Zielono mi w głowie i... na parapetach - cz.VI
- jola1313
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 21 sty 2012, o 14:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Zielono mi w głowie i... na parapetach - cz.VI
Justynko,nie próbowałam jeszcze uprawy na knocie.Ale jeśli zdobędę jakieś skrętniki,czy fiołki,to chyba spróbuję.Gdyby jeszcze skrętniki nie miały tak długich liści
Piekne kwitnienia pokazujesz.I irys już zakwitł .Moje nawet pąków chyba jeszcze nie mają.
Piekne kwitnienia pokazujesz.I irys już zakwitł .Moje nawet pąków chyba jeszcze nie mają.
- justus27
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
Iwek- dziękuję ;)
Malachitek- a jakże Irysek SDB z tego roku naprawdę I kolejny irysek niski pączki ma.
Zaczynają się wiosenne kwitnienia.
Hmm...Im dłużej Będziesz czekać z decyzją na hoję Sunrise, tym dłużej Będziesz czekać na to pierwsze kwitnienie ;) U mnie ona kwitnie non stop z krótkimi przerwami.
Izary- czekam co roku na irysowe kwitnienia z utęsknieniem.
Ten pierwszy kwiatek najbardziej cieszy.
Skrętniki - to wiadomo. Moje oczko w głowie. Ze względu na niepewną pogodę, wszystkie skrętniki teraz stoją w mieszkaniu. I do tego szczepię kilkadziesiąt ich odmian.
Jest ciasno
Barbra13- widziałam w ogrodzie, pączki na błękitnym irysku ;) A skrętniki w różnych kolorach kwitną.
Kasia1007- widać, moje iryski SDB wyjątkowo wcześnie zakwitają.
Moje iryski rosną na otwartej przestrzeni, działka jest położona na zboczu południowym, zatem słońca mają bardzo dużo.
Blueberry- w moim regionie to widziałam już zapączkowane iryski pośrednie. Tylko to nie były iryski z mojego ogrodu ;)
Gianna- tak, irysek sobie kwitnie. Pierwszy kwiatuszek zakwitł około 10 kwietnia, ale nie zdążyłam mu zdjęcia zrobić.
Edyta 74- dziękuję w imieniu skrętników ;)
Iryska chyba mam albo z wymianki, albo z zakupów na forum. Odmiana nieznana.
Skrętniki dopiero się rozkręcają z kwitnieniami, pączków mają mnóstwo.
Jola1313- Spróbuj z knotem ;) U mnie się świetnie sprawdził ten sposób uprawy.
Ale coś więcej będę mogła powiedzieć o knocie po jakimś roku, zobaczymy, jak fiołeczki tak prowadzone przetrwają zimę.
Irysek jakiś wyrywny...cieszy fakt, że mam takiego "wcześniaka" w ogrodzie.
Zdjęcia wyszły nieco prześwietlone...ale kilka pokażę.
Fiołeczkowa rodzinka - pięknie kwitną odmiany w odcieniach... koloru niebieskiego
Rob's Kitten Cabodle - mój numer jeden w kolekcji. Pierwsze kwitnienie, a już mnie zachwycił.
Kwiatów ma tyle, że nie widać liści. Zresztą liście też są cudowne kremowo - zielone
Odmłodzony Baby Brian rozpoczął kwitnienie - kolejne pączki czekają na otwarcie
Rozpoczął kwitnienie - debiut - Rob's Jitterburg - ma "woskowe" kwiaty i różowo - zielone listki(plamki po oprysku)
Hoje rosną.... puszczają wielkie liście i długie pędy - na zdjęciu h. arnottiana z h. nn (prawdopodobnie jest to verticillata lub sp. Banghkok red)
Uwielbiam hoje o przebarwiających się liściach - jedną z ulubienic jest h. flavida
Wspólne zdjęcie hoi lacunosowatych ( nie tylko lacunosy są na zdjęciu, jest też h. Rebecca)
Skrętniki - debiut odmiany Barwy Indii - wielki, czerwony kwiaty z kropkami na płatkach. Bardzo mi się podoba ta odmiana. Na zdjęciu kwiat nieco omdlały z gorącego parapetu
Valor - pierwszy kwiat w tym sezonie
Renia i Angela - rosną razem. Są bardzo podobne do siebie. Renia ma jaśniejszy wzór na dolnych płatkach( z przodu - Angela; na drugim planie - Renia)
Kilka skrętników kwitnie u mnie już ze dwa, trzy miesiące. Jednym z nich jest odmiana Wawel
Numer 7001 - debiutuje
I na koniec...skrętnik w piegi - Web of Intrigue
miłego oglądania
Malachitek- a jakże Irysek SDB z tego roku naprawdę I kolejny irysek niski pączki ma.
