Ogród w cieniu dębów

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Mariola54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 wrz 2006, o 00:33
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród w cieniu dębów

Post »

anastazja B pospacerowałam trochę po Twoim ogrodzie.
Jest imponujący. Ileż w nim zieleni.Kolekcja róż imponująca.
Jeszcze wrócę w upalne dni, aby schować się w cieniu drzewa
i nasycić oczy. :D
Awatar użytkownika
masakra0888
200p
200p
Od: 5 paź 2014, o 14:58
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ale u Ciebie zieloności i różności :D fajny zakątek za domem :)
Mój ogród
Pozdrawiam Konrad
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Beatko,ja też tak rozmnażam hortensje,a trawniki z taką ilością stokrotek ,u mnie jeszcze biała koniczynka, też jest uroczy,po koszeniu,nie ma i za chwilę znowu jest ,wiec nie ma nudy i monotonii ,ja nie mam trawnika ,tylko 30 letni ugór systematycznie koszony i jest tam wszystko i czasem wygląda jak kwietna łąka,i u Ciebie też cudnie wyglądają stokroteczki,pozdrawiam i pięknego dnia życzę :wit ;:168
Awatar użytkownika
Sylwia85
1000p
1000p
Od: 24 lut 2013, o 16:57

Post »

Beatko piękna funkia. A na trawniku to ja zdecydowanie wolę stokrotki niż mniszka :)
Awatar użytkownika
anastazja B
1000p
1000p
Od: 3 mar 2013, o 09:44
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

hanna133 witaj :wit

Jadziu jeszcze trochę czasu i zakwitną :D

Mariola54 W upał zapraszam , wtedy jest najprzyjemniej , idealne miejsce na gorąco ;:333

masakra0888 Rzeczywiście dużo u mnie zieleni

koziorozec Marto u mnie na trawniku rośnie więcej stokrotek niż trawy :;230 , ale wcale mi to nie przeszkadza, bardzo miło chodzi się po nim na boso :D

Sylwio cieszę się ,że to stokrotki a nie mlecze :wink:
pozdrawiam Beata

Mój ogród w półcieniu
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

Ja staram się bywać najczęściej jak się da ,co prawda dom na tym cierpi bo za sprzątanie i pranie biorę się dopiero po powrocie ,ale trudno,nie po to kupuję rośliny żeby się nimi nie nacieszyć a poza tym ,staram się przebywać jak najwięcej na powietrzu,zimą dość nasiedzę się w domu
Awatar użytkownika
anastazja B
1000p
1000p

Post »

Dorotko ja mam działkę za miastem, muszę do niej kawałek dojechać. A na co dzień praca, dzieci, mimo,że nie małe to też jest w domu dużo pracy . Nawet jak siedzę na forum to często robię to kosztem czasu , który powinnam poświęcić na co innego.

Zawsze marzył mi się ogród koło domu , żeby codziennie móc podziwiać i pielęgnować swoje rośliny.
Uwielbiam w lato pojechać na kilka dni na działkę , wtedy całkiem inaczej obcuję z roślinami. Czuję się częścią ich świata :heja
pozdrawiam Beata

Mój ogród w półcieniu
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

Właśnie jedyne czego zazdroszczę posiadaczom domów to fakt,że ogród mają na co dzień ,rano i wieczorem, gdy pada deszcz i śnieg,gdy świeci słońce..moja działka nie jest daleko ,jak idę sama pieszo to jakieś 15-20 minut,jak wybieram się z M to przeważnie samochodem,bo zawsze coś w bagażniku targam,najbardziej lubię sobotę i niedzielę ,wtedy już od późnego poranka jesteśmy na działce,na obiad coś z grilla i wtedy można coś konkretnego zrobić lub po prostu nacieszyć się tym co rośnie
Awatar użytkownika
anastazja B
1000p
1000p

Post »

