Niecierpliwie czekam na wiosnę cz. 29
- slila1
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 maja 2009, o 19:05
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Niecierpliwie czekam na wiosnę cz. 29
Piękną wiosnę pokazałaś, niestety takie widoki zamiast się przybliżać, raczej się oddalają. Pomimo, że dzisiaj pierwszy dzień wiosny meteorologicznej, śniegu przybywa, na termometrze -5 i ostrzegają o jutrzejszej gołoledzi. Prognozy pogody na marzec również niezbyt optymistyczne, oby się nie sprawdziły.
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Alu jak zobaczyłam co się dzieje za oknem to chciałam rozweselić dzień Śnieg pada i się topi więc w ogrodzie błoto Dobrej nocy!
Patrycjo to są takie dzikie narcyzy, są bezproblemowe i ładnie się rozrastają
Lubię je ścinać do flakona
Elu a ja go ciągle wklejam, bo też go lubię lektura do obiadu bardzo miła, na lepsze trawienie
Ewelinko ale wiesz, że te ostatnie chwile najdłużej się ciągną Oby tylko wiosna przyszła w terminie to wytrzymamy Pozdrawiam cieplutko
Karolinko prawie w całej Polsce śnieg i mokro, ale po suchym lecie wszyscy dzielnie znoszą kaprysy przedwiośnia
Lidziu sprawdzałam prognozy długoterminowe, ale nie widziałam niepokojących przymrozków, a deszcz ze śniegiem i niewielki przymrozek to domena przedwiośnia. Wytrzymamy już niedługo miło że wiosna Ci się spodobała
Patrycjo to są takie dzikie narcyzy, są bezproblemowe i ładnie się rozrastają
Lubię je ścinać do flakona
Elu a ja go ciągle wklejam, bo też go lubię lektura do obiadu bardzo miła, na lepsze trawienie
Ewelinko ale wiesz, że te ostatnie chwile najdłużej się ciągną Oby tylko wiosna przyszła w terminie to wytrzymamy Pozdrawiam cieplutko
Karolinko prawie w całej Polsce śnieg i mokro, ale po suchym lecie wszyscy dzielnie znoszą kaprysy przedwiośnia
Lidziu sprawdzałam prognozy długoterminowe, ale nie widziałam niepokojących przymrozków, a deszcz ze śniegiem i niewielki przymrozek to domena przedwiośnia. Wytrzymamy już niedługo miło że wiosna Ci się spodobała
-
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Witaj Marysiu, u mnie też śnieg pada cały czas,już jest bialutko,,dzisiaj tylko liście wynosiłam do ogrodu ,bo kisiliśmy kapustę ,a liście do rabat ,zimno ,mokro i o żadnej robocie w ogrodzie nie ma mowy ,pamiętam jak w tamtym roku sadziłam róże i tak sypało,że ja jak bałwan wyglądałam ,ale dzielnie dałam radę ,lepiej ,żeby taka sytuacja się nie powtarzała,pozdrawiam i dobrej nocki
- Maska
- Kontakt:
Martusiu i ja pamiętam jak obsadzałaś przedogródek, odwaliłaś kawał roboty ale opłacało się bo róże wyglądają jakby tam co najmniej rok rosły Dzisiaj już pogoda lepsza, ale ja mam inne zajęcia i jakoś do ogrodu mnie nie ciągnęło. Wieczorem M mnie gdzieś zabiera, ale gdzie nie wiem bo nie chce zdradzić tajemnicy Miłego popołudnia i buziaki dla Ciebie
W dzień świeciło ładne słońce to śnieg w dużej części stopniał, niestety dzięki temu jest większe błoto i o żadnej pracy nie ma mowy. Chodząc do kurnika parę razy dziennie i tak rozdeptuję ścieżkę i trawy już prawie nie ma w niektórych miejscach
A takie oznaki wiosny znalazłam
Kwitnie młodszy ciemiernik
a stary po oberwaniu zmarzniętych pączków wypuścił parę nowych
Tam gdzie nie oberwałam na razie nie pokazało się nic
Ciemiernik cuchnący
Lilia Candidum
Wychodzą obrazki włoskie (te małe kiełki)
i jeszcze parę innych
Miłego popołudnia!
