arbuz ) - część 3
-
- 200p
- Od: 26 sty 2013, o 16:09
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Kawon ( arbuz ) - część 3
A jakie odmiany siejesz?
- piotrek7725
- 200p
- Od: 20 cze 2012, o 22:28
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Amarillo
Bingo
Janosik
SB
CS
Rosario
Złoto Wolicy
Cherleston grey - Jakaś nowa dołączona do mieszanki 4 odmian.
Bingo
Janosik
SB
CS
Rosario
Złoto Wolicy
Cherleston grey - Jakaś nowa dołączona do mieszanki 4 odmian.
-
- 200p
Co to jest za odmiana CS?
- piotrek7725
- 200p
- Od: 20 cze 2012, o 22:28
CS - Crimson Sweet
SB - Sugar Baby
SB - Sugar Baby
-
- 200p
Nie mogłem skojarzyć a znam tą odmianę;) miałem 2 lata temu ale cięzko owocuje;)
-
- 200p
- Od: 23 sty 2011, o 17:00
Wysiałem dziś odmiane Bingo. Musze przyznać że dość nietypowe ma nasiona jak na arbuza.
Dzięki słoneczku roślinki rosną jak szalone
Partia arbuzków wysiana 14.04 wzeszła mi w około 80%.
Teraz wystawiam doniczki na studnię, gdzie mają słońce przez większość dnia. Tylko muszę je przykrywać kratkami, bo mój tata hoduje gołębie (i nie tylko), które bardzo lubią takie małe kiełki
Co do pytania o Rosario - mi wzeszło z 60-70% także nieźle. W tamtym roku pierwszy raz zakupiłem nasionka arbuzów i były to właśnie Rosario, z 15 nasion wyszły 3, a do gleby tylko 2. W tym roku o wiele lepiej
Najwięcej mam Bingo, potem Janosik, potem SB, potem Rosario - możliwe, że to dlatego że najwięcej nasion było Bingo itd.
Pozdrawiam i życzę ciepełka!
Partia arbuzków wysiana 14.04 wzeszła mi w około 80%.
Teraz wystawiam doniczki na studnię, gdzie mają słońce przez większość dnia. Tylko muszę je przykrywać kratkami, bo mój tata hoduje gołębie (i nie tylko), które bardzo lubią takie małe kiełki
Co do pytania o Rosario - mi wzeszło z 60-70% także nieźle. W tamtym roku pierwszy raz zakupiłem nasionka arbuzów i były to właśnie Rosario, z 15 nasion wyszły 3, a do gleby tylko 2. W tym roku o wiele lepiej
Najwięcej mam Bingo, potem Janosik, potem SB, potem Rosario - możliwe, że to dlatego że najwięcej nasion było Bingo itd.
Pozdrawiam i życzę ciepełka!
Nie wiem jak wy to robicie, że wam tak schodzą te arbuzy ja 13.04 dałem na watę i po tygodniu 20.04 dopiero były kiełki. I tutaj mam pytanie szczególnie do @jode22 ile trzeba czekać, żeby takie cuda wyszły z ziemi bo czekam juz 2 dzień i nic ziemia (uniwersalna) wyschła na wiór i nie wiem czy podlewać czy nie?
- Marcoo16
- 1000p
- Od: 24 mar 2013, o 15:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
BasTekpew arbuzy siane do ziemi wychodzą w ciągu 4-7 dni, zależy od temperatury. Jeśli mają ok 25*C to okres kiełkowania wynosi ok 4-5 dni . Musisz koniecznie podlewać, ziemia musi być lekko wilgotna
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 lut 2013, o 13:13
Dziś zaopatrzyłem się w nasiona Złota Wolicy. I szpinaku, nagietków, godecji... Z posianych ponad 2 tygodnie temu Sugar Baby wykiełkowało tylko jedno. Wystawiłem dziś pojemniczki na cieplejszy parapet, może je to ruszy.
A Złoto idzie do podkiełkowania.
A Złoto idzie do podkiełkowania.
- jode22
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 22 lut 2011, o 14:07
Ja jeszcze raz zaczęłam podkiełkowywać Rosario, bo w doniczkach przegrzebałam i nic nie znalazłam. Ale na wszelki wypadek doniczki też dałam na grzejnik. Coś ten Rosario upier.liwy
- zielonookakate
- 100p
- Od: 27 sie 2011, o 22:50
Re: Uprawa arbuzów
Witam serdecznie wszystkich ARBUZOwiczów
Znalazłam 8 nasion arbuza na all... właśnie dzisiaj przyszły i zaczynam moje doświadczenie w hodowli
Podpowiedzcie mi proszę jak wysadzać nasiona. Moczyć i najpierw do doniczki czy do gruntu.
Pozdrawiam
Znalazłam 8 nasion arbuza na all... właśnie dzisiaj przyszły i zaczynam moje doświadczenie w hodowli
Podpowiedzcie mi proszę jak wysadzać nasiona. Moczyć i najpierw do doniczki czy do gruntu.
Pozdrawiam
Kasieńka
-
- 200p
Rosiaro to w tym roku lekko mowiąc przegina...u mnie to nawet nie ma co mówić że coś wzeszło z niego....;(