Kawon ( arbuz ) - część 4

Warzywa w gruncie i pod osłonami.
Zablokowany
Zelazo26
50p
50p
Od: 4 kwie 2014, o 15:34
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Kawon ( arbuz ) - część 4

Post »

schwimmen pisze:Jakie macie doświadczenia z Sugar Baby i Janosik. Potrzebują one osłon, czy bez problemu wytrzymają na dworze?
Sugar Baby u mnie dużo lepiej rosły w tunelu ale brak owoców, teraz to może bym przeniósł pyłek z męskiego na żeński kwiat, mało owadów dostaje tunelu gdy na noc był zamknięty a w dzień otwarty. Jeżeli będzie ciepłe lato, a różnie to bywa, ale jak już będzie to można liczyć na dużą ilość owoców na dworze. Pisałem w tym wątku więcej o tej odmianie.
Awatar użytkownika
Marcoo16
1000p
1000p
Od: 24 mar 2013, o 15:55
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Sugar Baby lepiej uda Ci się pod osłonami. Natomiast Janosik spokojnie radzi sobie w gruncie. :wink:
Pozdrawiam Marek
Mój "mały" zakątek... - czyli ogród i pogaduchy
Spraw, aby każdy dzień miał szansę stać się najpiękniejszym dniem twojego życia. [Mark Twain]
Awatar użytkownika
dorota514
200p
200p
Od: 23 lut 2014, o 18:55

Post »

Rosario f1 wysiane tydzień temu.
Obrazek
Awatar użytkownika
rupert
100p
100p
Od: 28 mar 2013, o 14:39

Post »

Nasion arbuza nie przykrywamy ?
Pozdrawiam Patryk
Awatar użytkownika
dorota514
200p
200p

Post »

Ja przykrywam, ale gdybym zrobiła fotke z folią nic nie byłoby widać.
Awatar użytkownika
rupert
100p
100p
Od: 28 mar 2013, o 14:39

Post »

Ale chodzi mi o to czy nasionka ziemią przykrywamy :wink: .
Pozdrawiam Patryk
Awatar użytkownika
Heliot
100p
100p
Od: 14 kwie 2013, o 19:53

Post »

Moja mini hodowla arbuzów pod agrowłokniną xD
Obrazek
Awatar użytkownika
Viola K
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 mar 2013, o 19:41

Post »

magdallenax pisze:Viola, mam do Ciebie jeszcze jedno pytanie. Na opakowaniu nasion Sugar Baby był napisany termin siewu II-III. Ja wysiałam dopiero wczoraj - czy to nie za późno??? Z tego co tutaj czytałam, to niby każdego arbuza w naszym klimacie wysiewa się właśnie i na przełomie kwietnia i maja. Mam nadzieję, że coś z tego będzie - dzieci mają ogromną ochotę na własne arbuzy (no ja oczywiście też).

A ktoś może wysiewał arbuzy do doniczek torfowych? Bo podobno wsadza się je do ziemi razem z roślinką i nie ma obawy naruszenia systemu korzeniowego, a dyniowate podobno przesadzania za bardzo nie lubią.
Ja dosiałam sobie jeszcze tego Sugar Baby dzisiaj :wit , na opakowaniu piszą ,że w lutym ale to dla tych co mają ogrzewaną szklarnie mogą sobie siać w takim terminie .Ja początek marca i sobie rosną w domku a potem wynoszę na dzień do szklarni
.Teraz jest bardzo dobry termin na sianie więc się nie przejmuj ,że wysiałaś za późno :) Będę razem z Tobą dzieliła się informacjami
o Sugar Baby :D
...nie martw się tak tym przepikowaniem ... nic się nie stanie .Później Ci napiszę jak ja to robię :)
Też sieje dla dzieci bo mają radość ... ;:3
Awatar użytkownika
dorota514
200p
200p

Post »

rupert pisze:Ale chodzi mi o to czy nasionka ziemią przykrywamy :wink: .
Przykrywamy, a te nasiona już puściły kiełki i wyszły z ziemi i łupinek nie mają
grimol
50p
50p
Od: 19 mar 2014, o 12:10

Post »

Co się stanie jeżeli już z nasiona jest już taka mała roślinka i coś się stanie gdy ją przez przypadek dotknę?
Awatar użytkownika
Viola K
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 mar 2013, o 19:41

Post »

grimol pisze:Co się stanie jeżeli już z nasiona jest już taka mała roślinka i coś się stanie gdy ją przez przypadek dotknę?
:wit
Jak jest już taka mała roślinka to trzeba się cieszyć i pielęgnować ...nic się nie stanie jeśli ją dotkniesz, przez przypadek -oczywiście :)
grimol
50p
50p
Od: 19 mar 2014, o 12:10

Post »

A ja swoje 4 dni temu zasiałem i już podglądałem to już kiełkują. :)

Co ile podlewać, mieszkam na podlasiu i trzymam je w domu gdzie temperatura 20-25 stopni. ;)
Awatar użytkownika
Heliot
100p
100p
Od: 14 kwie 2013, o 19:53

Post »

grimol pisze:A ja swoje 4 dni temu zasiałem i już podglądałem to już kiełkują. :)

Co ile podlewać, mieszkam na podlasiu i trzymam je w domu gdzie temperatura 20-25 stopni. ;)
Zależy czy stoją na parapecie i jak długo są wystawione na światło słoneczne. Jeśli stoją w miejscu dobrze oświetlonym(bo powinny) to możesz je podlewać mała ilością wody, około 20-40ml, nawet codziennie. No chyba że są w innym miejscu, to podlewaj rzadziej w tych samych ilościach. Jeśli zamierzasz podlewać codziennie to doniczki muszą mieć dziurki na dnie bo w innym razie sadzonka Ci zgnije.
Zablokowany

Wróć do „Uprawy WARZYWNICZE”