Latem w wiejskim ogrodzie cz. 20
- Lisica
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 lut 2013, o 19:27
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Latem w wiejskim ogrodzie cz. 20
Witaj Marysiu
Po Twoim ogrodzie plącze się Lisica....
Tak mi się podoba Twoje nastawienie do życia, ludzi, ogrodów i roślin, że chciałabym poznać Twój komentarz na temat hortensji Vanille Fraise, którą wypatrzyłam w Twoim ogrodzie.
Posadziłam-ci ja sobie ową hortensję na reprezentacyjnej rabacie i bardzo mi się podobała.... do czasu, aż nie zaczęła przebarwiać się na różowo.
Zobaczywszy ją znienacka (nie było mnie kilka dni) zapałałam do niej szczerą niechęcią i pomyślałam: co za KICZ!
Co o tym sądzisz?
Czy zdarza Ci się patrzeć na rośliny z tak bezwzględnym krytycyzmem?
Pozdrawiam serdecznie!
Po Twoim ogrodzie plącze się Lisica....
Tak mi się podoba Twoje nastawienie do życia, ludzi, ogrodów i roślin, że chciałabym poznać Twój komentarz na temat hortensji Vanille Fraise, którą wypatrzyłam w Twoim ogrodzie.
Posadziłam-ci ja sobie ową hortensję na reprezentacyjnej rabacie i bardzo mi się podobała.... do czasu, aż nie zaczęła przebarwiać się na różowo.
Zobaczywszy ją znienacka (nie było mnie kilka dni) zapałałam do niej szczerą niechęcią i pomyślałam: co za KICZ!
Co o tym sądzisz?
Czy zdarza Ci się patrzeć na rośliny z tak bezwzględnym krytycyzmem?
Pozdrawiam serdecznie!
Lisica
"Tylko błękit wciąga nas..."
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Małgosiu tak jak szkoda mi było Twojego ogrodu, tak teraz Ani. Ja rok temu też miałam taki okres suszy i straciłam niektóre rośliny, a jak sobie przypomnę ta pylącą glinę
Jak najbardziej do gruntu ją!
Lisico to dobrze że kury zamknięte, chociaż u mnie już kogut pilnuje porządku
Powiedziałabym, że jestem tolerancyjna wobec wszystkiego co żyje, ale skrytykować mogę Ja VF nie lubię za coś innego ogromne kwiatostany na młodych gałązkach powodują rozkładanie się krzewu na boki i to mi nie odpowiada. Nawet podpowiedziany sposób z dwukrotnym cięciem się nie sprawdził. Część cięta raz leży, a dwa razy nie ma kwiatostanów do tej pory
Mam dwie inne bukietowe i mają ładniejsze kwiatostany (skromniejsze) i chociaż też się przebarwiają to lepiej mi się podobają
Widziałam u Marysi mar33 inną ślicznotkę chociaż nie znam jej imienia, ale popatrz na te motyle!
Dziękuję za odwiedziny
Jak najbardziej do gruntu ją!
Lisico to dobrze że kury zamknięte, chociaż u mnie już kogut pilnuje porządku
Powiedziałabym, że jestem tolerancyjna wobec wszystkiego co żyje, ale skrytykować mogę Ja VF nie lubię za coś innego ogromne kwiatostany na młodych gałązkach powodują rozkładanie się krzewu na boki i to mi nie odpowiada. Nawet podpowiedziany sposób z dwukrotnym cięciem się nie sprawdził. Część cięta raz leży, a dwa razy nie ma kwiatostanów do tej pory
Mam dwie inne bukietowe i mają ładniejsze kwiatostany (skromniejsze) i chociaż też się przebarwiają to lepiej mi się podobają
Widziałam u Marysi mar33 inną ślicznotkę chociaż nie znam jej imienia, ale popatrz na te motyle!
Dziękuję za odwiedziny
- Lisica
- Od: 19 lut 2013, o 19:27
Koguta też by się zjadło...Maska pisze: Lisico to dobrze że kury zamknięte, chociaż u mnie już kogut pilnuje porządku
No właśnie, Marysiu, nie dość, że KICZ, to jeszcze te wielkie kwiatostany, które nie mogą utrzymać się o własnych siłach.
Cieszę się, że też jej nie lubisz.
Pomyślę, jak by się mojej V.F pozbyć....
Lisica
- Maska
- Kontakt:
Lisico raczej nie pozbędę się jej, ale na pewno dostanie inną miejscówkę na wiosnę.
Zobaczę jeszcze czy na tych ciętych dwukrotnie pokażą się kwiatostany i jakie? może to jednak jest jakiś sposób.
Oczywiście podzielę się spostrzeżeniami.
Oszczędź koguta , a może przerzucisz się na wegetarianizm
Zobaczę jeszcze czy na tych ciętych dwukrotnie pokażą się kwiatostany i jakie? może to jednak jest jakiś sposób.
Oczywiście podzielę się spostrzeżeniami.
Oszczędź koguta , a może przerzucisz się na wegetarianizm
- a_nie
- Od: 31 mar 2011, o 12:16
Ależ ja zawsze oglądam Twoje wschody słońca. Tylko często cichaczem, bo nic (odnośnie słów) do łepetyny nie przychodzi mądrego. Ja raczej umysł ścisły, i nie umiem tak pleść "trzy po trzy", ale chętnie podczytuje.Maska pisze: Jak mnie Ala odwiedziła to może słoneczko?
