Odpisując bezpośrednio nie cytujemy. Iwona
Może właśnie dlatego, że jest przy oknie jest bardziej zielone. Epipremnum chyba raczej lubi mniej światła.
Te co powodują uśmiech
- Traffcia
- 100p
- Od: 7 kwie 2015, o 15:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Te co powodują uśmiech
Pozdrawiam
Beata
Beata
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Beato, ale z drugiej strony mówi się, że wszelkie rośliny z variegacją potrzebują więcej światła niż czysto zielone. Więc jak to jest 

- norbert76
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 15 paź 2011, o 14:36
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Pozwolę się wtrącić, bo sam od bardzo dawna mam to Epipremnum i mogę coś napisać również z własnego doświadczenia.
Epipremnum aureum jest bardzo zmienne, światło jak napisała Wanda, sprzyja lepszemu wybarwieniu, co mogę tutaj potwierdzić na przykładzie swojego egzemplarza. Im mniej światła tym liście będą bardziej zielone i to jest naturalne.
Ale, to co napisałem wcześniej, jest ono zmienne, co znaczy że pojedyncze egzemplarze mogą tworzyć wybarwione liście również z dala od okna.
Ot, taka ciekawostka.
Przy okazji, piękne wybarwione Twoje epipremnum, gratuluję.
Epipremnum aureum jest bardzo zmienne, światło jak napisała Wanda, sprzyja lepszemu wybarwieniu, co mogę tutaj potwierdzić na przykładzie swojego egzemplarza. Im mniej światła tym liście będą bardziej zielone i to jest naturalne.
Ale, to co napisałem wcześniej, jest ono zmienne, co znaczy że pojedyncze egzemplarze mogą tworzyć wybarwione liście również z dala od okna.

Przy okazji, piękne wybarwione Twoje epipremnum, gratuluję.

"Głową muru nie przebijesz, ale jeśli zawiodły inne metody należy spróbować i tej." - Józef Piłsudski
Dżungla w bloku
Storczykowo u Norberta
Dżungla w bloku
Storczykowo u Norberta