Zaczynają się wiosenne kwitnienia.
Hmm...Im dłużej Będziesz czekać z decyzją na hoję Sunrise, tym dłużej Będziesz czekać na to pierwsze kwitnienie ;) U mnie ona kwitnie non stop z krótkimi przerwami.
Izary- czekam co roku na irysowe kwitnienia z utęsknieniem.
Ten pierwszy kwiatek najbardziej cieszy.
Skrętniki - to wiadomo. Moje oczko w głowie. Ze względu na niepewną pogodę, wszystkie skrętniki teraz stoją w mieszkaniu. I do tego szczepię kilkadziesiąt ich odmian.
Jest ciasno
Barbra13- widziałam w ogrodzie, pączki na błękitnym irysku ;) A skrętniki w różnych kolorach kwitną.
Kasia1007- widać, moje iryski SDB wyjątkowo wcześnie zakwitają.
Moje iryski rosną na otwartej przestrzeni, działka jest położona na zboczu południowym, zatem słońca mają bardzo dużo.
Blueberry- w moim regionie to widziałam już zapączkowane iryski pośrednie. Tylko to nie były iryski z mojego ogrodu ;)
Gianna- tak, irysek sobie kwitnie. Pierwszy kwiatuszek zakwitł około 10 kwietnia, ale nie zdążyłam mu zdjęcia zrobić.
Edyta 74- dziękuję w imieniu skrętników ;)
Iryska chyba mam albo z wymianki, albo z zakupów na forum. Odmiana nieznana.
Skrętniki dopiero się rozkręcają z kwitnieniami, pączków mają mnóstwo.
Jola1313- Spróbuj z knotem ;) U mnie się świetnie sprawdził ten sposób uprawy.
Ale coś więcej będę mogła powiedzieć o knocie po jakimś roku, zobaczymy, jak fiołeczki tak prowadzone przetrwają zimę.
Irysek jakiś wyrywny...cieszy fakt, że mam takiego "wcześniaka" w ogrodzie.
Zdjęcia wyszły nieco prześwietlone...ale kilka pokażę.
Fiołeczkowa rodzinka - pięknie kwitną odmiany w odcieniach... koloru niebieskiego
Rob's Kitten Cabodle - mój numer jeden w kolekcji. Pierwsze kwitnienie, a już mnie zachwycił.
Kwiatów ma tyle, że nie widać liści. Zresztą liście też są cudowne kremowo - zielone
Odmłodzony Baby Brian rozpoczął kwitnienie - kolejne pączki czekają na otwarcie
Rozpoczął kwitnienie - debiut - Rob's Jitterburg - ma "woskowe" kwiaty i różowo - zielone listki(plamki po oprysku)
Hoje rosną.... puszczają wielkie liście i długie pędy - na zdjęciu h. arnottiana z h. nn (prawdopodobnie jest to verticillata lub sp. Banghkok red)
Uwielbiam hoje o przebarwiających się liściach - jedną z ulubienic jest h. flavida
Wspólne zdjęcie hoi lacunosowatych ( nie tylko lacunosy są na zdjęciu, jest też h. Rebecca)
Skrętniki - debiut odmiany Barwy Indii - wielki, czerwony kwiaty z kropkami na płatkach. Bardzo mi się podoba ta odmiana. Na zdjęciu kwiat nieco omdlały z gorącego parapetu
Valor - pierwszy kwiat w tym sezonie
Renia i Angela - rosną razem. Są bardzo podobne do siebie. Renia ma jaśniejszy wzór na dolnych płatkach( z przodu - Angela; na drugim planie - Renia)
Kilka skrętników kwitnie u mnie już ze dwa, trzy miesiące. Jednym z nich jest odmiana Wawel
Numer 7001 - debiutuje
I na koniec...skrętnik w piegi - Web of Intrigue
miłego oglądania
No kochana, dałaś po oczach.