Hibiskusy 8-letnie, no to przyjdzie mi jeszcze poczekać.
U Was na południu cały czas pada, u nas na północy, jedynie jak to określiłaś tylko COŚ. Nawet suche pranie na sznurku nie zmokło, a co dopiero roślinki.
Cóż ta Lisica tutaj mąci . Już nie róże, a hortensje są pod jej obstrzałem.Lisica pisze: No właśnie, Marysiu, nie dość, że KICZ, to jeszcze te wielkie kwiatostany, które nie mogą utrzymać się o własnych siłach.
Cieszę się, że też jej nie lubisz.
Pomyślę, jak by się mojej V.F pozbyć....
Veto -Vanilki są piękne . Choć u mnie jeszcze się nie przebarwiają. U nas nie pada, to kwiatostany nie zmoczone dają radę utrzymac się o swoich siłach, zawsze można je podeprzeć metalowymi balonikami, o takimi.
Lisico i tak Cię lubię
- Maska
- Kontakt:
Alicjo dzisiaj nie ma czym przyciągać gości całą noc siąpiło wszystko pochylone, niebo szarobure.
Miała Ania wziąć cały deszcz ale się widać nie udało.
To ja już nic nie powiem o hortensjach ważne, że są tacy co je lubią
Miała Ania wziąć cały deszcz ale się widać nie udało.
To ja już nic nie powiem o hortensjach ważne, że są tacy co je lubią
- dorkow0
- Od: 17 sty 2013, o 22:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Maryś...
Moje Hortensje, też tak leżą... I choć je bardzo lubię, to zastanawiam się, co z nimi począć, żeby tak nie leżały... Nawet ogrodowe trzymają fason, a Vanille leżą, jak pijane... Obcinałam, już chyba ze trzy razy, ale gdzieś mi tam świta myśl, że jak będą starsze, to jest szansa, że będą ładniejsze...
U mnie też pada i pochmurno...
Serdeczności...
Moje Hortensje, też tak leżą... I choć je bardzo lubię, to zastanawiam się, co z nimi począć, żeby tak nie leżały... Nawet ogrodowe trzymają fason, a Vanille leżą, jak pijane... Obcinałam, już chyba ze trzy razy, ale gdzieś mi tam świta myśl, że jak będą starsze, to jest szansa, że będą ładniejsze...
U mnie też pada i pochmurno...
Serdeczności...
- Maska
- Kontakt:
Dorotko
Taki jakiś ten dzień
Taki jakiś ten dzień
- becia123
- Od: 12 wrz 2012, o 18:21
Witaj Marysiu póki co vanilki mam wsadzone z kijkami to się nie przewracają zobaczymy jak porosną dłużej .Wczoraj wsadziłam też kilka roślin po deszczu dziś też jak wrócę z miasteczka na pewno coś mi w ręce wpadnie .Mia być pan z Lilii wodnych więc oczywista sprawa .Róże piękne widzę .oj piękne . U mnie pochmurno ale jeszcze nie pada.
- juni
- Od: 17 wrz 2009, o 10:43
- Mandragora
- Od: 25 maja 2008, o 16:18
Marysiu, po 3 stronie dodałam sobie wątek do obserwowanych, by mi nie umknął; chciałam się wpisać, gdy sumiennie nadrobię zaległości. Tymczasem strony pędzą, zaległości rosną, a ja na razie nie jestem w stanie nadrobić tych prawie 50 stron Wątek mi przeleci znając Twoje tempo, a tak przynajmniej postaram się być na bieżąco. Długie jesienno-zimowe wieczory przecież przed nami (niestety...)
U mnie też padało cały czas od wczorajszego popołudnia, niestety zaczyna znowu. Dobrze, że mam sporo pracy w domu - choć tej tak naprawdę nigdy nie brakuje, przynajmniej nie żal
Pozdrawiam
U mnie też padało cały czas od wczorajszego popołudnia, niestety zaczyna znowu. Dobrze, że mam sporo pracy w domu - choć tej tak naprawdę nigdy nie brakuje, przynajmniej nie żal
Pozdrawiam
- Maska
- Kontakt:
Beciu ja moją związałam, żeby była bardziej zwarta ale zlekceważyła sobie to Ty masz oczko wodne? no pewnie tak skoro lilie wodne kupujesz?'
Beti mogę Ci rozmnożyć
Łał dzień po znakiem Beaty!
Beatko tak prawidłowa nazwa ketmia konopiowata
Milenko mnie wystarczy jak będziesz wpadać na bieżąco ja z kolei do Ciebie zaglądam chociaż nie zawsze zostawiam ślad, ale jak mnie coś poruszy Zapraszam!
Beti mogę Ci rozmnożyć
Łał dzień po znakiem Beaty!
Beatko tak prawidłowa nazwa ketmia konopiowata
, ja ją nazywam hibiskus jednoroczny, zbieram nasiona i wysiewam co roku, a okra to coś innego (kwiaty takie same) i dałam sobie spokój z niągatunek ketmii, jadalna roślina jednoroczna, dostarczająca włókna i oleju
Milenko mnie wystarczy jak będziesz wpadać na bieżąco ja z kolei do Ciebie zaglądam chociaż nie zawsze zostawiam ślad, ale jak mnie coś poruszy Zapraszam!
- lora
- Od: 25 maja 2010, o 13:43
Maryś a wiesz ja to lubię wszystkie kwiaty świata nawet chwasty czasami zostawiam taka to ja jestem niepoprawny marzyciel