Dorotko to myślimy trochę podobnie. Mnie zastanawiają ludzie którzy nie są "zielonozakręceni".
Moja siostra w ogóle nie czuje tych tematów i dziwnie się na mnie patrzy jak ja mówię o moich roślinkach ;:224
A ja już jak byłam mała zrywałam i podziwiałam każdy napotkany kwiatek ;:128

Trochę zieloności

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
pozdrawiam Beata

Mój ogród w półcieniu
Awatar użytkownika
Krychna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 mar 2010, o 19:27

Post »

:wit Beatko przyszłam pooglądać Twój ogródek. Już na wstępie zapowiada się fajnie, bo ja uwielbiam las i mam do niego bardzo blisko, ale Ty prawie jesteś w lesie ;:138 Masz śliczne Hosty, Orliki i Róże to taka wspólna miłość ;:215 Czytam Wasze wypowiedzi na temat ogródka przy domku, a działeczka, ja zrobiłam duży krok i z wielkiego miasta uciekłam na wieś, ale podziwiam takie kobitki jak Wy, bo chociaz do tej działeczki macie kawałek, to chce Wam sie rano wstać i pojechać, aby grzebać w ziemi ;:138 ;:138 Pozdrawiam Cię serdecznie i będę podglądać Twoje różyczki i inne roślinki ;:196
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

:wit stwierdzę nieśmiało :oops: , że czuję się tutaj prawie jak u siebie. Drzewa, powojniki, róże itp. Wszystko co uwielbiam.
Podczytałam o Twoim debiucie hortensjowym. Ja też mam zamiar w tym roku próbować. Dla mnie to szczególna próba, bo ani nie miałam do czynienia z patyczkami ani z samymi hortensjami. W zeszłym roku posadziłam dwie - Anabell i jedną ogrodową. Dostałam od forumki i niestety Anabell się nie przyjęła a ogrodowa kiepsko rośnie. W tym roku ją przesadzę i nawozem troszkę potraktuję. A patyczki? Mam nadzieję że tak ładnie się zachowają jak u Ciebie. :)
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Beatko,ja też mam koło siebie trochę osób ,które mnie nie rozumieją ,że ja taki świr ogrodowy ,ale ja uważam ,że oni są ubodzy i nie wiedzą co tracą i bardzo sie cieszę ,że tak kocham rośliny,i powiem szczerze ,że bardzo pomogły mi w wielkich przeżyciach,pozdrawiam ;:168
Awatar użytkownika
anastazja B
1000p
1000p

Post »

Krychna witam w moim ogródku :wit
Dobrze jest kochać kwiaty, one potrafią sprawiać nam tyle radości.
Może też zrobię taki duży krok, ale na razie to tylko plany :D

MID2006 Magdo mi przez zimę ukorzeniło się na razie 8 sadzonek hortensjowych , tak więc warto próbować. A Ty swojej ogrodowej nie przesadzaj tylko podsyp torfu i daj jej trochę czasu. W pierwszym roku może trochę gorzej rosnąć bo buduje system korzeniowy. Na pewno się niedługo doczekasz pięknych krzewów ;:333

koziorozec Marto ładnie to ujęłaś,że ludzie nie kochający roślin są ubodzy ;:108
Obcowanie z roślinami to jak dotykanie raju, mi też w trudnych chwilach działka bardzo pomogła ;:167

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
pozdrawiam Beata

Mój ogród w półcieniu
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Muszę przesadzić, bo ciągle ją zahaczamy wężem ogrodowym ;:222 .
Piękna ta naparstnica. Gdzie ją kupiłaś? Ja nie mam żadnej ale coś czuję, że zaczynam na nie chorować. ;:306

A ta piękność pod nią to co to?
Awatar użytkownika
anastazja B
1000p
1000p

Post »

Madziu naparstnice są dwuletnie i same się rozsiewają w inne miejsca, wystarczy je raz posadzić.
A pod nią jest orlik Barlow Black :D
pozdrawiam Beata

Mój ogród w półcieniu
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”