Witajcie!
Dominiko sasanki dopiero od 2-3 lat tak mnie rozpieszczają bujnym kwitnieniem ( i rozsiewaniem się). Magnolie to dopiero cudnie będą wyglądały. Obawiałam się o ich kwiaty, bo niektóre pąki zaczęły pękać w styczniu.
Ewo a może w kolejnym roku znów zobaczysz swoje tulipany turkiestańskie z młodych cebulek..Efekty to u Ciebie będzie widać już wkrótce. Jak to wszystko zazieleni się i zakwitnie. Ja nawet staram się nie myśleć o tej przeróbce - czarno to widzę.
Drewutnio może masz późniejsze odmiany tulipanów. U mnie niektóre też dopiero wyłażą. Poza tym u Ciebie chyba jeszcze chłodniej niż u mnie.
Elu w zasadzie chcę je wyeliminować ze skalniaka, ale mogę Ci kilka sprezentować. Miło, że pamiętasz o kieliszniku. Cieszę się, że ciemierniki żyją. Jak przeżyły pierwszą zimę to będą żyły.
Krysiu na rabacie też mam takie opóźnione sasanki. To towarzystwo kamieni na skalniaku tak im służy. Cieszę się, że mimo wszystko rośliny ode mnie rosną u Ciebie. Zawilce to zaraz zakwitną pewnie.
Witaj
Edwardzie! Jak miło, że zaglądasz na FO i pamiętałeś o mnie. Pozdrawiam cieplutko!
Wolusia nowy Gościu witam serdecznie! Dziękuję za miłe słowa. Wiosna jest cudowna i ja również ją uwielbiam.
Ave nie wiem jak Ty, ale ja odkąd pracuję za mało uwagi i czasu poświęcałam swojemu skalniakowi. Nie dość, że pielęgnacja jest tam utrudniona, to wszelkie zaniedbania nie rzucały się tak w oczy. Teraz gdy problem "dojrzał", to mam problem

Poza tym problem z mchem mam na całej działce
Grażynko niestety mój bunkier nadaje się tylko na skalniak. I raczej musi zostać. Jest jeszcze kwestia nieodpowiednio dobranych roślin. Niektóre rozrastają się nadmiernie i zagłuszają inne

Skalniak wymknął mi się spod kontroli
Krysiu no cóż...Ogrodnika nie mam i muszę sama to zrobić. Zbyt długo zwlekałam. Nie jest tak źle. Ręce trochę pokłute i porysowane, ale da się żyć.
Agness wystarczy kilka słonecznych dni i u Ciebie buchnie kwieciem. Tulipanki
Fashion u mnie to Twoja zasługa

Zawsze je podziwiałam u Ciebie.
Gosiu ja magnolie kupowałam już kwitnące choć nie są tanie. Właśnie po to by nie czekać latami na kwiaty. Zawsze mi się marzyła własna magnolia, bo te drzewa to kwitnąca wizytówka mego rodzinnego miasta i przywołują wspomnienia. Drugim takim symbolem z dzieciństwa jest głóg dwuszyjkowy. Niestety dość trudno dostępny i znacznie droższy od magnolii.
Marysiu dziękuje w imieniu sasanek. Skrzynię widziałam i jest super. Będziesz zadowolona.
Działkowe newsy: