Kawon ( arbuz ) - część 8

Warzywa w gruncie i pod osłonami.
Zablokowany
Awatar użytkownika
elaos
500p
500p
Od: 10 kwie 2016, o 17:03
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Kawon ( arbuz ) - część 8

Post »

Z mojej próby z Polyversum na razie nici. Zamówiłam, ale płatność online nie przeszła. Z banku wyszła a do sklepu nie doszła. Będe w poniedziałek we Wrocławiu to jak czas pozwoli spróbuję kupić.
Pozdrawiam-Ela

Prawdziwie wielki jest ten człowiek, który chce sie czegoś nauczyć.
anulab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lut 2011, o 18:41

Post »

Polyversum najlepiej stosować na początku sezonu , teraz zanim się grzybek rozrośnie
może być za póżno . Ja go stosowałam w truskawkach a potem już leciałam nim całą
działkę . Może spróbuj kilka razy popryskać i nawet podlać OW .
Awatar użytkownika
elaos
500p
500p

Post »

Wiem, ze najlepiej na początku, ale nie wiedziałam, że mam u siebie tego dziada-fusarium. Teraz chcę spróbować w ramach eksperymentu.
Pozdrawiam-Ela

wokan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lip 2015, o 21:39

Post »

Dziś zerwałem pierwszego Rosario po 38 dniach od zawiązania - chrupnął i był dojrzały. Kilka dużych chyba dojdzie, reszty pewnie się nie doczekam bo 70% masy zielonej to już wiór :cry: :cry: :cry: :cry: Crimson Sweet zaczyna chyba tez się poddawać a ma najładniejsze i największe owoce.
Zniszczone przez wandali arbuzy :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: jedzą ślimaki na kompoście i wyglądają jak ser szwajcarski :shock:

Szczepienia też słabo - było chyba za zimno i za mokro, plus ślimaki, plus za mocne spinki plus jednak chyba niepasujące podkładki - z 30 sztuk przeżyje chyba z 5.

Na przyszły rok muszę się zaopatrzyć w odpowiednie podkładki i spinki. Ktoś reflektuje na spinki bo najmniejsze opakowanie to 500 szt. ;:219 ;:219 ;:219
rolnik90
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2011, o 19:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Wokan a po co spinki do szczepienia japonskiego ? Chyba ze innymi próbujesz. Ja wysiałem bingo, za 5 dni wysieje dynie olbrzymią. Pamietasz o podkladkach dla mnie? Bo ja Ciągle chętny jestem.
Piotr
Awatar użytkownika
krysp50
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lut 2007, o 12:05
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Czytam i podglądam wątek i .... trafia mnie cosik :roll: :oops: Moje arbuzy i melony zjadły ślimaki - nie było mnie tylko dwa dni na działce, teraz dobierają się do liści pomidorów :( Za to słoma w arbuzach przydała się - działkowy kotek się wyleguje na słoneczku /gdy świeci akurat/ :lol: Ten rok to totalna masakra: zimno, mokro i robactwa mnóstwo. Na poprawę humoru właśnie zjadłam kawałek arbuza :D /z Biedronki/. Do zobaczenia za rok, chociaż nadal będę podglądać.
Pozdrawiam Krystyna
Awatar użytkownika
elaos
500p
500p

Post »

Wokan no właśnie, też miałam zapytać dlaczego spinki? Myślałam, że coś niedokładne dowidziałam na filmie, ale Rolnik tak samo widział :). Przyciąć, zrobić dziurkę, wetknąć, zakryć i tyle.
Pozdrawiam-Ela

sky_1989
200p
200p
Od: 20 mar 2017, o 17:37
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

A ja ogłaszam , po dokładnym sprawdzeniu, że 95% odmian , które kupiłam od pewnego Pana na pewnej darmowej stronie , nimi nie są.Arbuzy owszem są pyszne ale skoro ktoś obiecuję że odmiany są oryginalne sprowadzone z USA to oczekuje że tak będzie. W każdym bądź razie ja od tego oszusta więcej nsion nie kupię i ostrzegam innych:)
wokan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lip 2015, o 21:39

Post »

elaos - Bo jak opisywałem w pierwszym poście o moich testach ze szczepieniem - zastosowałem wszystkie znane mi metody: japońską, na jeden liścień i na języczki (spinanie dwóch łodyg ukorzenionych roślin). Do metody na jeden liścień użyłem właśnie klipsów.

Rolnik90 - o podkładkach pamiętam.
Danivil
100p
100p
Od: 2 cze 2017, o 22:05

Post »

Sky masz na mysli tego kolesia z Ołpin : https://sprzedajemy.pl/nasiona-arbuzow- ... nr47460652 ???
sky_1989
200p
200p

Post »

Tak to dokładnie ten. Oszust i tyle...
Danivil
100p
100p
Od: 2 cze 2017, o 22:05

Post »

Hmm to gdzie można kupić nasiona zagranicznych arbuzów na przyszły rok? Chyba pozostaje zamówienie z zagranicy
sky_1989
200p
200p

Post »

Ja właśnie rozkminiam jak robi się zakupy na eb...com.;) ale wchodzą w grę tylko w oryginalnych opakowaniach:)
Zablokowany

Wróć do „Uprawy WARZYWNICZE”