Moje kwiatuszki
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 lip 2008, o 06:39
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Anoli
zostawiłam w doniczce kikutki i czekam może odbije z korzenia
Kocurku
o filodendrona będę dbała .Jak tylko będzie większy to ci zaszczepię
A to zdjęcia sadzoneczek hibiskusa,które dostałam.Już zaczynają wypuszczać korzonki
I stefanotis bukietowy -też wypuszcza korzonki
zostawiłam w doniczce kikutki i czekam może odbije z korzenia
Kocurku
o filodendrona będę dbała .Jak tylko będzie większy to ci zaszczepię
A to zdjęcia sadzoneczek hibiskusa,które dostałam.Już zaczynają wypuszczać korzonki
I stefanotis bukietowy -też wypuszcza korzonki
pozdrawiam Marzena
Spis moich linków
Spis moich linków
- ktoś
- Od: 11 lis 2008, o 10:15
Marzenko przepraszam ,że jeszcze tutaj nie podziękowałam za te cuda ,które mi wysłałaś
Bardzo , ale to bardzo dziękuję .Wszystko już pięknie rośnie.
Ja będę mogła wysłać coś Tobie dopiero jak śniegi puszczą .
Maranty nie wyrzucaj , bo ona odbija po okresie spoczynku .Ja już tak miałam . Myślałam ,że całkiem kwiat zginął i stała sobie doniczka nawet nie podlewana . Po jakimś czasie roślina wyrosła na nowo .
Bardzo , ale to bardzo dziękuję .Wszystko już pięknie rośnie.
Ja będę mogła wysłać coś Tobie dopiero jak śniegi puszczą .
Maranty nie wyrzucaj , bo ona odbija po okresie spoczynku .Ja już tak miałam . Myślałam ,że całkiem kwiat zginął i stała sobie doniczka nawet nie podlewana . Po jakimś czasie roślina wyrosła na nowo .
- kocurek
- Od: 10 kwie 2008, o 11:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Też mnie to nurtujetreissi pisze:
P.S. Nie byłabym sobą jakbym nie spytała jakie kolorki hibciów
Marzenko, nie dzielmy skóry na niedźwiedziu ;) czyli nie dzielmy czegoś, co w tym momencie podzielic się nie da ;) ja na filusia się piszę, ale to nie pilne, najpierw musi sporo urosnąć, żeby dzielić było co. I za ten szybki i dorodny wzrost trzymam (egoistycznie ;) chyba trochę ;)) kciuki. Masz cudne, zadbane kwiatki, i na pewno wszystkie Twoje nowe roślinki się będą dobrze sprawować
-
Danusiu
cieszę się że fiołek i jaśmin ładnie rosną.Musisz napisać jak ci fiołek zakwitnie jaki ma kolor ,bo zdobyłam następne pstre listki.Podobno miniaturka jasno-fioletowe pełne.Listki są takie same jak tego co Ci wysłałam tylko że małe.Żałowałam że dostałam je dopiero po wysyłce do Ciebie bo bym ci jednego dorzuciła.No ale nic straconego jak wypuszczą z listka to jedną sadzonkę zostawię dla Ciebie.
Moniko
hibiskus jest czerwony pełny,ale na 100% będę wiedziała jak mi zakwitnie .Ukorzeniam już na całego.Ściachałam hibki te z netto i też ukorzeniam.Ty chciałaś chyba różowego (jeśli dobrze zapisałam).Tak bym chciała żeby już było ciepło bo nie mam tego gdzie ustawiać.
Kocurku
już za 2 miesiące będzie z czego ciąć. Szybko rośnie a jak go utnę to się rozkrzewi,a o to mi chodzi.
cieszę się że fiołek i jaśmin ładnie rosną.Musisz napisać jak ci fiołek zakwitnie jaki ma kolor ,bo zdobyłam następne pstre listki.Podobno miniaturka jasno-fioletowe pełne.Listki są takie same jak tego co Ci wysłałam tylko że małe.Żałowałam że dostałam je dopiero po wysyłce do Ciebie bo bym ci jednego dorzuciła.No ale nic straconego jak wypuszczą z listka to jedną sadzonkę zostawię dla Ciebie.
Moniko
hibiskus jest czerwony pełny,ale na 100% będę wiedziała jak mi zakwitnie .Ukorzeniam już na całego.Ściachałam hibki te z netto i też ukorzeniam.Ty chciałaś chyba różowego (jeśli dobrze zapisałam).Tak bym chciała żeby już było ciepło bo nie mam tego gdzie ustawiać.
Kocurku
już za 2 miesiące będzie z czego ciąć. Szybko rośnie a jak go utnę to się rozkrzewi,a o to mi chodzi.
pozdrawiam Marzena
Spis moich linków
Spis moich linków
-
Moniko
podaj mi adres na pw (bo twojego adresiku nie mam) to jak tylko zrobi się cieplej to od razu Ci wyślę bo już puszczają korzonki.
Olu
ten fiołek jest biały z fioletowymi brzegami i płatki ma pofalowane na obrzeżach.
podaj mi adres na pw (bo twojego adresiku nie mam) to jak tylko zrobi się cieplej to od razu Ci wyślę bo już puszczają korzonki.
Olu
ten fiołek jest biały z fioletowymi brzegami i płatki ma pofalowane na obrzeżach.
pozdrawiam Marzena
Spis moich linków
Spis moich linków
-
- 1000p
- Od: 26 sie 2008, o 19:21
-
Witaj Marylko
u mnie wykiełkowały tylko nasionka rosiczki wąskolistnej.Rozetkowa rosiczka niestety padła.
Cieszę sie że zakwitną Ci fiołeczki :P Moje też zaczynają wypuszczać pączki kwiatowe,więc niedługo będzie na parapetach kolorowo.
A to zdjęcia moich malutkich mandarynek.Zerwałam owoce ze swojego drzewka ,nasionka posadziłam i wykiełkowały
u mnie wykiełkowały tylko nasionka rosiczki wąskolistnej.Rozetkowa rosiczka niestety padła.
Cieszę sie że zakwitną Ci fiołeczki :P Moje też zaczynają wypuszczać pączki kwiatowe,więc niedługo będzie na parapetach kolorowo.
A to zdjęcia moich malutkich mandarynek.Zerwałam owoce ze swojego drzewka ,nasionka posadziłam i wykiełkowały
pozdrawiam Marzena
Spis moich linków
Spis moich linków
-
Ja będę chciała na nich szczepić później inne cytrusy.Nigdy jeszcze tego nie robiłam,ale kiedyś trzeba spróbować.
A to zdjęcie mojej strelicji.Bardzo szybko mi rośnie.Ciekawa jestem kiedy zakwitnie.
A to zdjęcie mojej strelicji.Bardzo szybko mi rośnie.Ciekawa jestem kiedy zakwitnie.
pozdrawiam Marzena
Spis moich linków
Spis moich linków
-
- 1000p
- Od: 6 lip 2008, o 17:55