Rob's Kitten Cabodle bije wszystko na głowę, juz się ustawiam po niego w kolejce,:):)
Skrętnikom widac dobrze, mają piękne, zielone zdrowe liściory no i kwiaty cieszą oczy
Rob's Kitten Cabodle bije wszystko na głowę, juz się ustawiam po niego w kolejce,:):)
Skrętnikom widac dobrze, mają piękne, zielone zdrowe liściory no i kwiaty cieszą oczy
- nusia
- 1000p
- Od: 3 mar 2007, o 18:43
Piękne skrętniki.
Szczególnie ten bordowy
Ja nie mam do nich szczęścia.
Szczególnie ten bordowy
Ja nie mam do nich szczęścia.
Śliczne hojki skrętnik "barwy indii" jest piękny
-
- Od: 15 maja 2015, o 14:00
Rob's Kitten Cabodle - Twój numer jeden w kolekcji dla mnie też. Ustawiam się za Izary Skrętniki równie piękne teraz już wiem jak u mnie będą kwitły. Jeszcze tylko zdjęcie Bianki potrzebne choc ja ją chyba za chwilę zobaczę u siebie
- Blueberry
- Od: 7 kwie 2013, o 22:34
- Kontakt:
Śliczne skrętniki Wawel ciekawy, chyba pierwszy raz widzę
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
- Arkadius121
- Od: 30 kwie 2011, o 13:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Wybierając się w odwiedziny do Ciebie spodziewałem się,jak zawsze zresztą tak wspaniałej wystawy Twoich zielonych i kwitnących
Bardzo sympatyczna sesja fiołków,skrętników i hoj a Barwy Indii-rewelka ,ależ Ty masz do nich rączki
Pozdrówka
Bardzo sympatyczna sesja fiołków,skrętników i hoj a Barwy Indii-rewelka ,ależ Ty masz do nich rączki
Pozdrówka
- maryjan13
- Od: 27 cze 2010, o 22:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Fiołki ładne,ale mnie szczególnie spodobały się kwiaty Twoich skrętników Justyno.
Są piękne nie tylko w kolorze ale również w kształcie.
Nie wiedziałem nawet,że jest tyle odmian.
Są piękne nie tylko w kolorze ale również w kształcie.
Nie wiedziałem nawet,że jest tyle odmian.
Wow, Justynko - Twoje skrętnik są przeurocze. Barwy Indii cudny, ale też Web of Intrigue Z tym, że ja kocham piegusy... Pozdrawiam
Z pozdrowieniami - Janka
Tropiki (triki) cz.1, cz.2, W objęciach tęczy...
Wieści z warsztatu WarmJanki...
Tropiki (triki) cz.1, cz.2, W objęciach tęczy...
Wieści z warsztatu WarmJanki...
- raflezja
- Od: 25 lip 2009, o 21:51
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Piękne kwitnienia Justynko!
Skrętniki mnie zawsze fascynowały, ale nie daję rady.
Będę zaglądać!
Skrętniki mnie zawsze fascynowały, ale nie daję rady.
Będę zaglądać!
Iwona
Moje wątki - spis
Moje wątki - spis
- justus27
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
-
- 500p
- Od: 3 gru 2014, o 11:29
Justynko nie wiem czemu przegapiłam hoje z poprzedniego postu.
Już się poprawiam
Bardzo cieszą mnie takie widoki. Hoje super się wygrzewają na słoneczku. Lacunosa jaka gęsciutka.
Pozdrawiam.
Już się poprawiam
Bardzo cieszą mnie takie widoki. Hoje super się wygrzewają na słoneczku. Lacunosa jaka gęsciutka.
Pozdrawiam.