W dzień świeciło ładne słońce to śnieg w dużej części stopniał, niestety dzięki temu jest większe błoto i o żadnej pracy nie ma mowy. Chodząc do kurnika parę razy dziennie i tak rozdeptuję ścieżkę i trawy już prawie nie ma w niektórych miejscach
A takie oznaki wiosny znalazłam
Kwitnie młodszy ciemiernik
a stary po oberwaniu zmarzniętych pączków wypuścił parę nowych
Tam gdzie nie oberwałam na razie nie pokazało się nic
Ciemiernik cuchnący
Lilia Candidum
Wychodzą obrazki włoskie (te małe kiełki)
i jeszcze parę innych
Miłego popołudnia!
- ewelkacha88
- Od: 22 maja 2013, o 17:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj . Rzeczywiście te ostatnie chwile ciągną się najbardziej. To jak ostatni tydzień ciąży , a bynajmniej mi tak się ciągnęły w oby przypadkach .Wybacz za takie porównanie ale tak mi się skojarzyło z tym wyczekiwaniem . A wiosna mimo lekkiego śniegu wygląda już dość dobrze . Pozdrawiam .
- piortkowice
- 1000p
- Od: 13 sty 2013, o 11:22
Witaj Marysiu Piękności masz w swoim ogrodzie, tyle różności. Cieszy to wszystko oko. Ja właśnie odpokutowuję chorobą swoje porządki Gorączka mnie rozłożyła , katar zwala z nóg i ta pękająca głowa
- Maska
- Kontakt:
Witajcie
Elu powiedziałabym przedwiośnie ale cieszy
Ewelinko może być takie porównanie, bo będzie się wszystko rodzić na nowo I znowu będziemy narzekać, że jeszcze i jeszcze nie ma tej wiosny a potem wszyscy znikniemy na długie godziny z FO Pozdrawiam
Patrycjo to do łóżka i soczek malinowy i wszelkie domowe środki wygrzewające, herbatka lipowa, imbir z miodem i cytryną i wygrzewać porządki... o przepraszam się Zdróweczka
Elu powiedziałabym przedwiośnie ale cieszy
Ewelinko może być takie porównanie, bo będzie się wszystko rodzić na nowo I znowu będziemy narzekać, że jeszcze i jeszcze nie ma tej wiosny a potem wszyscy znikniemy na długie godziny z FO Pozdrawiam
Patrycjo to do łóżka i soczek malinowy i wszelkie domowe środki wygrzewające, herbatka lipowa, imbir z miodem i cytryną i wygrzewać porządki... o przepraszam się Zdróweczka
- piortkowice
- 1000p
- Od: 13 sty 2013, o 11:22
Marysiu do 20 muszę sie męczyć w biurze Ale coś okropnego, dawno mnie tak nie rozłożyło. Pociesz mnie fakt, ze znika śnieg. powoli i mozolnie ale coraz mniej go. A jeszcze tyle porządków w ogrodzie
-- 2 mar 2016, o 16:59 --
Marysiu do 20 muszę sie męczyć w biurze Ale coś okropnego, dawno mnie tak nie rozłożyło. Pociesz mnie fakt, ze znika śnieg. powoli i mozolnie ale coraz mniej go. A jeszcze tyle porządków w ogrodzie
-- 2 mar 2016, o 16:59 --
- Maska
- Kontakt:
Pati to po powrocie do domu zaaplikuj sobie takie wygrzewanie, koniecznie
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 31 lip 2014, o 21:16
Widać, Marysiu, że coś tam spod śniegu się u Ciebie gramoli. Nie jest źle, będzie jeszcze lepiej.
Pytanie tylko: kiedy? No bo ględzą w różnych telewizorowniach o przedłużających się zimnych dniach. Może tak być nawet do Wielkanocy, a może nawet dłużej...
Teraz mi taka pogoda nie przeszkadza, bo domowe roboty z lekkim sercem odwalam, ale gdyby rzeczywiście miało to trwać tak długo, to byłoby raczej smutno. A ja nie znoszę być smutna.
Udanego wieczoru z małżonkiem Ci życzę i dobrej spokojnej nocy.
Pytanie tylko: kiedy? No bo ględzą w różnych telewizorowniach o przedłużających się zimnych dniach. Może tak być nawet do Wielkanocy, a może nawet dłużej...
Teraz mi taka pogoda nie przeszkadza, bo domowe roboty z lekkim sercem odwalam, ale gdyby rzeczywiście miało to trwać tak długo, to byłoby raczej smutno. A ja nie znoszę być smutna.
Udanego wieczoru z małżonkiem Ci życzę i dobrej spokojnej nocy.
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
- Zenia
- Od: 6 wrz 2007, o 20:35
Marysiu..widząc u ciebie przedwiośnie mam nadzieję że i u mnie pod śniegiem wystające noski przetrwają. . Szkoda tylko tych ciemierników, gdyby nie te minusowe temperatury ...zapowiadało się piękne kwitnienie. U mnie także śnieg pomalutku znika ale na działce poza miastem pewnie jeszcze troszkę poleży. Oby tylko było więcej pojadę na swoją działeczkę zrobić obchód. . Na prace jeszcze za zimno.
- Maska
- Kontakt:
Wróciłam z pięknego koncertu w krakowskim centrum kongresowym ICE, wystąpił Brian May (gitarzysta Queen) i Kerry Ellis.
Lucynko zaraz po przyrodzie uwielbiam muzykę i dzisiaj miałam ucztę muzyczną. Niestety za życia Freddiego Mercurego nie dane mi było być na koncercie grupy Queen to przynajmniej 1/4 zespołu mogłam posłuchać, a zespół był moim ulubionym od zawsze
Nie bądź smutna, bo nie warto i ja Ci życzę spokojnej nocy i wspaniałego jutrzejszego dnia
Zeniu masz racje szkoda ciemierników ale rośliny jako takie przeżyją i zakwitną za rok Byłam dzisiaj w Krakowie to tam w ogóle śniegu już nie ma, a temperatura 6 st. ... u mnie jeszcze trochę leży Trzeba uważać bo o przeziębienie teraz nie trudno i nawet jak coś zrobić to wchodzić w szaleństwo ogrodowe etapami Słoneczka Ci życzę!
Wszystkim mówię Dobranoc! a na dobranoc dzisiejsza piosenka https://www.youtube.com/watch?v=tVnrIRKIrzA
Lucynko zaraz po przyrodzie uwielbiam muzykę i dzisiaj miałam ucztę muzyczną. Niestety za życia Freddiego Mercurego nie dane mi było być na koncercie grupy Queen to przynajmniej 1/4 zespołu mogłam posłuchać, a zespół był moim ulubionym od zawsze
Nie bądź smutna, bo nie warto i ja Ci życzę spokojnej nocy i wspaniałego jutrzejszego dnia
Zeniu masz racje szkoda ciemierników ale rośliny jako takie przeżyją i zakwitną za rok Byłam dzisiaj w Krakowie to tam w ogóle śniegu już nie ma, a temperatura 6 st. ... u mnie jeszcze trochę leży Trzeba uważać bo o przeziębienie teraz nie trudno i nawet jak coś zrobić to wchodzić w szaleństwo ogrodowe etapami Słoneczka Ci życzę!
Wszystkim mówię Dobranoc! a na dobranoc dzisiejsza piosenka https://www.youtube.com/watch?v=tVnrIRKIrzA